Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Παρακάλαμος: Σε ξέφρενο ρυθμό οι «επιτυχίες» για νεοσυνταξιούχο λαγοκυνηγό

Συνεχίζονται με ξέφρενο ρυθμό οι επιτυχίες του νεοσυνταξιούχου λαγοκυνηγού από τον Παρακάλαμο.
Μοναδικό  θέμα που μονοπωλεί τη  συζήτηση  σε καφενείο-στέκι σε  μικρό χωριό πίσω από τον Κασσιδιάρη δεν είναι άλλο  από το ποιος έχει τα καλύτερα λαγόσκυλα στο Πωγώνι.
Οι «συζητήσεις» κρατούν μέχρι αργά το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα καθώς συνοδεύονται από πωγωνήσιο τσιπουράκι και άφθονη ρετσίνα.

Συνελήφθη άμεσα 30χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας, που έγινε χθες αργά το απόγευμα σε διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων

Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, χθες (28-10-2016) αργά το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 30χρονος αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου και στη συνέχεια εισήλθε σε αυτό από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.
Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του χώρου έγινε αντιληπτός από τον 60χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και αφού τον απείλησε με κατσαβίδι, τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι ενώ κατά την καταρρίχησή του από το μπαλκόνι τραυματίστηκε στο χέρι.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (505) ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση κλοπών.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου εξακριβωθεί πλήρως η δράση του.

Έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟ Κόνιτσας ο Αγροτικός Αστέρας (3-2)

*Με νίκη συνέχισε ο  Αγροτικός Αστέρας αφού έκαμψε την αντίσταση του ουραγού της κατηγορίας ΠΑΟ Κόνιτσας το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο και επικράτησε 3-2.
Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ έφεραν το ματς στα ίσα, έκαναν την ολική ανατροπή, πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης και πέρασαν (για την ώρα) πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν  στο 13΄ με τον Λάκκα Σπυρίδων.
 Ισοφάρισε ο Αστέρας σε 1-1 στο 17΄ με το Γκόνη Πέτρο.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα  στο 55΄ ο Λάκκας Σπυρίδων έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟ με 1-2.
Ο Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε με το Γρίβα Χρήστο, σε 2-2 στο 82΄.
Στο 84' ο Μακρής  Χρήστος έκανε την ολική ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2 χαρίζοντας στον Αστέρα το τρίποντο.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο Σακκάς Χρήστος-Δαμιανός  αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο 95'. 
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος 46΄),, Δρίβας Λάζαρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος (Φερούλης Μάριος 46΄), Μητρογιάννης  Δημήτρης, Σκόρδος Κων/νος, Λαμπρίτσιος Γεώργιος, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-0
Κυριακή 30  Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (13:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (28-10-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 22χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δικαιούχοι για το επίδομα των 600 ευρώ, Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών


Οι αιτήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα ΚΕΠ που έχουν καθορίσει οι δήμοι.

Επιδότηση έως και 600 ευρώ δικαιούνται όσοι καταθέσουν αιτήσεις για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών».
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και
Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).
Δικαιολογητικά

Λήγει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Λήγει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ.
Η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έτυχε ευρείας ανταπόκρισης για  τους πελάτες της ΔΕΗ με δεδομένο ότι δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιηθούν παλαιότερες οφειλές με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΗ όλοι οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους  36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή.
Η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. 
Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Οι πελάτες  που προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησής τους:

ΟΓΑ: Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η καταβολή των συντάξεων

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, θα καταβληθεί η σύνταξη του Νοεμβρίου 2016 σε 655.223 δικαιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2016 ανέρχεται στο ποσό των 293.039. 853 ευρώ.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την επέτειο του ΟΧΙ


"Εμείς οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Αυτό χρειάζεται σήμερα. Να στοιχηθούμε όλοι μαζί και να αλλάξουμε την πατρίδα. Να είμαστε περήφανοι για όσα μπορούμε να φτιάξουμε»

Υπουργείο Παιδείας: Μέχρι τις 3 Νοέμβρη οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών όλων των τάξεων Γυμνασίου, ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 η Ενισχυτική Διδασκαλία περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Ο/η μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα.

Την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στην Ενισχυτική Διδασκαλία την υποβάλλει ο/η γονέας-κηδεμόνας προς τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2016.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Γιάννη Τζώρτζη ''Αυστροβαλκανικά: Από την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, σε προσφυγικό καταυλισμό'', την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), Αθήνα

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του βιβλίου του συγγραφέα - δημοσιογράφου Γιάννη Τζώρτζη ''Αυστροβαλκανικά: Από την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, σε προσφυγικό καταυλισμό'' την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λαοκράτης Βάσσης, Συγγραφέας, Φιλόλογος,
Κώστας Βεργόπουλος, Καθηγητής, Συγγραφέας,
Δημήτρης Καραϊτίδης, π. Πρέσβης,
Γιώργος Κοντογιώργης, π. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου,
Αλέκος Παπαδόπουλος, π. Υπουργός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Τη Δευτέρα 31-10-2016 και ώρα 12.00 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης. Θέμα κας Ρ. Βαβέτση, αναφορικά με τη συμμετοχή της στην Π.ΕΠ.ΙΣ..
2. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό επισκέψεων από τα μέλη της Π.ΕΠ.ΙΣ. στους χώρους που δραστηριοποιούνται γυναίκες, συνεταιρισμοί, αγροτικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο και προβολή αυτών κλπ.(Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου 15/10)
3. Ενημέρωση για την εξέλιξη της διοργάνωσης ημερίδας σχετικής με προγράμματα αγροτικά και την γυναικεία επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων (γρ. Γεν. Γραμματέα).
4. Ενημέρωση των μελών και επεξεργασία του σχεδίου δράσης για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα ισότητας.
5. Ενημέρωση των μελών για την συνδιοργάνωση με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Ιωαννίνων εκδήλωσης για την «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».
6. Οριστική έγκριση και αίτηση χρηματοδότησης για την έκδοση του περιοδικού «SELENE» Οι γυναίκες αλλάζουν τον κόσμο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (31-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (01-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (02-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (03-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (04-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (05-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, παρουσίασαν την επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο ''Οι Γυναίκες της Πίνδου'', τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, παρουσίασαν την επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο ''Οι Γυναίκες της Πίνδου'', τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (31-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (01-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (02-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (03-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (04-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (06-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι.