Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πώς θα δηλώσετε τις αλλαγές στα ακίνητα στο Ε9

Άνοιξε η εφαρμογή του έτους 2019

Μέσα σε 30 ημέρες θα πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε9 τα ακίνητα ή οι μεταβολές ακινήτων που πραγματοποιούνται μετά την 1η Ιανουαρίου 2018. Η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων Ε9 έτους 2019 είναι πλέον διαθέσιμη στους φορολογούμενους. 
Απευθύνεται σε όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα, αποκτούν ή μεταβιβάζουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα όπως πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.
Για να δηλώσετε κάθε αλλαγή που έχει επέλθει στην περιουσιακή σας εικόνα θα πρέπει να «επισκεφθείτε» την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr
Με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτετε στο Taxisnet θα μπείτε στον προσωπικό λογαριασμό σας και από εκεί θα επιλέξετε την εφαρμογή του Περιουσιολογίου.
Στη συνέχεια επιλέγοντας το έτος 2019 στην ηλεκτρονική εφαρμογή, σας δίνεται η δυνατότητα να δηλώσετε τις μεταβολές που επήλθαν ή θα επέλθουν στην ακίνητη περιουσία σας από την 1/1/2018 και μετά. 
Οι μεταβολές αυτές, θα πρέπει να δηλώνονται μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που θα γίνουν, από την ημερομηνία δηλαδή υπογραφής του συμβολαίου. 
Τα στοιχεία που θα δηλώσετε θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης (αγοραπωλησία, γονική παροχή, δωρεά και κληρονομιά). 
Με αυτό τον τρόπο, μέσω της υποβολής Ε9 θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση της περιουσιακής κατάστασης με τις μεταβολές που έχουν επέλθει.

Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ": Χοροεσπερίδα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα «Ευοίωνος», Κρυστάλη 42, Άγιοι Ανάργυροι

Η Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" διοργανώνει χοροεσπερίδα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα «Ευοίωνος», Κρυστάλη 42, Άγιοι Ανάργυροι.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Μέτα τις έντονες αντιδράσεις, παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς ως έχει στο ακριτικό Δελβινάκι


Αθήνα 18-1-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου μετά τις έντονες αντιδράσεις της για την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προβεί σε διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στο ακριτικό χωριό Δελβινάκι του ν. Ιωαννίνων και την συγχώνευσή του με το υποκατάστημα του Παρακάλαμου, βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που είχε το θέμα αυτό.
Η Ομοσπονδία μας, μετά από παρέμβαση της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας (και πρώην βουλευτού Ιωαννίνων) κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, έλαβε την δέσμευση από την Διοίκηση της Τράπεζας ότι θα διατηρηθεί η λειτουργία του ΑΤΜ και ότι υπάλληλος της Τράπεζας θα μεταβαίνει στο χωριό δύο φορές την εβδομάδα για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων σε τραπεζικές συναλλαγές.
Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία μας μέσω του Προέδρου της κ. Γρηγόρη Άρμπυρου ευχαριστεί θερμά τόσο την κα Ασημακοπούλου όσο και τον κ. Μεγάλου ο οποίος αναγνωρίζοντας την ακριτική τοποθεσία της περιοχής και με σεβασμό στους κατοίκους της προέβη σε μια λύση που είναι επωφελής και για την Τράπεζα αλλά και για τους συναλλασσομένους".

Εκ της Γραμματείας της Ομοσπονδίας

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της τράπεζας

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο, οι κάτοικοι του Δελβινακίου προχώρησαν μία ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της τράπεζας.

Το υποκατάστημα Δελβινακίου λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα και εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δελβινακίου και των γύρω ακριτικών χωριών του Πωγωνίου.

Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων

Συνελήφθη, χθες (17-01-2018) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του 76χρονου συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και συγκεκριμένα:
(3) πιστόλια,
(3) περίστροφα,
πιστόλι replica,
(20) κυνηγετικά όπλα,
(8) αεροβόλα και (2) μονόκαννα τυφέκια,
(69) εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων (σκελετοί– κάνες- κλείστρα - βυκία),
(792) φυσίγγια πυροβόλου – κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, εκ των οποίων (90) αβολίδωτα,
(4) γεμιστήρες πιστολιού και (1) κυνηγετικού όπλου,
(12) κυτία με πυρίτιδα, συνολικού βάρους (1.385) γραμμαρίων,
(16) μαχαίρια,
(299) καψυλλιωμένοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου,
σφαιρίδια βάρους (467) γραμμαρίων,
(495) καψύλλια, για αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων,
μηχάνημα αναγόμωσης φυσιγγίων
Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν προκείμενου να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.
Ο 76χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Υποβολή ενστάσεων για την εξισωτική 2017 έως 26 Ιανουαρίου

Δυνατότητα μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, έχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι προκειμένου να υποβάλλουν τις ενδικοφανείς προσφυγές τους κατά της πληρωμής του Μέτρου 13 της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2017. Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρονται τα εξής: Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 1847/51107/26-04-2016 ΥΑ (ΦΕΚ1275 Β΄- ΑΔΑ 6ΤΧΥ4653ΠΓ-15Π) ΥΑ όπως ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους του Μέτρου 13 για το έτος 2017. 
Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την 15.01.2018 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την 26. 01.2018, είτε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Περιφερειακές ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων (ΚΥΔ). 
Η υποβολή της προσφυγής συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Εφημερίδα της Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2017)

Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής: Κοπή Πίτας και γλέντι, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30, στη ταβέρνα ''Παπαδήμας'', Λ. Δημοκρατίας 292, Άγιοι Ανάργυροι

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής κόβει την Πίτα του και γλεντάει, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30, στη ταβέρνα ''Παπαδήμας'', Λ. Δημοκρατίας 292, Άγιοι Ανάργυροι.

Σύλληψη 41χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη την 13-01-2017 στο λιμένα Ηγουμενίτσας από στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας αλλοδαπός υπήκοος, ο οποίος επεστράφη από τις Ιταλικές Αρχές και στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για παράβαση διατάξεων του άρθρου 225 του Π.Κ. και του ν. 3386/2005. Εν συνεχεία, κατά την διάρκεια της προανάκρισης και ενδελεχούς έρευνας και αναζήτησης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε η πραγματική ταυτότητα του εν λόγω αλλοδαπού, κατόπιν σχετικού αιτήματος που απεστάλη μέσω του Εθνικού Γραφείου SiRENE στις αρμόδιες Βουλγαρικές Αρχές.
Με την πληκτρολόγηση των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας του ανωτέρω αλλοδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Βουλγαρίας σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εγκλήματα κατά της Ιδιοκτησίας.
Για την εν λόγω υπόθεση συνέδραμαν το Γραφείο Ασφάλειας του Κ.Λ Ηγουμενίτσας στελέχη του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'': Κοπή Πίτας τη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 19.00 στα γραφεία της, Στρ. Παπάγου 164, Άγιος Δημήτριος

Πρόσκληση
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ», σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 & ώρα 19:00΄, στα γραφεία της Ένωσης, Στρ. Παπάγου 164 , Άγιος Δημήτριος.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος       Η Γραμματέας


Λίλιαν Παπαδοπούλου  Αλέκα Μπαλούμη

Παρακάλαμος: Πτώση δένδρου έκλεισε για λίγη ώρα την είσοδο του χωριού

Πτώση δένδρου έκλεισε την είσοδο του Παρακαλάμου κάτω από την εκκλησία, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Στην περιοχή επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ο κορμός και τα κλαδιά κάλυπταν ολόκληρο το οδόστρωμα και ήταν επικίνδυνο  για τροχαίο. 
Άμεση η  κινητοποίηση της Αστυνομίας που απέκλισε το σημείο καθώς και του Προέδρου της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου. Με την βοήθεια του «ειδικού» κ.  Νίκου Μπόλου έκαψαν το δένδρο και καθαρίσανε το δρόμο!

Ρομποτική χειρουργική γόνατος και ισχίου: αποκλειστικά στο Metropolitan-Center of Excellence for MAKO & ένα από τα τρία κορυφαία Θεραπευτήρια της Ευρώπης

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία το Θεραπευτήριο Metropolitan συμπεριλαμβάνεται στα τρία κορυφαία της Ευρώπης, για την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική γόνατος και ισχίου. Η τεχνολογία αυτή, που χρησιμοποιείται με επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, μετράει ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχούς εφαρμογής από κορυφαίους γιατρούς, αποκλειστικά στο Metropolitan.
Πρόκειται για το  πρωτοποριακό σύστημα MAKO, που, με την αναβάθμισή του, επιτρέπει την ολική αρθροπλαστική στο γόνατο και το ισχίο, με υψηλή ακρίβεια και ελάχιστα επεμβατική τεχνική.

Για τη χρήση αυτού του συστήματος απονεμήθηκε στο Metropolitan ο τιμητικός τίτλος «Center of Excellence for MAKO». Το σύστημα MAKO έχει ποσοστό επιτυχίας 99% έναντι 68% της κλασικής μεθόδου. Το δε σύνολο των επεμβάσεων που έχουν γίνει με αυτό διεθνώς, φτάνει τις 85.000.
Αρθροπλαστική γόνατος
Η πιο κοινή κατάσταση φθοράς χόνδρων και οστών είναι η οστεοαρθρίτιδα.
Συνήθως, «χτυπάει» το γόνατο ή, ακόμα χειρότερα, τα γόνατα, με κυριότερο σύμπτωμα τον πόνο που καθιστά τον πάσχοντα μερικώς ανίκανο για εργασία, προσωπική και κοινωνική ζωή. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Metropolitan γράφει οριστικά τέλος στο ατομικό πρόβλημα.
Εάν πρόκειται για πρώιμη ή μέτρια οστεοαρθρίτιδα, η επιλογή είναι η μερική αρθροπλαστική γόνατος, ενώ αν πρόκειται για βαριά αρθροπάθεια γόνατος, η επιλογή είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος.
Τα πλεονεκτήματα