Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδίων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από εργοστάσια σε περιοχές των Ιωαννίνων

Οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν από τους τρεις Ρουμάνους που είχαν συλληφθεί προχθές στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί χάλκινες καλωδιώσεις που είχαν αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ και μηχανήματα έργου στη Μπάφρα Ιωαννίνων
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά,  σχετικά με την υπόθεση σύλληψης τριών Ρουμάνων, που εμπλέκονται σε κλοπές χαλκού από περιοχές των Ιωαννίνων (σχετικό το από 15-02-2014 Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΠ Δυτικής Ελλάδας), εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδιώσεων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας.
Δράστες των ανωτέρω κλοπών είναι οι τρεις Ρουμάνοι, μέλη σπείρας κλοπών καλωδιώσεων ηλεκτροδότησης, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές (14-02-2014) στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 25χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (15-02-2014) το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 25χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
 Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 39,34 και 32 ετών), παράνομους μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής (600) ευρώ έκαστος.
Κατασχέθηκαν:
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Τα χρηματικά ποσά των (845) ευρώ
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

Συνελήφθη μία 36χρονη ημεδαπή, για διαδοχικές διαρρήξεις εμπορικών καταστημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων

Αναζητείται 27χρονος συνεργός της

Συνελήφθη χθες (15-02-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 36χρονη ημεδαπή, η οποία από κοινού με τον 27χρονο άνδρα συνεργό της, διέπραξαν διαδοχικά δύο διαρρήξεις εμπορικών καταστημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο ημεδαποί έσπασαν τις τζαμαρίες δύο εμπορικών επιχειρήσεων (πρατηρίου άρτου και καφετέριας) και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Η 36χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ εξακολουθεί να αναζητείται ο 27χρονος συνεργός της.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Super League: Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Άλλος έχανε τις ευκαιρίες, 
άλλος έβαζε τα γκολ!!!

Ο ΠΑΣ  μπήκε καλύτερα κι έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Στο 1ο λεπτό ο Τσουκαλάς δοκίμασε το πόδι του από μακριά και δε βρήκε στόχο, ενώ στο 3' ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση, όταν ο Κούρντι στην προσπάθειά του να διώξει σημάδεψε την εστία της ομάδας του.
Στο 6' ο Παπαδόπουλος χρειάστηκε ξανά, ενώ έξι λεπτά μετά το σουτ του Ίλιτς πέρασε άουτ.
Ο Κολοβός με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα για το 1-0.
Στο 77΄ μακρινή μπαλιά του Κούρου, ο Ντούνης κατέβασε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 του Πανιωνίου.
Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Τζημόπουλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι (92' Ζαχαράκης), Κολοβός, Ντούνης (90' Παναγιωτούδης), Γιάννου, Καμπάνταης (67' Σταυροθανασόπουλος)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Σωτηρίου, Λεάντρο (67' Κίτσου), Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Λίλα, Τζημόπουλος, Ακόστα (59' Βίλα), Κοροβέσης, Γιάκος (78' Κρητικός), Ίλιτς

-Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Πρωτόπαπας ο Αγροτικός Αστέρας (2-0)-Ισοπαλία (2-2) στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Τρίποντο με τεσσάρα για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-

*Παρά τις ελλείψεις βασικών παιχτών λόγω τραυματισμών (ο προπονητής Τάκης Νάκας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει  έξι ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι)  ο Αγροτικός Αστέρας που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση επικρατώντας με 2-0 στον Παρακάλαμο το απόγευμα της Κυριακής της Πρωτόπαπας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (44΄) με τον νεαρό Σκόρδο Κ..
Στο 70΄ ο Αποστόλου διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Χαλντούπης, Αποστόλου, Ζότα, Τασιούλας, Μπίκας (Γκέλης Θ. 55΄), Ντρουμπάλης (Τσιώλης 80΄), Σκόρδος Κ.
*Με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) έφυγε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο ντέρμπι του Α' ομίλου της Β' κατηγορίας με την Αγία Μαρίνα.

Τα αποτελέσματα τις 24ης αγωνιστικής:
Περίβλεπτος-Αμφιθέα 0-1
Σταυράκι-Ραφταναίοι 7-0
Βουνοπλαγιά-ΑΠΟΕΛ 1-0
Αμπελόκηποι-Ασβεστοχώρι 1-1
Πεντέλη-ΠΑΟ Κόνιτσας 0-1
Ζωοδόχος-Δαβάκης 3-1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πρωτόπαπα 2-0
Κεφαλόβρυσο-Ανάργυροι 4-0
Αγία Μαρίνα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 2-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (24η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 63
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 48 
3. Ζωοδόχος: 47
4. Αστήρ Αμφιθέας: 47 
5. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 46
6. Σταυράκι: 44
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 44   
8. ΑΠΟΕΛ: 40
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 38 
10. Περίβλεπτος: 36   
11. Κεφαλόβρυσο: 29
12. Αετός Πρωτόπαπας: 29
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 23
14. Πεντέλη: 22 
15. Δόξα Αναργύρων: 19  
16. Αμπελόκηποι: 14 
17. Δαβάκης: 13
18. Ραφταναίοι: 11

Λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ για 30 μέρες ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Βοστόνη όπου βρίσκεται, διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ, ότι τα πολυϊατρεία κλείνουν για 30 ημέρες.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε ένα μήνα υπό το νέο καθεστώς και θα λειτουργούν καλύτερα «προκείμενου να αποκτήσουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δεν υπάρχει εδώ και 50 χρόνια.»
«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Σημείωσε ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις, στην ίδια θέση.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας "Η Πίνδος" διοργανώνει την ετήσια χοροσπερίδα του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:30 στο κτήμα «Μάλλιου», Κιάτο

Με 22 φορο-παγίδες έρχεται το νέο Ε1

Το νέο έντυπο που επεξεργάσθηκε το υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες

Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία περιέχει η φετινή φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.
Το νέο έντυπο που επεξεργάσθηκε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες «κρύβει» 22 παγίδες.
Ειδικότερα καταργούνται 12 κωδικοί-κλειδιά που αφορούν τις αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κα που πλέον δεν θα δηλώνονται αφού δεν αναγνωρίζονται από την εφορία.
Επίσης στο νέο έντυπο υπάρχουν προσθήκες και αλλαγές σε 10 σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η μη συμπλήρωση τους η τυχόν λάθη θα στερήσουν τους φορολογούμενους από ελαφρύνσεις και θα φουσκώσουν το τελικό φόρο στο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Αφιέρωμα στις Βούτες (3)