Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (23-6-2015)

Αποφάσεις για έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου και για παρεμβάσεις σε δομές στο σύνολο της Ηπείρου, έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
-  «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
-  «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
-  «Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Λούρο», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
-  «Αποκατάσταση τομών οδοστρωμάτων, τοποθέτηση φρεατίων και ολοκλήρωση συνδέσεων στο δίκτυο ύδρευσης Τ.Δ. Κουτσελιού και Συνοικισμού Γορίτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ
-  «Συντήρηση δρόμου Αστροχώρι–Μεγαλόχαρη–Μεσόπυργος» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-  «Προμήθεια σταθμού ραντάρ για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, αλιευτικού συνεταιρισμού Κορωνησίας - Καλογερικού» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 5.500 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια, μεταφορά και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά

Εντοπίσθηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, στον λιμένα της Ηγουμενίτσας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια, μεταφορά και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά

Η εγκληματική οργάνωση επιπλέον οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών
Στο πλαίσιο της πιστοποίησης της εγκληματικής δράσης της ανωτέρω οργάνωσης εντοπίσθηκε και εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) μέλη των οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) φυτείες κάνναβης στην Τροιζηνία και στη Μεσσηνία δυναμικότητας -1.448- δενδρυλλίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -60- κιλών και -967- γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας βάρους -11- κιλών και -330- γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -2- κιλών και -373- γραμμαρίων

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν όπλα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, πέντε (5) αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των -53.170- ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά. 
Η εγκληματική οργάνωση επιπλέον οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στο πλαίσιο της πιστοποίησης της εγκληματικής δράσης της ανωτέρω οργάνωσης εντοπίσθηκε και εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, σήμερα (23-05-2015) μετά τα μεσάνυκτα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 42χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Επίσης, σε βάρος του 29χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
To I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου-Τζουμέρκα 2015

Από 7-12 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ του Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας το οποίο αφιερώνεται στο θρήνο για το πρόσφατα χαμένο γεφύρι της Πλάκας «Ο θρήνος του Πρωτομάστορα- ένας θρύλος, μια σιωπή (1866-2015)»
 Στις 7  Αυγούστου για  πρώτη φορά φέτος θα δοκιμάσουμε ένα νέο είδος θεατρικής σκηνής για την περιοχή μας, την Όπερα, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τα είδη των θεατρικών παραστάσεων. Θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση με άριες και ντουέτα από όπερες, οπερέτες και μιούζικαλ από την Ηπειρώτικη Όπερα Τσακάλωφ Ιωαννίνων με Διευθυντή τον κύριο Γ. Χλήτσιο.

Δύο εξαίρετες λυρικές τραγουδίστριες, η υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου και η μεσόφωνος Τζένη Χατζηδήμου, θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του Φεστιβάλ στο Αράχθειο Θέατρο Τζουμέρκων, με μια μοναδική "Βραδιά Όπερας".
Οι καταξιωμένες λυρικές τραγουδίστριες θα ερμηνεύσουν κομμάτια του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου της Ηπειρωτικής Όπερας. Αξέχαστες μελωδίες των Verdi, Bizet, Offenbach, Σακελλαρίδη, Bernstein και άλλων, θα αντηχήσουν για πρώτη φορά ψηλά στα Τζουμέρκα, ενώ το Αυγουστιάτικο αεράκι θα τις μεταφέρει από το κατεστραμμένο γεφύρι της πλάκας μέσω της κοιλάδας του ποταμού Αράχθου  σ'όλο τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό.
Στις 8 Αυγούστου θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Η Απολογία του Σωκράτη» από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Μαίρης Τράγκα Έναστρον.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσληψη ενός (1) γυμναστή Π.Ε. για το πρόγραμμα: «Άθληση για όλους»

Με σκοπό την κάλυψη αναγκών του δήμου Πωγωνίου σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος: «Άθλησης για Όλους» των πολιτών θα γίνει μία (1) πρόσληψη πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής.
Η πρόσληψη θα αξιολογηθεί και θα εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής.
Όποιος επιλεγεί να εργαστεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, θα υπογράψει σύμβαση εργασίας με το δήμο Πωγωνίου διάρκειας έως 3 μήνες, στην οποία καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση.

 Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν από το δήμο Πωγωνίου, μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ.

Νέα σελίδα στην ορθοπεδική δημιουργεί η χρήση βλαστοκυττάρων

Νέα σελίδα στη σύγχρονη Ορθοπεδική και συγκεκριμένα  στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων και των ορθοπεδικών παθήσεων δημιουργεί η χρήση αυτόλογων μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων!
Αυτό τόνισε ο διακεκριμένος   Ορθοπαιδικός Χειρουργός και ειδικός Αθλητίατρος Δρ  Σταύρος Αλευρογιάννης, ιδρυτικό  στέλεχος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής  της Ελληνικής Εταιρείας Αναγεννητικής Ιατρικής,  Αντιγήρανσης & Βιοτεχνολογίας, μιλώντας στο «2ndWorkshopinRegenerativeMedicine& FlowCytometry» (με διεθνή συμμετοχή)  που έγινε 11-12 Ιουνίου στην Αθήνα.
«Τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα χρήση των ενήλικων αυτόλογων βλαστικών κυττάρων σε 152 ασθενείς μας δείχνουν ότι τα βλαστοκύτταρα είναι πλέον το πιο ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της σύγχρονης ορθοπεδικής τόσο για την αντιμετώπιση  όσο και  για την πρόληψη αθλητικών κακώσεων και ορθοπεδικών παθήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Αλευρογιάννης, πρωτοπόρος στην χρήση βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Έλληνα διαπρεπή επιστήμονα  τα βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ποικίλλων παθολογικών καταστάσεων όπως:
• καθυστερημένες πορώσεις καταγμάτων,
•  οστεονεκρώσεις,
•  συνδεσμικές βλάβες,
•  τενοντίτιδες και θλάσεις μυών,
•  αθλητικές κακώσεις
•  για την αρθρίτιδα μεγάλων αρθρώσεων, που απασχολεί εκατομμύρια ασθενείς ανά τον κόσμο.

H ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, στους Ηπειρώτες Βουλευτές στην συνάντηση που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ιδρύθηκε το 1937 και  είναι τριτοβάθμια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει μέλη της εγγεγραμμένα 450 και πλέον πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (Αδελφότητες, Συλλόγους, Ομοσπονδίες, ενώσεις) και δραστηριοποιείται  στον πολιτισμό με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με παρουσιάσεις έργων ανθρώπων του πνεύματος, χορευτικά σχήματα με διδασκαλία χορών, διδασκαλία και εκμάθηση πολυφωνικού τραγουδιού, δημιουργία και διδασκαλία χορωδίας και αποτελεί  τον κύριο συντελεστή όχι μόνο  της διατήρησης της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης, αλλά και μεταλαμπάδευσης στις νέες  γενιές. Αντιπροσωπεύουμε γύρω στους 700.000 απόδημους ηπειρώτες στην Αττική και συνολικά 1.000.000 απόδημους σε όλη την Ελλάδα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς

Οι λαθρομετανάστες κατείχαν διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου

Συνελήφθη, χθες (22.06.2015) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Β΄ Δελβινακίου και Μαστοροχωρίων, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, ο 41χρονος διακινητής εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τη μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 39 ετών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους μετανάστες, από περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, οι τρεις λαθρομετανάστες κατείχαν αλβανικά διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ σε βάρος τους επιπρόσθετα εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και τα τρία πλαστά διαβατήρια, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 47χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (22-06-2015) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας καθώς και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δύο ετών (2) και ενός (1) μηνός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ανακοινώνονται το μεσημέρι της Τρίτης τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι έχει αρχίσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Ακόμη, οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς δημοπράτηση τα πρώτα έργα των βιολογικών καθαρισμών του παραλιακού "μετώπου" (υποψήφια έργα για ένταξη σε νέο ΕΣΠΑ)

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης των δύο πρώτων υποέργων της πράξης "Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν Δήμου Νικολάου Σκουφά)" της Περιφέρειας Ηπείρου", που έχει ενταχθεί ως "έργο υποψήφιο για ένταξη" στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου για τα σχέδια τευχών δημοπράτησης των υποέργων:

Ναι στο ΜΒΑ από Πανεπιστήμιο με πραγματικά διεθνή απήχηση

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου ελάτε να μάθετε ποιό είναι το ΜΒΑ που έχει 17.000 αποφοίτους, 11.500 σπουδαστές, 400 εξεταστικά κέντρα, Καθηγητές και επιστήμονες από Business Schools  όπως το London Business School, INSEAD, Imperial College London και Stanford Business School και γιατί το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων διεθνώς (Fortune 500) το προτιμούν για την εκπαίδευση των στελεχών τους.    
Τώρα μπορείτε και εσείς να το αποκτήσετε ξεκινώντας όποτε εσείς θέλετε, σπουδάζοντας όπου εσείς θέλετε (στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο), αποφασίζοντας εσείς για την διάρκεια των σπουδών σας και τον χρόνο αποπληρωμής των διδάκτρων σας.