Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πανάξιο τρίποντο εκτός έδρας για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

*Ο Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά πήρε το ντέρμπι στην Κόντσικα νικώντας με 2 – 1 τον γηπεδούχο Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου.

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Τάκη Νάκα είχε τη υπεροχή.
Ο Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά προηγήθηκε με 1 – 0, για να ισοφαρίσει ο Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου 1 – 1.
Το τελικό 2 – 1 έγραψε ο Ντρίκος.

*Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα το ντέρμπι του Πωγωνίου μεταξύ του Α.Σ. Καλπακίου και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτου έληξε ισόπαλο 1 – 1, σε μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν και παρουσία αρκετού κόσμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Περιστέρι - Αμφιθέα: 0 - 0
Θύελλα Ελεούσας - Δαβάκης: 3 - 0
Πρωτόπαπα - Πανφρουριακός: 3 - 0
Περίβλεπτος - Ζωοδόχος: 2 - 0
Ασβεστοχώρι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 1 - 2
Αγία Μαρίνα - Α.Ε. Καμποχωρίων: 5 - 1
Καλπάκι - Πωγωνάτος: 1 - 1
Σταυράκι - ΠΑΟ Κόνιτσας: 1 - 2
Νησί - Αμπελόκηποι: 3 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 6
2. Περίβλεπτος: 6
3. Πρωτόπαπα: 6
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 6
5. Πωγωνάτος: 4
6. Νησί: 3
7. Ασβεστοχώρι: 3
8. Αμπελόκηποι: 3
9. Ζωοδόχος: 3
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 3
11. Σταυράκι: 3
12. Αγία Μαρίνα: 3
13. Περιστέρι: 1
14. Καλπάκι: 1
15. Αμφιθέα: 1
16. Πανφρουριακός: 0
17. Δαβάκης: 0
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Πολιτική ηγεσία και Βουλή θα εξετάσουν το θέμα της «Δωδώνης»

Δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο βουλευτή Κ. Τασούλα
ΕΑΣ: Μεθοδευμένη η έξοδός μας από το διαγωνισμό

Στην αντεπίθεση περνούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Άρτας- Φιλιππιάδας και Θεσπρωτίας, που μαζί με την εταιρία «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» διεκδικήσαν την αγορά της «Δωδώνης», όμως αποκλείστηκαν από την τελική αναμέτρηση του διαγωνισμού.
Μετά το σάλο που προκάλεσε η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι Ενώσεις με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία της χώρας (εκτενή αποσπάσματα στη συνέχεια του ρεπορτάζ), καταγγέλλουν ότι η έξοδός τους από το διαγωνισμό ήταν μεθοδευμένη, ενώ ζητούν, αν όχι τη μεταβίβαση σε αυτούς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Δωδώνης» στη λογιστική του αξία, τουλάχιστον την επανάληψη του διαγωνισμού.
Το θέμα στη Βουλή…
Στο μεταξύ, τη δέσμευση ότι το θέμα της «Δωδώνης» θα συζητηθεί την άλλη Τετάρτη στη Βουλή, απέσπασε χθες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Τασούλας ζήτησε από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία εκκαθάρισης της ΑΤΕ και κυρίως στο βαθμό που αφορά τη «Δωδώνη». Ο Γιαννιώτης βουλευτής προέβη σε αυτή την κίνηση, με βάση όρο του διαγωνισμού για την πώληση της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, που προβλέπει «συνέχεια στην ανάπτυξη της εταιρίας και της περιοχής».
Όπως σημειώνουν πηγές, η Κυβέρνηση πρέπει να έχει λόγο και μάλιστα καθοριστικό για ένα θέμα, που επηρεάζει τα μέγιστα την αγροτοκτηνοτροφία της Ηπείρου, η οποία στηρίζεται εν πολλοίς στη «Δωδώνη». «Δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη η Κυβέρνηση, σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την κοινωνία» υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Φορο-σοκ στα ακίνητα – 3 δισ. φόροι ακόμη και στα ... χωράφια!

Τα σπασμένα δύο και τριών ετών για τους απλήρωτους φόρους λόγω αδυναμίας του κράτους θα τα πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακόμη και ένα χωράφι.

Μπορεί το διαβόητο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ να φεύγει από τη ζωή μας, όμως έρχεται ο νέος ενιαίος φόρος στον οποίο θα ενταχθεί και ο ΦΑΠ και έτσι από τα 2,5 εκατομμύρια που ήταν τα έσοδα του κράτους θα ανέλθουν στα 3 δισ.
Ουσιαστικά όμως θα μπουν στο στόχαστρο οι πάντες. 5.6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν στο όνομά τους οποιοδήποτε ακίνητο (ηλεκτροδοτούμενο ή μη) αλλά και 1 εκατομμύριο νομικά πρόσωπα.
Το νέο σχέδιο προβλέπει να μπουν στον φόρο όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα, πλην των εκτάσεων εκείνων που ανήκουν στους ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Προσοχή όμως και οι αγρότες θα πληρώσουν για τα ακίνητά τους, θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ουσιαστικά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” ο νέος φόρος θα συμπεριλάβει ακόμη και τα ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται.
Δηλαδή μιλάμε για αγρούς, αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου εκτάσεις, ακόμη και τις εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.
Πως θα γίνει αυτό;
Με την επέκταση των αντικειμενικών αξιών παντού οι οποίες θα υπολογιστούν από τις εφορίες με βάση την αγοραία αξία στην περιοχή ή με βάση τις τιμές ζώνης που ήδη υπάρχουν.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Σε απεργιακό χορό οι εφοριακοί με τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ), οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζομένους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών κ.λπ..
Οι εφοριακοί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του την Παρασκευή.

Μαίνεται η φωτιά στον Κακόλακκο Πωγωνίου

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κακολάκκο του Δήμου Πωγωνίου μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε ξαφνικά σήμερα το πρωί, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούν 12 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 4 οχήματα, 14 άνδρες από το πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Canadair.

ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη αλλοδαπός για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Αναζητείται ο συνεργός του


Συνελήφθη, σήμερα (05-09-2012) τα ξημερώματα στο 20ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του, για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ και περί ώρα 21:20΄, οι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καύσιμων στο Πέραμα Ιωαννίνων, φορώντας κουκούλες τύπου « full face » και με την απειλή πιστολιού και ροπάλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του πρατηρίου και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (2.710) ευρώ , ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν λίγο αργότερα το όχημα διαφυγής, το ακινητοποίησαν στο 20ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (Μπαλντούμα) και συνέλαβαν τον 26χρονο δράστη.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 26χρονου δράστη.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Με αναστολή σύνταξης απειλούνται 6.972 συντξιούχοι του Δημοσίου

Με το ενδεχόμενο να ανασταλεί η καταβολή της σύνταξή τους είναι αντιμέτωπα 6.972 άτομα τα οποία δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το Λογιστήριο μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα και αν δεν απογραφούν μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου.
Επίσης υπογραμμίζεται ότι αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.

Τονωτική «ένεση» 97 εκατ. ευρώ στους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

Κλειστοί δήμοι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου


Με 97 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησής τους, για το Σεπτέμβριο.
Το παραπάνω ποσό, πολύ μικρότερο απ' αυτό που ζητούν οι δήμαρχοι για να μην κλείσουν οι δήμοι, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.
Οι δήμαρχοι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισαν το κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Όπως κάνει γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών, «έπειτα από οδηγία του πρωθυπουργού αναφορικά με την απόδοση της δ' δόσης των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους ύψους 213,875 εκατ. ευρώ, η διάθεση ποσού 35 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες».

Φόρο ακινήτων και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα εξετάζει η κυβέρνηση

Την επιβολή φόρου ακινήτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου των νέων μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους εδαφικές εκτάσεις είτε εντός είτε εκτός σχεδίου πόλεως θα υπόκεινται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο πρέπει να καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
* Αίτηση για εγγραφή.
* Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
* Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
* Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
* Όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης).

ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι "Γέννησης της Θεοτόκου"  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.

18ο Γενικὸ Ἱερατικὸ Συνέδριo Ι.Μ.Δ.Π.Κ.: "Στέλνουμε στὸν Ἑλληνικὸ Λαὸ μήνυμα πίστεως πρὸς τὸν Ἀρχηγὸ τῆς Ἐκκλησίας, τὸν Ἰησοῦ Χριστό, μὲ τὴν δύναμη καὶ τὴν Χάρη τοῦ Ὁποίου ἡ Χώρα μας θὰ βγῇ ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ καὶ κυρίως τὴν πνευματικὴ κρίση."

Δελτίο Τύπου και το Ψήφισμα της Ι. Μητροπόλεως, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης με αφορμή το 18ο Γ Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 4ῃ Σεπτεμβρίου 2012

Ἀριθ. Πρωτ. 75
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στὴν πολύπλευρη κρίση, πού, ἐδῶ καὶ καιρό, μαστίζει τὴν Ἑλληνική μας Πατρίδα, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης ἔδωσε κι’ ἐφέτος τὴν καλὴ μαρτυρία Ἰησοῦ Χριστοῦ μὲ τὸ 18ο Γενικὸ Ἱερατικὸ Συνέδριό της, 3 καὶ 4 Σεπτεμβρίου τ.ἔ. Καὶ τὴν ἔδωσε τὴν μαρτυρία αὐτὴ ὄχι μόνο στὸ πλήρωμα τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ σὲ ὁλόκληρο τὸν Ἑλληνικὸ Λαό, ποὺ βιώνει μιὰ ἀπὸ τὶς πιὸ δεινὲς οἰκονομικὲς δυσκολίες στὴν σύγχρονη πορεία του.

 Φωτογραφικά στιγμιότυπα
 π τν έπίσκεψη
τν Συνέδρων στν
 Ἱερα Μον Μολυβδοσκεπάστης
Στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ταξιαρχῶν («Γκούρας»), ὅπου διεξήχθησαν οἱ ἐργασίες τοῦ Συνεδρίου ὑπὸ τὴν προεδρία τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, οἱ Ἱερεῖς τῆς ἀκριτικῆς Μητροπόλεώς μας, μέσα σὲ παλαιοχριστιανικὴ ἀτμόσφαιρα ἀγάπης, εἶχαν τὴν εὐκαιρία ν’ ἀνανεώσουν τὴν λειτουργική τους ἐμπειρία μέσα ἀπὸ ἐμπεριστατωμένες εἰσηγήσεις. Στὴν Θεία Λειτουργία, τὸ πρωΐ τῆς 4ης Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε καὶ ἱερὸ μνημόσυνο τῶν προαπελθόντων πατέρων καὶ ἀδελφῶν, ἐνῷ μετὰ τὸ γεῦμα τῆς ἴδιας ἡμέρας ἀναγνώσθηκε καὶ ἐγκρίθηκε ὁμόφωνα τὸ ἀκόλουθο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
« 1) Στέλνουμε στὸν Ἑλληνικὸ Λαὸ μήνυμα πίστεως πρὸς τὸν Ἀρχηγὸ τῆς Ἐκκλησίας, τὸν Ἰησοῦ Χριστό, μὲ τὴν δύναμη καὶ τὴν Χάρη τοῦ Ὁποίου ἡ Χώρα μας θὰ βγῇ ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ καὶ κυρίως τὴν πνευματικὴ κρίση.

ερα Μον Μολυβδοσκεπάστης,
  τάφος το μητροπολίτου
ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ
2) Ἡ Ἐκκλησία συμμετέχει ὁλόψυχα στὴν δοκιμασία τοῦ Λαοῦ μας. Πληρώνει βαρύτατους φόρους, χωρὶς νὰ ὑπολογίζεται τὸ τεράστιο ἔργο τῆς Φιλανθρωπίας ποὺ ἀσκεῖ καὶ μὲ τὸ ὁποῖο ἀνακουφίζεται πλῆθος συνανθρώπων μας.
3) Καταδικάζουμε κατηγορηματικὰ τὰ κακόβουλα καὶ ἀσύστολα ψεύδη, ὅτι τάχα ἡ Ἐκκλησία κατέχει ἀμύθητη περιουσία. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι ἡ Ἐκκλησία, σήμερα, κατέχει μόνο τὸ 4% τῆς ἄλλοτε, πράγματι μεγάλης περιουσίας της. Κι’ αὐτό, γιατὶ ἡ Ἑλληνικὴ Πολιτεία ἀπαλλοτρίωσε, κατὰ καιρούς, κτήματα καὶ ἄλλες μεγάλες ἐκτάσεις, προκειμένου νὰ δοθοῦν αὐτὲς σὲ ἀκτήμονες. Ἐπὶ πλέον, ἡ ἴδια ἡ Ἐκκλησία ἐπρόσφερε μεγάλα οἰκόπεδα - κυρίως στὴν Ἀθήνα καὶ στὴν Θεσσαλονίκη - ὅπου ἔχουν ἀνεγερθῆ νοσοκομεῖα, ἐκπαιδευτήρια κ.ἄ. εὐαγῆ Ἱδρύματα.
4) Ἐκφράζουμε τὴν χαρά μας γιὰ τὴν διαβεβαίωση τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ πρὸς τὸν Μακ. Ἀρχιεπίσκοπο καὶ τὴν Συνοδικὴ Ἀντιπροσωπεία, ὅτι δὲν θὰ περικοποῦν ἀκόμη περισσότερο, οἱ λίαν, ἄλλωστε, μικρὲς μηνιαῖες ἀπολαβὲς τῶν Ἐφημερίων, οἱ πλεῖστοι τῶν ὁποίων τυγχάνει νὰ εἶναι πολύτεκνοι. Τέλος,
5) Στέλνουμε ἐγκάρδιο χαιρετισμὸ στοὺς ἐμπεριστάτους ἀδελφοὺς τῆς Βορείου Ἠπείρου καὶ τῆς Κύπρου, τοὺς ὁποίους συνοδεύουν οἱ θερμὲς προσευχές μας.»

(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως)