Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (09-05-2022) το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρεί σε περιοχή της Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα και κατασχέθηκαν :

·   περίστροφο διαμετρήματος 0,38 mm,

·   (5) φυσίγγια,

·   βαλλίστρα και

·   επαναληπτική καραμπίνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Γιάννενα: Σε λειτουργία από σήμερα τίθεται η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 


Σε λειτουργία από σήμερα 10/5/2022 τίθεται η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», με την εισαγωγή τεσσάρων (4) ασθενών για αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Έπειτα από δυο χρόνια αναστολής λειτουργίας λόγω της πανδημίας covid 19 η επαναλειτουργία της ΜΣΑ έρχεται να συνεχίσει τη προσπάθεια για νέες δράσεις στον χώρο της υγείας και τη κάλυψη αναγκών αποτοξίνωσης συνανθρώπων μας από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Η συμβολή της 6 ΥΠΕ, στην έκδοση διοικητικών πράξεων για την επαναλειτουργία της ΜΣΑ με δυναμικότητα δώδεκα (12) κλινών σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή επανέναρξη του προγράμματος.

Επίσης η συμβολή των ιατρών του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου και ιατρών των Κ.Υ. της περιοχής είναι ουσιαστική για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας για την επανένταξη των συνανθρώπων μας στη κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Πολυδύναμου Κέντρου στο τηλέφωνο, 26510 76666.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Φ.Σ.Κ.Ρ.Η: Πραγματοποιήθηκε η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αδελφότητας

 


Την 8η/5 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  στην αίθουσα Δολιανιτών επί της οδού  Αγίου Κωνσταντίνου 57 η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΩΤΩΝ ΗΠΕΊΡΟΥ Φ.Σ.Κ.Ρ.Η η οποία συγκλήθηκε  με την από 15/3/2022 πρόκληση του Δ.Σ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Περσεφόνη Διαμαντοπούλου

Βλεσσίδου Χαρίκλεια

Βένια Ζέρβα

Στέργιος Αθανασίου

Αλέκος Διαμαντόπουλος

Δήμητρα Βασιλείου

Αναστασία Ανδρέου

Βασίλης Κουλουμπής

Κώστας Μπόσιος

Για την Πανηπειρωτική Ενωση

Ιπποκράτης Κατσένης

Ιωάννα Κατσένη

Λέανδρος Μάκας

Για την Ομοσπονδία Καλαμά

Βλεσσίδου Χαρίκλεια

Ιωάννα Κατσένη

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Λέανδρος Μάκας

Χρήστος Ρούβαλης

Πέγκυ Ζέρβα

Το Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

EΟΔΥ: Είκοσι επτά θάνατοι σήμερα, 6.416 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι επτά θάνατοι σήμερα, 6.416 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.416.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.371.051 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 651 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 126.929(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.444 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 101 (51.53%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (48.47%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.635 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 105 (ημερήσια μεταβολή -3.67%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 127 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ερυθηματώδης Λύκος: Η νόσος με τα πολλά πρόσωπα

 


Η 10η Μαΐου είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, της πολύ σοβαρής ασθένειας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) είναι μια πρότυπη συστηματική, φλεγμονώδης πάθηση του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρα. Προσβάλλει γυναίκες και άντρες σε αναλογία 9:1.

«Εμφανίζει ποικιλία στις κλινικές εκδηλώσεις, μακροχρόνια πορεία και πρόγνωση. Έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία (ορμονικοί, ψυχονευροενδοκρινικοί, ιογενείς, υπεριώδης ακτινοβολία, φάρμακα) και φαίνεται να είναι πιο συχνή σε παιδιά που έχουν καταγωγή αφρικανοαμερικανική, ισπανική, ασιατική και ιθαγενών της Αμερικής.

Περισσότεροι από 500.000 Ευρωπαίοι νοσούν από λύκο. Το 90% των ασθενών είναι γυναίκες και το 80% των διαγνώσεων γίνεται μεταξύ των ηλικιών 15-45 ετών.

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αναστάτωση στους Δήμους της Ηπείρου για τυχόν διακοπή έργων – Προσλήψεις στις Πολεοδομίες

 


Ο κίνδυνος διακοπής έργων που έχουν ξεκινήσει από τους Δήμους της Ηπείρου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ορατός μετά από δύο έγγραφα της Περιφέρειας Ηπείρου που μιλά για την αναστολή χρηματοδότησης αυτών των έργων, λόγω έλλειψης πόρων.

Τα έγγραφα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους Δήμους της Ηπείρου και με πρωτοβουλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, κ. Χρήστου Ντακαλέτση, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης, 10ης Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, για πολλούς Δήμους η αρνητική αυτή εξέλιξη συνιστά σοβαρή ανατροπή στο σχεδιασμό τους και προκαλεί αδυναμία υλοποίησης του τεχνικού τους προγράμματος, γεγονός που έρχεται σε συνδυασμό και με την αύξηση των τιμών για όλα τα δημόσια έργα, καθώς και της ενέργειας.

Μάλιστα, τονίστηκε πως είναι πολύ πιθανό οι ανάδοχοι των έργων των οποίων αναστέλλεται η χρηματοδότηση, να στραφούν σήμερα κατά των Δήμων και όχι κατά της Περιφέρειας Ηπείρου, και να διεκδικήσουν με μεγάλη πιθανότητα, αποζημιώσεις για τα έργα αυτά.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε αποθήκες επιχείρησης σούπερ-μάρκετ

 


Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση διάρρηξης σε αποθήκες επιχείρησης σούπερ - μάρκετ, η οποία έγινε την 06/03/2022 σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (4) ημεδαπών που κατηγορούνται για κλοπή καθώς και σε βάρος ακόμη δύο (2) ημεδαπών, που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, δύο από τους κατηγορούμενους, παραβίασαν το χώρο των αποθηκών από όπου, μεταβαίνοντας δύο φορές με αυτοκίνητα που ανήκουν στους δύο άλλους συγκατηγορούμενούς τους, αφαίρεσαν προϊόντα αξίας περίπου -1.000- ευρώ, καθώς και -500- μέτρα καλωδίου, μηχανισμούς ρολών ασφαλείας και πλαίσια αλουμινίου.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν σε επιχείρηση στην οποία τα πούλησαν οι κατηγορούμενοι, όπου ιδιοκτήτης και υπάλληλος σε αυτή τυγχάνουν τα δύο άτομα που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τα ανευρεθέντα είδη αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Πωγωνίου


Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής για τους Παιδικούς Σταθμούς.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τις 16 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου 2022.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1.   Αίτηση γονέα

2.   Ληξιαρχική πράξη γέννησης νηπίου

3.   Ιατρική βεβαίωση

4.   Φωτοτυπία εμβολίων νηπίου

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Π.Σ. Καλπακίου: 2653041655

Π.Σ. Παρακαλάμου: 2653031241

Π.Σ. Δελβινακίου: 2653041655

Π.Σ. Κεφαλοβρύσου: 2657041201 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εθελοντικός καθαρισμός στο Κεφαλόβρυσο

 


Σε μία αξιόλογη εθελοντική δράση προχώρησαν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 μέλη συλλόγων και φορέων της Κοινότητας Κεφαλοβρύσου.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου, η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου σε συνεργασία με το Τοπικό συμβούλιο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του χωριού στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και προσωπικής ενεργοποίησης όλων προς όφελος του συνόλου.

Η εθελοντική ομάδα ξεκίνησε τον καθαρισμό από την είσοδο του χωριού και ολοκλήρωσε τη σπουδαία αυτή δράση στην Πηγή Κεφαλοβρύσου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παραβάσεις τη Δευτέρα 9 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.479 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.844 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 15 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή 1 προστίμου των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o    2 στη Δυτική Ελλάδα και

o    2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.314 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.564 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.750 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.507 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπρόπυργου: "Ηπειρωτικό Αντάμωμα 2022'' το Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 21:00, στον Ασπρόπυργο

 

Το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου σας προσκαλεί, μετά από τρία χρόνια απραξίας, στο "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΆΜΩΜΑ 2022'' στον Ασπρόπυργο, για να γλεντήσουμε σ' ένα γνήσιο παραδοσιακό πανηγύρι!!!

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιουνίου 2022

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ,

την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9,

τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 10 Μαΐου

 


Την Τρίτη 10 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου,09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-14:00.

Τα μυστικά ενός όμορφου προσώπου

 


Ο χρόνος που περνάει δεν μας κάνει μόνο σοφότερους, αλλά φέρνει και αλλαγές στην εμφάνισή μας. Ειδικά στο πρόσωπο αποτυπώνεται κάθε χαρά και στεναχώρια, γίνεται ο «χάρτης» των όσων έχουμε ζήσει, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, Η ηλικία μεταξύ 40-45 ετών είναι αυτή κατά την οποία, συνήθως, παρατηρούνται αλλαγές στο πρόσωπο, καθώς και τα πρώτα σημάδια γήρανσης, τα οποία είναι:

Χαλάρωση: «κρέμασμα» του προσώπου λόγω της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος και της μετακίνησης (με τη συμβολή της βαρύτητας) του υποδόριου λίπους προς τα κάτω.

Έκπτωση του όγκου: «άδειασμα» του προσώπου και κατά συνέπεια δημιουργία ρυτίδων στο μέτωπο, στις γωνίες των ματιών («πόδι της χήνας») ή των χειλιών και βάθυνση των ρυτίδων έκφρασης.

Φωτογήρανση: «στεγνό», αφυδατωμένο δέρμα, εμφάνιση αραχνοειδών φλεβών στη μύτη, στα μάγουλα και στο λαιμό ή/και καφέ ή κόκκινες κηλίδες.

«Η διαδεδομένη αντίληψη ότι τα σημάδια αυτά εμφανίζονται λόγω της γήρανσης είναι εν μέρει σωστή, καθώς η πραγματικότητα είναι λίγο πιο σύνθετη. Τα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται όταν μεγαλώνουμε αλλά όχι απαραίτητα επειδή μεγαλώνουμε (τα ίδια σημάδια μπορεί να εμφανιστούν και στα 30).

Η αλήθεια είναι ότι αυτά μπορεί να οφείλονται όχι μόνο στον χρόνο αλλά και/ή σε πολλούς άλλους παράγοντες», αναφέρει ο κ. Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου, Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διπλωματούχος European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και των διεθνών οργανισμών ISAPS & IPRES, και Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Metropolitan Hospital.