Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Πίτα του Ηπειρώτη 2014»: Μήνυμα ανάτασης, κάλεσμα έγερσης για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο


Μεγάλη η επιτυχία της κορυφαίας εκδήλωσης της Πανηπειρωτικής.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 17-2-2014
«Ο Ηπειρωτισμός ξεχώριζε πάντοτε, γιατί έβρισκε πάντα τον ένα, τον αναντικατάστατο ρόλο που δίνει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή: Τον αγώνα για λευτεριά, για πρόοδο της κοινωνίας για προκοπή του λαού. Από τα πανάρχαια βάθη της ιστορίας της Ηπείρου ακούγεται στους αιώνες το παράγγελμα που απορρίπτει την υποταγή, την υποτέλεια, την αδράνεια, την παραίτηση. Μπροστά στις δυσκολίες που συναντάμε, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε, να τραβήξουμε καταπάνω τους, να γκρεμίσουμε τα χαλάσματα που μας άφησαν και να τα ξεπεράσουμε».
Έτσι ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Οικονόμου, πέμποντας ανάγλυφα το εγερτήριο μήνυμα της "ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014", την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Λίγο νωρίτερα είχε στιγματίσει ως απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την παντελή έλλειψη στήριξης από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός λαθροδιακινητής, στο 19ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Συνελήφθη, χθες (16-02-2014) από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 46χρονος λαθροδιακινητής, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε ομοεθνή του, λαθρομετανάστη.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (16-02-2014), στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 23χρονου ομοεθνή του, λαθρομετανάστη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός ήταν η παράνομη είσοδος στη χώρα μας και μεταφορά του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη επίσης.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. 

Άρτα: Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τρεις ημεδαποί, για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (62) γραμμάρια ηρωίνης καθώς και χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας

Συνελήφθησαν από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (16-02-2014) το πρωί στην πόλη της Άρτας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 42, 72 και 61 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διαμένουν οι τρεις ημεδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (62.64) γραμμαρίων.
(29) χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας.
μία ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης.
τα χρηματικό ποσό των (85) ευρώ και (3) δολαρίων.
οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι τρεις ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Ενοίκιο στο κράτος θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων!

748% αυξήθηκαν οι φόροι

Οι φόροι για τα ακίνητα τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται με αποτέλεσμα σε σχέση με το 2009 να βρίσκονται κατά επτά φορές πάνω.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει και το «Έθνος», πως κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν 715 ευρώ σε φόρους ενώ αντίστοιχα  το 2009, ήταν στα 105 ευρώ.
Στα 5,5 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο στα ακίνητα.
Και οι αριθμοί συνεχίζουν να δείχνουν το μέγεθος της αύξησης του φόρου στα ακίνητα, αφού το 2009 οι εισπράξεις που είχε το Δημόσιο έφταναν τα 536 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φετινή πρόβλεψη για τα έσοδα, από την ακίνητη περιουσία, είναι στα 3,937 δισ. ευρώ.

Η επιστροφή του δώρου Πάσχα σε μισθωτούς και συνταξιούχους από το «πλεόνασμα», τελευταία σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης

Ποιοι το δικαιούνται

Μια τελευταία σανίδα σωτηρίας από την επερχόμενη εκλογική συντριβή του Μαΐου επιχειρεί η κυβέρνηση  με την επαναφορά του δώρου Πάσχα από το «πλεόνασμα», σε μια μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων.
Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο «Βήμα»  ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς, το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.!

Έτσι, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και χαμηλοσυνταξιούχους, δώρο Πάσχα, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου.

ΟΓΑ: Διαδικτυακή ενημέρωση για οικογενειακά επιδόματα

Από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 , δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21 για την χορήγηση του Οικογενειακού Επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την πορεία της αίτησής τους, μέσω της νέας εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).
Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι δικαιούχοι είναι η έξης:
Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν την ειδική εφαρμογή με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» και εισάγουν τον ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Αίτησης του Α21 που έχουν καταθέσει.
Στη συνέχεια οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν:
- το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεών τους
- τους λόγους τυχόν απόρριψης ή εκκρεμότητας της αίτησης
- τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν
- την ημερομηνία που καταβλήθηκε το ποσό του επιδόματος.

«Θερίζει» η γρίπη, στους 39 έφτασαν οι νεκροί

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα του ιού Η1Ν1 ο οποίος στην κυριολεξία θερίζει μικρούς και μεγάλους.
Οι νεκροί ανέρχονται στους 39 μεταξύ των οποίων και δυο παιδάκια ηλικίας μόλις 2 ετών.
Συνολικά 143 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτή την ώρα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 59 άτομα.
Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα θύματα στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κλπ).
Οι ειδικοί επιστήμονες συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μια ουσιαστική ενημερωτική συνάντηση για τους παραγωγούς στον Παρακάλαμο

Φωτό: Π.Τουφίδης 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Πωγωνίου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ηπείρου & Νήσων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων συνδιοργάνωσαν  ενημερωτική συνάντηση στον Παρακάλαμο.
Στη ουσιαστική αυτή ενημέρωση παρουσιάστηκαν  όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη φορολόγηση των αγροτών και τα  δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται στον πρωτογενή τομέα: των Νέων Αγροτών και της Μεταποίησης & Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την ανάγκη και τον τρόπο  νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών μονάδων. Ο διάλογος ήταν γόνιμος και η ανησυχία για την αγροτική παραγωγή έκδηλη. Στην συνάντηση εκτός των πλήθος των εισηγητών παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Καψάλης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδ. Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Γκόγκος, Στ. Κουκουλάρης, Β. Μάτσιας, Αν. Γιούνης και πλήθος δημοτών.
Το συμπέρασμα της ημερίδας ήταν ότι είναι ανάγκη οι παραγωγοί να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στο νέο φορολογικό σύστημα όπως αυτό αναλύθηκε, όσον αφορά την πρόσκληση των νέων αγροτών παρά τους όρους συμμετοχής όσοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τώρα αυτή την ευκαιρία. 
Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον άλλη μία ενημερωτική ημερίδα ώστε να καλυφθούν από πλευράς ενημέρωσης όσοι άλλοι δημότες επιθυμούν.

Νέο «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου από τον Μάρτιο

Επτά στους δέκα υπαλλήλους δημοσίου θα δουν μειώσεις που θα φτάσουν έως και τα 70 ευρώ το μήνα!

Σε εφαρμογή τίθενται οι καινούργιες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους από τον Μάρτιο.
Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν μείωση στις αποδοχές τους, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και τα 70 ευρώ μηνιαίως.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στον βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το MEGA, από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξεως του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ο ΜΑΚΗΣ»