Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μια ουσιαστική ενημερωτική συνάντηση για τους παραγωγούς στον Παρακάλαμο

Φωτό: Π.Τουφίδης 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Πωγωνίου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ηπείρου & Νήσων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Ιωαννίνων συνδιοργάνωσαν  ενημερωτική συνάντηση στον Παρακάλαμο.
Στη ουσιαστική αυτή ενημέρωση παρουσιάστηκαν  όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη φορολόγηση των αγροτών και τα  δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται στον πρωτογενή τομέα: των Νέων Αγροτών και της Μεταποίησης & Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την ανάγκη και τον τρόπο  νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών μονάδων. Ο διάλογος ήταν γόνιμος και η ανησυχία για την αγροτική παραγωγή έκδηλη. Στην συνάντηση εκτός των πλήθος των εισηγητών παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Καψάλης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδ. Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Γκόγκος, Στ. Κουκουλάρης, Β. Μάτσιας, Αν. Γιούνης και πλήθος δημοτών.
Το συμπέρασμα της ημερίδας ήταν ότι είναι ανάγκη οι παραγωγοί να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στο νέο φορολογικό σύστημα όπως αυτό αναλύθηκε, όσον αφορά την πρόσκληση των νέων αγροτών παρά τους όρους συμμετοχής όσοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τώρα αυτή την ευκαιρία. 
Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον άλλη μία ενημερωτική ημερίδα ώστε να καλυφθούν από πλευράς ενημέρωσης όσοι άλλοι δημότες επιθυμούν.