Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο χάρτης των μετατάξεων στην Παιδεία

Τι αλλάζει για 6.000 εκπαιδευτικούς

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τις λίστες από τις οποίες θα προκύψουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται αναλυτικά το πλεονάζον προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά κλάδο, ειδικότητα ή κατηγορία και οι αντίστοιχες κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Έτσι ξεκινούν ουσιαστικά οι μετατάξεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό και πολλοί καθηγητές θα κληθούν να πάνε σε άλλα σχολεία. Μάλιστα όπως αναφέρει και το Εθνος το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων πέφτει σε γυμναστές, καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.
Συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό και από αυτούς, οι 4.712 καθηγητές τον Σεπτέμβριο θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιπο 1.316, που μετά τις μετακινήσεις θα παραμείνουν πλεονάζον προσωπικό, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της περιοχής τους.

ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τριήμερο πανηγύρι της «Κοίμησης της Θεοτόκου», την Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Αυγούστου

Τριήμερο  πανηγύρι της «Κοίμησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο χωριό Άνω Ραβένια  Πωγωνίου.

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τριήμερο «Βησσανιώτικο πανηγύρι» την Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Αυγούστου

Τριήμερο «Βησσανιώτικο  πανηγύρι» της «Κοίμησης της Θεοτόκου» θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο χωριό Βήσσανη Πωγωνίου.

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη προχθές (12-08-2013) το πρωί στην Εθνική Οδό Άρτας - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 33χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Προσήχθησαν (2) αλλοδαποί μικροπωλητές ενώ κατασχέθηκαν (4.188) είδη παρεμπορίου

Εντοπίστηκαν ακόμη δύο πλανόδιοι πωλητές κατά την διάρκεια ελέγχων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στην πόλη και σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο Βράχο Πρέβεζας, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι δύο (2) αλλοδαποί μικροπωλητές, ένας υπήκοος Νιγηρίας και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, ενώ κατασχέθηκαν (4.188) αντικείμενα παρεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως ρολόγια, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, καπέλα κ.λπ.
Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή ενώ κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στη χώρα, προέκυψε ότι ο υπήκοος Nιγηρίας στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μαζική αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Ισχυρά «Μποφόρ» πνέουν αυτή την εβδομάδα για εκατομμύρια φορολογούμενους - ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ταχυδρομεί μαζικά τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ 2012.
Στόχος, να κλείσει άμεσα η «τρύπα» του 1 δισ. ευρώ που καταγράφεται στο σκέλος των εσόδων, πριν φθάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας, περί τα τέλη του επομένου μηνός, οπότε και θα αρχίσει ο νέος γύρος εξονυχιστικών ελέγχων και, ίσως, των πιο σκληρών μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεων για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί και οι γερμανικές εκλογές.
Με δεδομένο, άλλωστε, ότι η υστέρηση των εσόδων και η έκταση της φοροδιαφυγής αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του οικονομικού επιτελείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμφισβήτητα θα εστιάσουν στην πορεία των εσόδων και στα αποτελέσματα των ελέγχων για περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λαϊκή βραδιά, την Τετάρτη 14 Αυγούστου

Λαϊκή βραδιά, την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.
 

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδήλωση πολυφωνικού τραγουδιού, την Τετάρτη 14 Αυγούστου

Εκδήλωση πολυφωνικού τραγουδιού,  την Τετάρτη 14 Αυγούστου στα Κτίσματα Πωγωνίου.

ΡΙΑΧΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, της «Κοίμησης της Θεοτόκου», την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Αυγούστου στο Ριάχοβο Πωγωνίου.

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν παράνομα πλαστούς ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθησαν χθες (11-08-2013) το απόγευμα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26, 21 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και διάθεση πλαστών ψηφιακών δίσκων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκαν να έχουν παράνομα στην κατοχή τους προς πώληση:
Πεντακόσιους τριάντα τρεις (533) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD)
Διακόσιους πενήντα επτά (257) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ιδιοκτήτες και προσωρινά υπεύθυνος επιχειρήσεων, κατά περίπτωση για ηχορύπανση και υγειονομικές παραβάσεις σε περιοχές της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν χθες (11.08.2013) το πρωί και το απόγευμα, στο Καναλλάκι και την Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 48 ετών, καθώς και μία 48χρονη υπήκοος Αλβανίας, γ ια παραβάσεις σε επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες και μία προσωρινά υπεύθυνη επιχειρήσεων – καταστημάτων σε χωριά της Πρέβεζας και αναλυτικότερα:
19χρονος για χρήση μουσικών οργάνων χωρίς άδεια λειτουργίας και ηχορύπανση σε καφετέρια, χθες το πρωί στο Καναλλάκι
48χρονος, ο οποίος έχοντας παραβιάσει σφράγιση που είχε επιβληθεί από το Δήμο Πάργας, λειτουργούσε καντίνα, χθες το απόγευμα στη Βαλανιδοράχη
48χρονη για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε καντίνα, χθες το απόγευμα στην παραλία Κερέντζας στη Βαλανιδοράχη
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.