Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σεισμική δόνηση 3,8 R, 10 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς

 


Σεισμική δόνηση έντασης 3,8 R, σημειώθηκε στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2023, 10 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10  χλμ.

Βήσσανη Πωγωνίου: Υποδοχή Ιερού λειψάνου Αγίου Νεκταρίου και Ιερά αγρύπνια

 

Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ΑΒΕΛ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως στην Ιερά Μονή μας θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023

19:00 Η υποδοχή και στη συνέχεια η Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Άγιο.

20:00 έως 00:30 της επομένη Ιερά Αγρυπνία.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή μας, μόνο για τις Ιερές Ακολουθίες όπως αναγράφονται παραπάνω.

Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση, των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

 


Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση, όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Από την πλατφόρμα myΘέρμανση μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο “μπλε κηροζίνη”), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πώς υποβάλλω αίτηση

Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

Επιλέγω είδος καυσίμου

Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος

Επιλέγω οικισμό

Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας

Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν πάνω από 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (07-11-2023) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό και στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -633- γραμμαρίων, που ήταν τοποθετημένη σε βάζα και νάιλον συσκευασίες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Θεία λειτουργία (Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ) ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Θεια λειτουργία, (Αγίου Νεκτάριου) ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παρακαλάμου.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Θεία λειτουργία, ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Απόπειρες απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου

 


Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει γνωστές νέες απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου.

Οι άγνωστοι αντλούν στοιχεία από τη «Διαύγεια», επικοινωνούν τηλεφωνικά  με τους δικαιούχους πληρωμών, επικαλούμενοι ονόματα δήθεν υπαλλήλων του Περιφερειακού Ταμείου και   ζητούν ή στοιχεία κωδικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους παραπέμπουν σε ψεύτικα link υποτίθεται άλλων συνεργαζόμενων τραπεζών προκειμένου να τους καταβάλουν τις οφειλές.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά,  ότι  δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος  της, ως και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη   κωδικούς τραπεζών και όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες της.

Επισημαίνονται επίσης ότι:

Τα email του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου και των στελεχών του είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του.

Τα τηλέφωνα του ΠΤΑ Ηπείρου είναι τα 2651034054 και 2651037781.

Οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο σας καλέσει εκ μέρους μας να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως δεν μας ανήκει.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Γιάννενα: Εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων με τίτλο: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη κοινωνία», την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 18.30, στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Δ. Χατζής)

 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων (Σ.Ε.Π.Ε.Ν.Ι.) διοργανώνει, με αφορμή την εφετινή παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού, θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη κοινωνία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Δ. Χατζής) με εισηγητές:

Τον κ. Κωνσταντίνου Χαράλαμπο, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Αντιπρόεδρο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

Τον κ. Σταύρου Ιωάννη, Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων

Καλούμε τα μέλη μας, εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης, εκπαιδευτικούς φορείς και πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα υπάρχει συζήτηση με ερωτήματα προς τους εισηγητές ή μικρές τοποθετήσεις.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης

 


Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές, που της αφαίρεσαν 600 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα προχθές (5-11-2023) το πρωί στην πόλη της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού απέσπασαν την προσοχή της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 600 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο), την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

 


Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 εορτή των Ταξιαρχών θα τελεστεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ακολουθία Αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο) 8:00-10:15.

Oλοκληρωμένη αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών στο Metropolitan General

 


Mε την προσθήκη 8 νέων θέσεων χημειοθεραπείας επεκτείνεται το τμήμα χημειοθεραπειών του Metropolitan General και αναβαθμίζει τις υποδομές για τους ογκολογικούς ασθενείς. Το νέο τμήμα, είναι πλήρως εξοπλισμένο, περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για φιλοξενία ασθενών με ογκολογικά, νευρολογικά και ρευματολογικά νοσήματα που υποβάλλονται σε σύντομες ενδοφλέβιες θεραπείες (π.χ ανοσοθεραπείες, χημειοθεραπείες κ.λπ).

Στο Metropolitan General παρέχεται ολιστική αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών με  ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη διερεύνηση, διάγνωση, θεραπευτική και υποστηρικτική αντιμετώπιση των νεοπλασιών. 

Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτοκόλλα χορήγησης χημειοθεραπευτικών σχημάτων, ορμονοθεραπείες, ανοσοθεραπείες, βιολογικές θεραπείες, στοχευμένες θεραπείες καθώς και περιοχικές θεραπείες όπως είναι ο χημειοεμβολισμός, η καυτηρίαση όγκων με χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF ablation) ή μικροκυμάτων (microwave ablation), η κρυοπηξία όγκων (cryoablation) ή και συνδυασμούς αυτών.

Στο δημαρχείο θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Ζίτσας

 


Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, θα δεχτεί ευχές για την ονομαστική του εορτή στο γραφείο του  στο Δημαρχείο,  από τις 11:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr  

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου

 


Την Τρίτη 7  Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζ’έλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.