Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Τεσσάρα η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου 4-0)

Φωτο: Γεώργιος Μάνης

https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

* Πρώτο τρίποντο για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου αφού νίκησε στο γήπεδο της Λιμνοπούλας τον Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου με το ευρύ 4-0 για την  2η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Η Αναγέννηση άνοιξε  το σκορ μόλις στο 10'  με προβολή  του  Λάμπρου Μάριου Σταμάτη.

Ο ίδιος παίκτης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Αναγέννησης στο 21΄.

Ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος στο 53΄ με δυνατό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και ο ίδιος  έκανε το τελικό  4-0  στο 59΄.

Η Αναγέννηση είχε και δυο δοκάρια με τους Γιαννάκη Κωνσταντίνο και Τάχια Γεώργιο.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης Γεώργιος, Μπενέκας Ιωάννης, Νασούλας Άγγελος, Γκαραβέλας Αδαμάντιος (Γκορίτσας Παναγιώτης 64΄), Αγγέλης Στέφανος, Πρεμέτης Αλέξανδρος (Μακολλάρι Μαρινγκλέν 56΄), Μπάγιας Ελευθέριος (Καμονάς Ιωάννης 52΄), Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Γιαννάκης Κωνσταντίνος, Ταχιάς Γεώργιος, Κολέμπας Φίλιππος (Μπάσιος Χρήστος 56΄)

Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου:

Στράτος Δημήτριος, Τόρης Θωμάς, Γκόγκος Δημήτριος, Χανδόλιας Ιωάννης, Μητσόπουλος Χρήστος, Ζαχάρης Χρήστος, Σαραλιώτης Αλέξανδρος, Γκόγκος Γρηγόριος, Στεφάνου Δημήτριος  (Γκουγιάννος Νικόλαος  57', Τσέπης Γεώργιος, Μπόνιος Παναγιώτης

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-2

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-1

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021          

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ - ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-2

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 5-3

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1-3

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 4-0

Ρεπό: Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6 

2.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 4  

3. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 4

4. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4  

5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3 

6. Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 3  

7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3 

8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1 

9. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1   

10.  Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1

11. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0

12. Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 0

13. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  0 (1)

Νέα ήττα για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πασσαρώνα Ροδοτοπίου 0-2)


*
Την ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  στο γήπεδο  Παρακαλάμου από την  Πασσαρώνα Ροδοτοπίου με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 85΄ με τον Γεωλδάση Παύλο.

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε με πλασέ ο Μάντζαρης Διονύσιος στο 89΄.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Ζότα Γιοέλ, Άμρο Παντελής, Σκόρδος Κωνσταντίνος, Δρίβας Λάζαρος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μπίκας Κωνσταντίνος, Ηλίας Βασίλειος (Τσίτος Δημήτριος 80΄), Ηλίας Μιχαήλ, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Σιχλιμίρης Βασίλειος 87'),  Ζότα Αρσέν, Άμρο Χρήστος

Πασσαρώνα Ροδοτοπίου:

Βάσιος Στέφανος, Οικονόμου Περικλής, Γκρέμος Μιχαήλ, Αβντουλάι Αγκρόν, Πασχάλης Χρήστος, Γεωλδάσης Παύλος, Ταμπούρας Σωτήριος, Πασχάλης Ευάγγελος, Αργύρης Αλέξανδρος, Μάντζαρης  Αλέξανδρος, Κίτσης Ελευθέριος (Μούτας Βασίλειος 65΄) (Μάντζιος  Σπυρίδων   72΄ λτρ.)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 5-0

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 0-1

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2-0

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-3

Ρεπό: Α.Ο. Σταυρακίου 2009

Βαθμολογία  Hall of Brands στο Α΄ Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας

1.  Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 6  

2.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 6

3.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  6

4.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3

5.  ΠΑΣ ΚΡΑΨΗΣ 3

6.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3

7.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3

8.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0

9.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0

10. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0

11. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0

ΕΟΔΥ: Τριάντα ένα θάνατοι σήμερα, 1.165 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα ένα θάνατοι σήμερα 1.165 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 661.308 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 85 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.228 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.920 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 332 (62.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (89.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.170 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 163 (ημερήσια μεταβολή +6.54%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 166 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 

Με ελλείψεις έμεινε όρθιος στο Περιστέρι

Ισόπαλο με 1-1 έληξε η αναμέτρηση στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητος και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια του στην έδρα του Ατρόμητου, έξι από αυτά για το πρωτάθλημα.

Στο 6' ο Πίρσμαν προσπάθησε να γυρίσει προς τον Λοντίγκιν, αλλά ο Κλωναρίδης πήγε πρώτος στην μπάλα, απέφυγε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ και σούταρε από κοντά ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο.

Ο Περέα στο 21' έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου τον νίκησε διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Μορέιρα στο 53' έκανε τη σέντρα ο Περέα να προσπαθεί με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως εκείνη έφυγε λίγο άουτ.

Στο 2' ο Μπρένερ βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου βγήκε νικητής σε τετ α τετ κρατώντας το 1-0.

Στο 89' ωραίος συνδυασμός από τους φιλοξενούμενους, ο Μίνα γύρισε στον Μορέιρα και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία και το VAR ελέγχει τη φάση.

Το γκολ των φιλοξενούμενων μετράει κανονικά.

Ατρόμητος:

Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (Χουάν Μουνίθ 93΄), Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (Σπύρος Νάτσος 61΄) Μπεντινέλι, Κλωναρίδης (Τομάς Μπεντινέλι 75΄), Κουλούρης (Κώστας Κωτσόπουλος 74΄).

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (Επαμεινώνδας Παντελάκης 82΄), Πίρσμαν, Μορέιρα (Άγγελος Λιάσος 95΄), Καραχάλιος (Λεονίδ Μίνα 82΄), Ντομίνγκεθ, Τριάδης (Αλέξανδρος Λώλης 46΄), Περέα, Σνάιντερ (Φαμπρίσιο Mπρένερ 65΄)

Ιωάννινα: Συλλήψεις ατόμων για μεταφορές παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθησαν χθες (02-10-2021) σε περιοχές των Ιωαννίνων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά τρία (3) άτομα που κατηγορούνται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη επί της Εγνατίας Οδού από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό (6) παράτυπους μετανάστες. Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Μακεδονίας με προορισμό περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν στην Κακαβιά από κλιμάκιο της FRONTEX του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς δύο (2) αλλοδαποί, οδηγοί λεωφορείου αλλοδαπής εταιρείας, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο παράτυποι μετανάστες. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα οχήματα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

EMY: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από την Τετάρτη

 


Σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες.

Αναλυτικά:

Τη Δεύτερα 4 Οκτωβρίου αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας στους Λιγκιάδες

 


Την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής.

Φέτος συμπληρώνονται 78 χρόνια από την ημέρα που τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σκόρπισαν τον θάνατο και την φωτιά.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, η επίτιμη Πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο, εκπρόσωποι μαρτυρικών χωριών, πολιτικών κομμάτων, της αστυνομίας, του στρατού και της πυροσβεστικής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.

Παρών και ο μοναδικός επιζών της γερμανικής θηριωδίας Παναγιώτης Μπαμπούσκας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος σημείωσε ότι την 3η Οκτωβρίου του 1943 συντελέστηκε η ερήμωση ενός χωριού, των Λιγκιάδων, αλλά την ίδια μέρα συντελέστηκε και το όνειδος ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού.

Ανοίγει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου επιστρέφει στην κανονικότητα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι τους φοιτητές του.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού τόσο των φοιτητών, όσο και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα, όπως και η σύμφωνη γνώμη των Πρυτανικών Αρχών για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία.

Μέτρα και προϋποθέσεις για την προσέλευση στα ιδρύματα

Στην τελευταία υπουργική απόφαση προβλέπεται, ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, όταν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

-να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή

-να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή

-να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Είκοσι οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.413 έλεγχοι, από τους οποίους οι 54.013 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 328 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις, ως ακολούθως:

91 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 84 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στην Ήπειρο,

18 στη Θεσσαλονίκη,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

  8 στην Κεντρική Μακεδονία,

  6 στη Θεσσαλία,

  5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  5 στα Ιόνια Νησιά,

  3 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στο Βόρειο Αιγαίο,

  2 στην Κρήτη,

  2 στην Πελοπόννησο και

  1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.960 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.932 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.028 των 150 ευρώ.

58 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

17 στη Θεσσαλονίκη,

16 στην Κεντρική Μακεδονία,

12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  8 στη Δυτική Μακεδονία και

  5 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.583 ομοειδείς παραβάσεις.

178 παραβάσεις και 12 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- συλλήψεις και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- μία παράβαση σε καφενείο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- συλλήψεις και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση εργαζόμενου, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη εστιατορίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση εργαζομένου, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή αναστολής λειτουργίας, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 300 ευρώ πρόστιμο,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 5 παραβάσεις, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 3 παραβάσεις των 5.000 ευρώ, σε άτομα, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- μία παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.113 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.516 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 387 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις όσους θέλουν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

 


Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου έχουν ευκαιρία να κάνουν αιτήσεις όσοι θέλουν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ - Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της φετινής διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/9/2021 έως και 15/11/2021 δηλαδή), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Βέβαια οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Επισημαίνεται πως στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ-Α) υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του ΚΕΑ. Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%. Στη δεύτερη (ΚΟΤ-Β) υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη Κοινωνικού Μερίσματος, ενώ στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση διαμορφώνεται περί το 35%.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου

 


Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-13:30.

Πώς συνδέεται η αυτοανοσία με τις ψυχιατρικές διαταραχές;

 


Οι ανοσολογικές οδοί που παίζουν ρόλο στην αιτιολογία ενός συνόλου ψυχωτικών διαταραχών έχουν λάβει αυξημένο ενδιαφέρον τις τελευταίες δεκαετίες.

Γενετικά ευρήματα συνδέουν γενετικούς δείκτες που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, με τη σχιζοφρένεια. Κλινικές μελέτες διαπιστώνουν αυξημένα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών σε ασθενείς με ψύχωση.

Αρκετές μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν βρει θετικές συσχετίσεις μεταξύ Αυτοάνοσων Νοσημάτων και ψύχωσης.

Συγκεκριμένα, τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, είναι γνωστό ότι έχουν υψηλότερες συχνότητες νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ψύχωσης, σε σύγκριση με τους υγιείς μάρτυρες.

Υπάρχει αμφίδρομη συσχέτιση μεταξύ πολλών αυτοάνοσων ασθενειών και αυξημένων κινδύνων που σχετίζονται με σχιζοφρένεια.

Η εστίαση στη σχέση μεταξύ αυτοανοσίας και ψύχωσης, ανεξαρτήτως αιτιολογίας, είναι σημαντική, όχι μόνο για τους ερευνητές αλλά και για τον κάθε ασθενή.

Είναι γνωστό ότι οι ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν υπερβολικά πρόωρη θνησιμότητα, με προσδόκιμο ζωής έως και 13,5 χρόνια μικρότερο από τον γενικό πληθυσμό, κυρίως λόγω φυσικών ασθενειών, επισημαίνει η κ. Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Παθήσεων του Μetropolitan General.

Έχοντας αυτό κατά νου και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ασθενείς με ψυχωτικές διαταραχές μπορεί να δυσκολεύονται να αναφέρουν σωματικά συμπτώματα, είναι σημαντικό για τους κλινικούς ιατρούς να γνωρίζουν έναν αυξημένο επιπολασμό αυτοάνοσων ασθενειών σε αυτήν την ομάδα.

Τα συμπτώματα μιας ασθένειας όπως η κοιλιοκάκη ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα θα μπορούσαν κάλλιστα να αγνοηθούν και να παραμεριστούν ως μέρος της ψύχωσης του ασθενούς, ή πιθανώς ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούνται από τη θεραπεία τους. Με ολοένα και περισσότερες επαρκείς στρατηγικές θεραπείας σε αυτοάνοσα νοσήματα, παραβλέποντας και συνεπώς μη θεραπεύοντας αυτές τις ασθένειες, αυξάνεται ακόμη περισσότερο το χάσμα υγείας μεταξύ των ατόμων με σχιζοφρένεια και του γενικού πληθυσμού.