Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

EMY: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από την Τετάρτη

 


Σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες.

Αναλυτικά:

Τη Δεύτερα 4 Οκτωβρίου αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.