Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μειώνονται από την 1η Ιουλίου κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ

Μειώνονται από την 1η Ιουλίου κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ.
Η μία μονάδα (1%) θα προέλθει από τις εισφορές των εργαζομένων, που σημαίνει ότι για τη μεικτή ασφάλιση οι κρατήσεις τους από το 16,5% πέφτουν στο 15,5% με έμμεση αύξηση μισθού.
Οι άλλες 2,9 ποσοστιαίες μονάδες θα προέλθουν από τη μείωση και κατάργηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, έτσι ώστε στη μεικτή ασφάλιση να πληρώνουν 24,65% από 27,46% σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Τα νέα ποσοστά των ασφαλιστικών κρατήσεων προς το ΙΚΑ καθορίστηκαν αναλυτικά με χθεσινή εγκύκλιο του ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία από 1/7/2014 καταργούνται οι παρακάτω εισφορές:
1) εργοδοτική εισφορά 1% υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ)
2) εργατική εισφορά 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ

3) ειδική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε απάντηση ποικίλων δημοσιευμάτων, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.  

ΟΓΑ: Τέλος Ιουνίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Στους δικαιούχους που έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των δηλώσεων και έχουν κάνει την αίτηση Α21

Την τελευταία εργάσιμη μέρα του Ιουνίου θα καταβάλλει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα για το 2014 στους δικαιούχους που έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των δηλώσεων και έχουν κάνει την αίτηση Α21.
Επίσης την ίδια μέρα θα λάβουν τα επιδόματα και 30.000 περίπου που δεν έχουν πάρει τα ποσά από το 2013 που εκκρεμούσαν για έλεγχο.
Οι δικαιούχοι που έχουν κάνει το Α21 και έχει εκκαθαριστεί η αίτηση τους μπορούν μέσω εφαρμογής του ΟΓΑ να ελέγχουν την πορεία της αίτησης τους και να ξέρουν πότε θα λάβουν τα χρήματα.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2014) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 53χρονος ημεδαπός, για άσκοπους πυροβολισμούς.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, ο 53χρονος βρισκόμενος έξω από καφετέρια στην Ηγουμενίτσα, πυροβόλησε ασκόπως μία φορά με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.
Το παραπάνω όπλο καθώς και τρία κυνηγετικά φυσίγγια κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Σύλληψη δύο ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για καταδικαστικές αποφάσεις

Χθες (13-06-2014) συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο (2) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη χθες (13-06-2014) το πρωί στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και χρηματικής ποινής (5.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».
Συνελήφθη χθες (13-06-2014) το πρωί στον Λούρο Πρέβεζας, 46χρονη ημεδαπή Ρομά, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών, για απλή συνέργεια σε κλοπή, πράξη που έλαβε χώρα την 20-06-2008 στην Πρέβεζα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Δηλώσεις του κ. Καχριμάνη για το φυσικό αέριο

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ερωτηθείς για τις τελευταίες αναφορές σχετικά με τη σύνδεση της Ηπείρου με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑP) μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:
«Από τη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα με όσους ασχολήθηκαν με το φυσικό αέριο στην Ήπειρο, έχουμε πολλές απορίες και πικρίες. Εμείς έχουμε κάνει τα πρέποντα. Η Ήπειρος είναι ένας ορεινός χώρος και οι κάτοικοί της έχουν το ίδιο δικαίωμα, με τους κατοίκους των Αθηνών για φθηνή ενέργεια και θέρμανση. Στο πλαίσιο της ισοτιμίας όλων των κατοίκων απέναντι στο Σύνταγμα, νομίζω ότι έχει υποχρέωση το Ελληνικό Κράτος να συμβάλλει στην ύπαρξη φυσικού αερίου στην Ήπειρο».

Πιστοποιημένος φορέας ΟΣΔΕ για την Π.Ε. Πρέβεζας η Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική στη χώρα που κατέθεσε αίτηση και πιστοποιήθηκε ως φορέας συγκέντρωσης από τους αγρότες δηλώσεων ΟΣΔΕ, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράττουν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σήμερα η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται στην Π.Ε. Πρέβεζας, ενώ πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι τα επόμενα χρόνια να αναλάβει το έργο και σε άλλες περιφερειακές ενότητες.
 Στο θέμα αυτό και με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες αγροτών για υπέρογκες χρεώσεις που τους γίνονται από άλλους πιστοποιημένους φορείς, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:
 "Κάναμε μία τεράστια, και ίσως μοναδική προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουμε ένα τμήμα από το ΟΣΔΕ, εκεί που βλέπαμε πως τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, υπάρχει μεγάλο κενό, με μοναδικό σκοπό να συνδράμουμε τους κτηνοτρόφους και όλους αυτούς που διεκδικούν μια καλύτερη μοίρα. 

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Την Κυριακή (15-06-2014), θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:
Στα Ιωάννινα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και ώρα 10:00.
Στην Ηγουμενίτσα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 10.00.
Στην Πρέβεζα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 11:00.

Στην Άρτα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10:00.