Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Οι ημερομηνίες που τα Ταμεία θα καταβάλλουν τις συντάξεις

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. 
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 23 θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Ιερόσυλοι άρπαξαν οκτώ παλιές εικόνες από Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κακόλακκο Πωγωνίου

Οκτώ εικόνες αφαίρεσαν από ιερό ναό του Πωγωνίου ιερόσυλοι οι οποίοι «χτύπησαν» για ακόμη μία φορά, την περιοχή μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
Κάτοικοι του χωριού Κακόλακκος αντιλήφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η πόρτα του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, είχε παραβιαστεί και ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία.
Όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει από το τέμπλο μια προθήκη και οκτώ εικόνες ελαιογραφίες σε ξύλο.
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, είναι ιστορική και το ξυλόγλυπτο τέμπλο της είναι αφιέρωμα των Μποτσαραίων, καθώς το χωριό Κακόλακκος επί Τουρκοκρατίας, ήταν το κέντρο των εξορμήσεων του Μάρκου Μπότσαρη από το 1814 ως το 1820.
Οι κάτοικοι εκτιμούν πως η διάρρηξη και η κλοπή των εικόνων, έγινε την νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Δήμος Πωγωνίου: Αποτελέσματα ΣΟΧ1/2015

Στολίστηκε το δέντρο στο δημαρχείο Καλπακίου

Οι κυρίες του Δημαρχείου Καλπακίου στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεταφέροντάς μας το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Ευχαριστούμε την Ελένη Μήτσιου, την Ελένη Αρβανίτη, την Αναστασία Γραμμόζη και τη Σοφία Αδάμ.

Και του χρόνου με υγεία!   

Κ.Η.Φ.Η. Κουκλιών: Βιωματικό εργαστήρι «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία», τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία». Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου «Γηράσκω εν Δράσει», Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο εργαστήρι θα δοθούν συμβουλές για μέτρα προστασίας από κλοπές, απάτες και  την πρόληψη και αντιμετώπιση διαρρήξεων.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα: 11:00 π.μ.

Κ.Η.Φ.Η. Κουκλιών

Δήμος Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί σε μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά. 
Ξυλοπόδαροι, μάγος, νεράιδες και ήρωες των παραμυθιών, από την Αστερούπολη, θα παρουσιάσουν ένα όμορφο θέαμα.
Ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφηθεί με τα παιδιά και θα παραλάβει τα γράμματα με τις ευχές τους.
Επίσης, οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα φτιάξουν, μαζί με τα παιδιά, στολίδια για τα δέντρα, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, θα ζωγραφίσουν και θα χτενίσουν τους μικρούς επισκέπτες.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε παρέα τα Χριστούγεννα!

''Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας ( 1913-2001)'': Στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, παρουσιάστηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα, ιστορικού και αρχαιολόγου Δημήτρη Κολιού

''Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας( 1913-2001)'', είναι ένα  βιβλίο,  που με την διευρυμένη θεματογραφία του και την επιστημονική προσέγγισή, αποτελεί μεθοδολογικά παράδειγμα έρευνας μιας τοπικής κοινωνίας. Συνεπώς, είναι χρήσιμο όχι μόνον για όσους ενδιαφέρονται ειδικά για την ιστορία της Φιλιππιάδας, αλλά γενικότερα για όσους ασχολούνται με την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό των επιμέρους περιοχών. Άλλωστε, η μελέτη της ιστορίας επιβάλλεται να στρέφει την προσοχή της στην ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς, κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται πράξη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με την έκδοση τοπικών περιοδικών ή αυτοτελών εκδόσεων, όσο φυσικά οι οικονομικές συνθήκες επιτρέπουν.

 Η έκδοση του εν λόγω βιβλίου ενισχύει γενικότερα τις προσπάθειες για την ύπαρξη μνήμης και για την διαφύλαξη της παράδοσης, ιδιαίτερα σε μία εποχή απαισιόδοξη, σε μία εποχή ασταθή και ως εκ τούτου επικίνδυνη. Χωρίς αμφιβολία, λοιπόν, είναι μία αξιέπαινη δουλειά αυτή του Δημήτρη Κολιού, όχι μόνο εκδοτικά, αλλά και συμβολικά, σε επίπεδο ακόμη και κοινωνικής ηθικής, καθώς βοηθάει, σε όποιο βαθμό, το σύγχρονο πολίτη που διαβάζει το βιβλίο να «αντισταθεί» και να μη φθαρεί. 
Τα μηνύματα αυτής της έκδοσης και κάθε άλλης σχετικής έκδοσης είναι πολύ περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα από ότι μπορεί να διαπιστώσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού. Για τους λόγους αυτούς, τα συγχαρητήρια δεν ανήκουν μόνον στον συγγραφέα κύριο Δημήτρη Κολιό, αλλά και σε αυτούς που συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου, όπως εν προκειμένω στον επιμελητή της έκδοσης  Μίχαελ Στορκ, στην Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Καράλης με την ευγενική της χορηγία για την έκδοση του βιβλίου και στον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αθήνας και την εξαίρετη Πρόεδρο Τζένη Κωστούση, για την πρωτοβουλία παρουσίασης του βιβλίου στην ηπειρώτικη αποδημία της Αττικής''.

Βασικά Σημεία του Μισθολογίου στον Δημόσιο Τομέα

Ο ν. 4024/2011 δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Τα προβλήματα αυτά, με έμφαση στην άρση των ακραίων ανισοτήτων και στην ανάγκη επαναπροσέγγισης του συστήματος αμοιβών των υπαλλήλων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αντιμετωπίζονται με τον παρόντα νόμο.
Με τη σκληρή και επιτυχημένη διαπραγμάτευση, η Κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει το σύνολο των προτάσεών της.
Ειδικότερα:
Με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο βαθμός με τον μισθό και με τον τρόπο αυτό η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται ακώλυτα και ακολουθεί το συνολικό χρόνο υπηρεσίας που κατέχει ο υπάλληλος, ανεξάρτητα με το εάν έχει καταταγεί με τις μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος μισθολογίου για το προσωπικό που υπηρετούσε κατά την έναρξη ισχύος του (1-11-2011) ή με τις πάγιες διατάξεις για όσους προσλήφθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον σεβασμό της βαθμολογικής αλλά και μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων και την άρση των στρεβλώσεων που παρατηρήθηκαν με τη διαφορετική βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη αυτών σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο προηγούμενος μισθολογικός νόμος.

Προειδοποιητικές επιστολές από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Μπορεί προς το παρόν τα δάνεια των νοικοκυριών να γλιτώνουν την πώληση στα funds, ωστόσο οι τράπεζες θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να πιέζουν τους δανειολήπτες που έχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων.
Σύμφωνα με το Mega, για όσα δάνεια υπάρχουν καθυστερήσεις άνω των 30 ημερών έως την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου οι τράπεζες θα έχουν στείλει σχετική ειδοποίηση, καλώντας τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών, δηλαδή έως τις 30 Δεκεμβρίου.
Όσοι δεν ανταποκριθούν θα λάβουν και νέα επιστολή, ακόμα πιο αυστηρή, η οποία θα αναφέρει πως κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια της μοναδικής κατοικίας τους.
Όσοι αφήνουν απλήρωτα δάνεια για πάνω από 30 ημέρες, από τις 15 Δεκεμβρίου θα λαμβάνουν άμεσα προειδοποιητική επιστολή.

Πακιστανός απέκτησε γυναίκα και παιδιά χάρη σε μεταμόσχευση μαλλιών που του έκανε Έλληνας πλαστικός

Γυναίκα και παιδιά απέκτησε 33χρονος Πακιστανός οικονομικός μετανάστης χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών που του έκανε διάσημος Έλληνας πλαστικός χειρουργός!
Κι αυτό γιατί στο Πακιστάν τα πλούσια μαλλιά στον άνδρα  παίζουν σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την εικόνα του, αλλά και για να βρει σύζυγο!
«Μετά τις σχετικές εξετάσεις ο 33χρονος Αχμέντ  υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο AdvancedFUE στην  κλινική μας AdvancedHairClinics» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής ειδικός στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.
«Συνολικά, συνεχίζει ο Δρ Βεκρής εμφυτεύτηκαν 2.154 τριχοθυλάκια και  5.120 τρίχες μέσα σε 7 ώρες, με αποτέλεσμα  ο 33χρονος να αποκτήσει πλούσια μαλλιά και παράλληλα οικογένεια».