Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

Τα γκολ των Κατσουράνη και Σίλντενφελντ έφεραν τον ΠΑΟΚ στο γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

O ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με τον Ντε Βινσέντι στο 31' από την άσπρη βούλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε με δύο αλλαγές, με τον Κατσουράνη σε πιο ενεργητικό ρόλο και τον Αθανασιάδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 50ο λεπτό για να ισοφαρίσει.
Στο 70' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο και κεφαλιά του Κατσουράνη το ματς ήρθε στα ίσια.
Στο 74ο λεπτό με σουτ του Σίλντεφενλντ, ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος.
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (91' Κατσικάς), Αθανασιάδης.

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χριστοδουλάκη για κατοχικό δάνειο, την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Παρνασσός», πλατειά Καρύτση

Ημερήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ώρα 11:00, στο πάρκο ιστορικής μνήμης και περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας, δίπλα στο ΚΕΒΟΠ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει μεγάλο ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, στο Πάρκο ιστορικής μνήμης και περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης, δίπλα στο νέο θέατρο Χαϊδαρίου στην είσοδο του στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ.
Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση του παραδοσιακού Ηπειρώτικου πανηγυριού, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Ηπειρώτες του Χαϊδαρίου, τους Ηπειρώτες των διπλανών Δήμων, αλλά και σε όλους τους φίλους των Ηπειρώτικων τραγουδιών και χορών, να απολαύουν και να γλεντήσουν σε ένα πραγματικό ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, μέσα στη φύση, κάτω από τη πυκνή σκιά των πεύκων του πάρκου, με γνήσιο Ηπειρώτικο μουσικό συγκρότημα και χορευτικά τμήματα.
Προσδοκούμε σε ένα Πανηπειρώτικο ξεφάντωμα με χορό, τραγούδι, φαγοπότι με ψητά αρνιά, βραστή γίδα, άλλα παραδοσιακά φαγητά και άφθονη μπίρα.
Την διασκέδαση έχει αναλάβει η ηπειρώτικη παραδοσιακή κομπανία του κλαρινίστα  Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και το  τραγούδι.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:
Θα χορέψουν χορευτικά Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής.
Είσοδος και χορός ελεύθερα.

Πανελλήνιο τουρνουά ρακέτας στην Πάργα στις 8-9 Ιουνίου 2013

Πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ...

Πτώση βάσεων αναμένεται ειδικά στα Μαθηματικά αλλά και στη Φυσική και στις σχολές που αυτά επηρεάζουν (Φυσικομαθηματικά, Πολυτεχνικές), καθώς εφέτος υπήρξε δραματική πτώση των επιδόσεων των υποψηφίων.
«Στο δικό μας κέντρο αλλά και σε άλλα που έχω ακούσει από συναδέλφους δεν είχαμε ούτε ένα άριστο γραπτό» είπε χαρακτηριστικά στο «Βήμα της Κυριακής» εκπαιδευτικός βαθμολογητής από το κέντρο της Αθήνας που, όπως είναι γνωστό, βαθμολογεί τα γραπτά υποψηφίων της επαρχίας.
«Εγώ προσωπικά δεν βρήκα ούτε έναν υποψήφιο που έχει να λύσει το θέμα Β3 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης» προσθέτει ο ίδιος εκπαιδευτικός. Η ίδια όμως εικόνα καταγράφεται και σε πολλά βαθμολογικά κέντρα της Περιφέρειας, που βαθμολογούν γραπτά από την πρωτεύουσα, όπου τα άριστα γραπτά δεν φθάνουν το 1%.
Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση τα γραπτά υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση μπορεί να φθάσουν και το 85%, όπως λένε έμπειροι βαθμολογητές, ενώ στη Θετική Κατεύθυνση αναμένεται ότι θα κυμανθούν στο 35% με 40%. Αυτό κατά πολλούς σημαίνει ότι το 18 εφέτος θα είναι το άριστα για την εισαγωγή στα αντίστοιχα τμήματα.

Focus: Οι εννιά Έλληνες πολιτικοί που βούλιαξαν τη χώρα

Ένα επικριτικό αφιέρωμα σε εννιά Έλληνες πολιτικούς που βούλιαξαν τη χώρα στη διαφθορά και  το νεποτισμό καταστρέφοντας την όσο έκαναν ό,τι ήθελαν φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus.
Οι εννιά πολιτικοί είναι: ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Λούκα Κατσέλη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το δημοσίευμα κάνει λόγο για τον πρώην προστατευόμενο του Γιώργου Παπανδρέου που αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει ειρωνεία το γεγονός ότι τώρα δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. 
Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αναφέρει ότι το κάποτε Νο 2 του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή υπενθυμίζοντας την καταδίκη του σε  8 χρόνια φυλάκιση. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus.  Οι τρεις πρώην υπουργοί, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη, αντιμετωπίζονται σε μια παράγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι ενώ κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης, τώρα ο καθένας τους έχει το δικό του κόμμα.
Ο συντάκτης του κειμένου σημειώνει ότι επί Κώστα Καραμανλή τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός τροχιάς υπογραμμίζοντας ότι από όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή. 
Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο, γράφει ο συντάκτης. 
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων.

Έως το 2016 διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα … και βλέπουμε!!!

Παγιώνονται οι φόροι για τα εισοδήματα, μονιμοποιείται το «χαράτσι» στα ακίνητα

Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, σύμφωνα με
«Το Βήμα της Κυριακής».
Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ.  Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής.
Την ίδια ημέρα έρχονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.
Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.
Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.
Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Σύσκεψη για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, με θέμα το σχεδιασμό για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καλωσορίζοντας τον Υπουργό και τους άλλους καλεσμένους στη σύσκεψη, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στον τρόπο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην Ήπειρο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους Δήμους. Στη συνέχεια έθεσε σειρά θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία, μεταξύ των οποίων είναι:
I. Η υπογραφή ΚΥΑ, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες και στους Δήμους να συνδράμουν υλικά το έργο των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
II. Να υπάρξει ανακατανομή πιστώσεων που δίδονται στους Δήμους για έργα δασικής προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη το δασικό οδικό δίκτυο που διαθέτει ο καθένας.
III. Να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να έχουν λόγο η Περιφέρεια και οι Δήμοι.
IV. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Ericsson, στις περιπτώσεις πυρκαγιών κοντά στα σύνορα, να εφοδιάζονται με νερό από Αλβανικά σημεία υδροληψίας.