Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Προσάραξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Μπέλα Βράκας των Συβότων

 


Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Συβότων για την προσάραξη ενός σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Μπέλα Βράκας. 

Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα ιδιωτικό σκάφος, σημαίας Παναμά, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής.

Σε διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, ελληνικής σημαίας, το οποίο είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Μεγάλης Βρετανίας), καλά στην υγεία τους.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατόπιν επιθεώρησης των υφάλων του από ιδιώτη δύτη, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι των Συβότων. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία των ελεύθερων επαγγελματιών για το IRIS

 


Πρόστιμο 1.500 ευρώ για όσους δεν εγγραφούν

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι για τη σύνδεση του επαγγελματικού λογαριασμού τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών (στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σύστημα IRIS). Μέσα από το σύστημα αυτό επιτρέπεται να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους και να επωφελούνται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία όπως σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών καθώς και ταχύτητα στη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Σημειώνεται πως η ΑΑΔΕ προχώρησε σήμερα στην εκ νέου αποστολή μηνύματος προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενόψει της εκπνοής της σχετικής προθεσμίας προκειμένου να τους υπενθυμίσει την υποχρέωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Έως σήμερα, οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι ανέρχονται σε 400.000, εκ των οποίων οι 240.000 ενεργοποίησαν το σύστημα άμεσων πληρωμών εντός της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρυθμός εγγραφής στην υπηρεσία είναι πενταπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά 12 τράπεζες παρέχουν πλέον την υπηρεσία: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές μοτοσικλετών

 


Εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και διέφευγε στη γειτονική χώρα με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές και μία απόπειρα 

Συνελήφθη σήμερα (27-08-2024) στην Ηγουμενίτσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας (6) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών («παπάκια») και μία απόπειρα κλοπής, οι οποίες έφεραν κοινά χαρακτηριστικά (ώρες και συχνότητα κλοπών, τύπος μοτοσικλετών κτλ) ως προς τον τρόπο τέλεσής τους.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε και την αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, διακριβώθηκε ότι οι παραπάνω κλοπές είχαν τελεστεί από το ίδιο άτομο.

Αφού σκιαγραφήθηκε το εγκληματικό του προφίλ, εντοπίστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες το συγκεκριμένο άτομο να κινείται πεζό στην Ηγουμενίτσα, από ομάδα αστυνομικών, που είχε συγκροτηθεί με σκοπό την αναζήτηση και σύλληψή του.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια αφαιρούσε τις μοτοσικλέτες με κλειδί «πασπαρτού», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια διέφευγε στην Αλβανία με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ομοίως από μη θεσμοθετημένο σημείο εξόδου από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Πωγωνίου: Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποψήφιων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του δήμου Πωγωνίου (σχολικές καθαρίστριες 2024-2025)

 


Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποψήφιων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του δήμου Πωγωνίου (σχολικές καθαρίστριες 2024-2025).

Περισσότερα:https://pogoni.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7%cf%83-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7%cf%86/?fbclid=IwY2xjawE6sfxleHRuA2FlbQIxMQABHezA5yKGT2aDF9XQzRmAri4teJ8f5nBkiY0cp5dhrMNyXOajoeseEjCnrA_aem_b81Y-sBIifAz3m_yhbVlFw



Ηγουμενίτσα: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων

 


Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 58, 25 και 56 ετών, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ομάδας Κ9 της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), με τη συνδρομή του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, στο Ι.Χ.Ε. όχημα όπου επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από τα μπροστινά καθίσματα και στον χώρο της ρεζέρβας 568 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τουρκικής προέλευσης.

Κάθε πακέτο περιείχε είκοσι τεμάχια και δεν έφερε την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας προχώρησε στην κατάσχεση του οχήματος καθώς και των λαθραίων τσιγάρων, τα οποία θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παρακάλαμος: Εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

 


Αγαπητοί φίλοι συγχωριανοί - συνδημότες,

 Σας προσκαλούμε όλους να δώσουμε ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο του  χωριού μας, δίπλα στο Δημαρχείο.

Στα 11 περίπου χρόνια λειτουργίας - ύπαρξης της Τράπεζας αίματος του χωριού μας, πολλοί φίλοι ζήτησαν ΑΙΜΑ για τον άνθρωπο τους.

Με την βοήθεια αυτών, που όλο αυτό το διάστημα προσέφεραν στις αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν, καταφέραμε να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση, στο πρόβλημα υγείας τους.

Έτσι λοιπόν σας παρακαλούμε από καρδιάς, για άλλη μια φορά να είμαστε όλοι εκεί, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στην τράπεζα αίματος, να ανταποκριθεί εάν παραστεί ανάγκη στο μέλλον για τον οποιονδήποτε.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου

''Το Σώσινο''

Στην Ενεργειακή Κοινότητα και το πρόγραμμα "Απόλλων" εντάχθηκε ο Δήμος Πωγωνίου

 


Μέλος του μεγαλύτερου προγράμματος ενεργειακού συμψηφισμού της χώρας αποτελεί ο Δήμος Πωγωνίου με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Απόλλων» στα πλαίσια της Ενεργειακής Κοινότητα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το πρόγραμμα «Απόλλων» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπηρετεί την εθνική ενεργειακή και κοινωνική πολιτική ενισχύοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές η οποία θα καλύπτει σε σημαντικό ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για αυτούς και πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της εγκατάστασης σταθμών Α.Π.Ε. με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης ανά την Επικράτεια και την εφαρμογή εικονικού (ταυτοχρονισμένου) συμψηφισμού διακριτά για τις ανάγκες (καταναλώσεις) της κάθε Περιφέρειας. Στόχος του είναι η κάλυψη του 50% - 60% των συνολικών ενεργειακών αναγκών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του  90% των αναγκών των ευάλωτων νοικοκυριών.

«Πρόκειται για μία συλλογική κίνηση στην κατεύθυνση της βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης που  θα έχει οικονομικά οφέλη για τους δημότες και το Δήμο χωρίς να επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση» επισημαίνει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Παράλληλα με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Απόλλων» ο Δήμος Πωγωνίου βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης κατασκευής Φωτοβολταϊκού Σταθμού, ανεξάρτητα από την Ενεργειακή Κοινότητα, για τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των ηλεκτρικών καταναλώσεων των αντλιοστασίων.

Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν 6.511 παραποιημένα αρώματα

 


Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την ομάδα Κ9 και τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας και Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό (Φ/Γ) όχημα μετά επικαθήμενου (ιδιοκτησίας Βουλγαρίας), εντοπίστηκαν ανάμεσα στο φορτίο του συσκευασμένα σε χαρτοκούτες, 6.511 τεμάχια αρωμάτων τα οποία έφεραν λογότυπα επωνύμων εταιρειών.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός έφερε ελλειπή δελτία αποστολής διεθνών μεταφορών και νόμιμων συνοδευτικών εγγράφων καθώς και ότι πρόκειται για παραποιημένα απομιμητικά προϊόντα.

Από την Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, επιβλήθηκαν οι νόμιμες κυρώσεις εις βάρος του οδηγού, ενώ η ανωτέρω ποσότητα παραποιημένων αρωμάτων κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί σε εφαρμογή της σχετικής αγορανομικής νομοθεσίας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 27 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 10:00-12:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 10:00-14:00

Γυναικεία γονιμότητα: Επηρεάζεται από τη ζέστη;

 


Τα οφέλη του ήλιου στην υγεία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Άλλο, όμως, ο ανοιξιάτικος ήλιος με τις ήπιες θερμοκρασίες και άλλο οι καύσωνες του καλοκαιριού. Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια έχουν αρνητική επίδραση μεταξύ άλλων και στη γονιμότητα και τα ποσοστά γεννήσεων. Η έρευνα δείχνει ότι καθώς η κλιματική αλλαγή θα αυξάνει τις θερμοκρασίες, τον αριθμό και τη σφοδρότητα των κυμάτων καύσωνα, η ικανότητα των γυναικών να συλλαμβάνουν και να γεννούν υγιή παιδιά θα πλήττεται όλο και περισσότερο.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή σήμερα, με την επακόλουθη παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην υγεία. Επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν ότι στα επόμενα 50 χρόνια η έκθεση σε ακραία ζέστη θα τετραπλασιαστεί συγκριτικά με έναν αιώνα πριν, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ιδιαίτερα από τις γυναίκες που καθυστερούν τη μητρότητα και την επιδιώκουν όταν ήδη έχει μειωθεί η λειτουργία των ωοθηκών τους. Διότι το θερμικό στρες προκαλεί βλάβη στα ωάρια, στην ποιότητά τους και βλάπτει την ωορρηξία», προειδοποιεί ο εξειδικευθείς στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία, την Υπογονιμότητα και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Δρ Ιωάννης Παπακωνσταντίνου.