Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Προσάραξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Μπέλα Βράκας των Συβότων

 


Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Συβότων για την προσάραξη ενός σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας Μπέλα Βράκας. 

Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα ιδιωτικό σκάφος, σημαίας Παναμά, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής.

Σε διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος, ελληνικής σημαίας, το οποίο είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Μεγάλης Βρετανίας), καλά στην υγεία τους.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατόπιν επιθεώρησης των υφάλων του από ιδιώτη δύτη, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι των Συβότων. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.