Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Απαγορεύτηκε προσωρινά το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα

Με προσωρινή διαταγή της προέδρου το Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελικής Θεοφιλοπούλου απαγορεύθηκε προσωρινά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα. Αιτία είναι η προσφυγή της Ζωοφιλική - Οικολογικής Ενωσης Ελλάδας που ζητά την αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη χρονική διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
Αναλυτικότερα, η κ. Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η Ζωοφιλική - Οικολογική Ένωση Ελλάδος και ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση.
Η Ένωση υποστηρίζει στην αίτησή της ότι η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε ιδιαίτερα πρώιμα την 20η Αυγούστου 2013 και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα την 28η Φεβρουαρίου 2014 βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η αποδημία τους.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2

Με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, (Λούκας, Λάζαρ), ο ΠΑΟΚ  επικράτησε του ΠΑΣ με 2-0!


Ο "Δικέφαλος" πίεσε τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα του ματς, έφτασε κοντά στο γκολ σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Στοχ, αλλά αφού δεν το κατάφερε στη συνέχεια κινδύνευσε, κυρίως, σε τετ α τετ του Ίλιτς στο πρώτο μέρος και πλασέ του Ντε Βινσέντι στο δεύτερο.
Στο 69' η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο  Ντε Βινσέντι βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής, πλασάρε άλλα η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 79'  ο Γλύκος είπε όχι στον Βίλα, αποκρούοντας το συρτό πλασέ του τελευταίου από πλάγια θέση.
Στο 81' ο Νέτσιντ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπέριου, σε μία φάση που κόστισε στον αμυντικό του ΠΑΣ την κόκκινη κάρτα.
Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας στο 83' το 0-1. 

Ο Λάζαρ στο 87' με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα διπλασίασε τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (λ.τ. 73' Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84' Βινσέντο), Τσουκαλάς, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς  
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (43' Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58' Νέτσιντ)

Επιστρέφουν τα κίνητρα για τις αποδείξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την υιοθέτηση του πορτογαλικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο εκδίδονται οι ηλεκτρονικά όλες οι χάρτινες αποδείξεις, με παράλληλη παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους.
Το συγκεκριμένο μέτρο έχει αποφέρει αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ στην Πορτογαλία και προβλέπει είναι πως όλες οι επιχειρήσεις αποστέλλουν σε μηνιαία βάση τα δεδομένα των συναλλαγών τους στο υπουργείο Οικονομικών και, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάλογο μέτρο προωθεί και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με την υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών να υποβάλλουν ηλεκτρονικά από τις αρχές του 2014 όλες τις συναλλαγές τους στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το κίνητρο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η επιστροφή ακόμη και του 30% της αξίας της απόδειξης, αλλά μόνο για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα ανακοινώνονται στο τέλος κάθε έτους.

Από 16 έως 23 Δεκεμβρίου το δώρο στους μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Παππαδάκη στον ΑΝΤ1, πως το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί στους ανέργους από τον ΟΑΕΔ από τις 16 έως και τις 23 Δεκεμβρίου.

Τι μέτρα σχεδιάζουν να λάβουν οι τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια»

Να κάνουν deal με τους πελάτες τους και να ελαφρύνουν το χρέος τους έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε αυτοί να πληρώσουν εφάπαξ ή να συνεχίσουν να δίνουν ό,τι μπορούν για τις δόσεις των δανείων τους, σχεδιάζουν οι ελληνικές τράπεζες.
Εχθές το απόγευμα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας παρέδωσαν στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο τις εισηγήσεις τους για τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων». Οι προτάσεις που υπεβλήθησαν αναδεικνύουν και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς και τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ τους, που δημιουργούν όμως νέα δεδομένα στην αγορά, από τα οποία μπορεί τελικά να επωφεληθούν οι δανειολήπτες.
Ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο και την ποιότητα των δανείων που έχει δώσει, κάθε τράπεζα έχει προτείνει και διαφορετικές λύσεις.

Γαρδίκι Θεσπρωτίας: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής

Χθες (01-12-2013) το απόγευμα, στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 35χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 57χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας  Ηγουμενίτσας. 

Αυτοτραυματίστηκε κυνηγός με κυνηγετικό όπλο στη Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου

Ένας 75χρονος κυνηγός είχε βγει μαζί με το σκύλο του για κυνήγι σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Κάτω Λάβδανη του δήμου Πωγωνίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτοτραυματίστηκε, όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε.
Για καλή του τύχη, τα σκάγια δεν τον πέτυχαν σε καίριο σημείο κι έτσι ειδοποίησε μόνος του ασθενοφόρο από το κινητό του.
Ο 75χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Περίεργη εξαίρεση από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας εκατοντάδων μηχανικών του ΕΜΠ

Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιέργως  οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ήταν υποψήφιοι διδάκτορες του ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας, κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! 
Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς- διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα ετοιμάζουν Προεδρικό Διάταγμα για να τους μετατρέψουν σε ΕΕΔΙΠ ή κάτι ανάλογο (ειδικό προσωπικό), για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ ή ενδεχομένως να έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. 
Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό.