Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Περίεργη εξαίρεση από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας εκατοντάδων μηχανικών του ΕΜΠ

Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιέργως  οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ήταν υποψήφιοι διδάκτορες του ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας, κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! 
Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς- διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα ετοιμάζουν Προεδρικό Διάταγμα για να τους μετατρέψουν σε ΕΕΔΙΠ ή κάτι ανάλογο (ειδικό προσωπικό), για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ ή ενδεχομένως να έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. 
Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό.


 Η εξαίρεση των πιο πάνω μηχανικών-διοικητικών του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, πτυχιούχων κ.λπ. κατηγοριών), νόμιμα προσληφθέντων, και άλλων ΑΕΙ, τα οποία δεν έκαναν παράνομες προσλήψεις εκατοντάδων μηχανικών-διοικητικών. 
Αναρωτιέται κανείς: 
Α) Γιατί δεν διώχθηκαν οι παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ και οι αρμόδιοι που τους προσέλαβαν, αλλά αντιθέτως τους εξαίρεσαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας; 
Β) Ποιος συμβούλεψε το Υπουργείο Παιδείας για την εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ;
 Γ) Σε τι χρειάζονταν οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, πέραν της ιδιοτελούς τακτοποίησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
 Όλοι οι θιγόμενοι από τις πιο πάνω ενέργειες ζητούν άμεσα απαντήσεις.


Ν. Π.