Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Για άλλη μια φορά η εγκαταλειμμένη περιοχή μας από την πολιτεία, βρέθηκε ανυπεράσπιστη απέναντι στις άγριες διαθέσεις κακοποιών

Δολιανά  13.05.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά η εγκαταλειμμένη περιοχή μας από την πολιτεία, βρέθηκε ανυπεράσπιστη απέναντι στις άγριες διαθέσεις κακοποιών. 
Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε τις δύσκολες ώρες που πέρασαν οι κάτοικοι των τοπικών ενοτήτων Καστανής και Κερασόβου, μετά τις επιθέσεις – κλοπές που δέχτηκαν από άγνωστους κακοποιούς.  
Δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν όσο αφορά το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την υπάρχουσα δύναμη της αστυνομίας, για την αστυνόμευση της περιοχής, είναι σημαντική, παρόλο που το ανάγλυφο αυτής και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν φτάνει. Πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τις πρωτοβουλίες – ενέργειες για να δοθεί μια λύση τώρα.
Για άλλη μια φορά η παράταξη μας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μεγάλου αυτού προβλήματος. 
Ενημέρωσε τους βουλευτές του νομού, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να ενεργήσουν άμεσα για την λύση του προβλήματος, όπως έχουν υποχρέωση.
Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, μέλη της παράταξης μας, παρουσία και του βουλευτή Ιωαννίνων κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη, μετέβηκαν στην περιοχή για να διαπιστώσει και να ακούσει  η κεντρική εξουσία, την απόγνωση και την αγωνία αυτών που φυλάσσουν Θερμοπύλες, σε αυτή την πολύπαθη περιοχή. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και τους προβληματισμούς τους και πήραν την υπόσχεση από τον βουλευτή, ότι ως έχει υποχρέωση θα μεταφέρει τους προβληματισμούς τους άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στην κυβέρνηση. Από την πλευρά μας, γνωρίζοντας την έκταση του προβλήματος, προταθήκαν τα εξής:
1) Άμεση επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων που υπάρχουν στην περιοχή, τα όποια να είναι εφοδιασμένα με των κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες), έτσι ώστε να επιτευχθεί άμεση και στοχευμένη συνεργασία με την αστυνομία, στην μεγάλη εισροή των λαθρομεταναστών και κακοποιών από την γείτονα χωρά.                  
2) Ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων συνοριακής φύλαξης.
Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά να εισακουστούμε και οι προβληματισμοί μας και η κραυγή αγωνιάς των κατοίκων του δήμου μας, θα φτάσουν στην κεντρική εξουσία και το αίσθημα ασφάλειας θα αναπτερωθεί.

Ο επικεφαλής της παράταξης και Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης


Ντότης Δημήτριος

Σταυράκι Ιωαννίνων: Ανοιχτή εκδήλωση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, ώρα 10:00 π.μ.

Η Ενορία Σταυρακίου, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ζήτημα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους μας, συνδιοργανώνει σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Σταυρακίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Πολιτιστικό Σύλλογο και Αθλητική Ένωση Σταυρακίου) μια ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για την ασφαλή κυκλοφορία και την οδήγηση ποδηλάτου.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν ως συνδιοργανωτές :
•η Περιφέρεια Ηπείρου,
•ο Δήμος Ιωαννιτών,
•η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
•ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη
της Τροχαίας Ιωαννίνων και των Εθελοντών Σαμαρειτών.
Τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Σταυράκι,
το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 10:00 το πρωί,
(με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σταυράκι), είναι:
«Ασφαλώς κυκλοφορώ και ποδηλατώ – ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ»
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις:
•Ενημέρωση από την Τροχαία Ιωαννίνων για την ασφαλή κυκλοφορία
•Τεχνική ενημέρωση για τη συντήρηση του ποδηλάτου
•Ενημέρωση από γιατρούς για το σωστό τρόπο εκγύμνασης με το ποδήλατο και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας – οφέλη και κίνδυνοι  – τι πρέπει να προσέχουμε
•Παρουσίαση από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου των αποτελεσμάτων έρευνας που διενήργησαν σχετικά με την επαρκή γνώση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας από τους νέους
•Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σχετικά με τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας με διανομή αυτοκόλλητων από τους «μκρούς εΘΕΛΩντές» του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που συμμετέχουν.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την «1η ποδηλατική βόλτα» στον παράδρομο του Σταυρακίου μήκους (μετ’ επιστροφής) 12,8 χμ. ενώ θα υπάρξει και πιο σύντομη διαδρομή μήκους 4,8 χμ για τους μικρότερους ποδηλάτες.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί ένα ποδήλατο και πλούσια δώρα. Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 9 ως 99 ετών!!!
Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση: https://sbstavraki.wixsite.com/2017
Το σκεπτικό:
Επειδή στις ελληνικές πόλεις –και στα Γιάννενα- δεν είναι δα και τόσα πολλά τα μέρη όπου μπορούν τα παιδιά να ποδηλατήσουν ελεύθερα και με ασφάλεια, πιστεύουμε πως κάποιες βασικές οδηγίες και συμβουλές για τα παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο με το ποδήλατο είναι εξαιρετικά χρήσιμες για όλους.
Σε όσο μικρό δρόμο κι αν κυκλοφορούν τα παιδιά οι κίνδυνοι παραμονεύουν, δυστυχώς, λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας από τους οδηγούς ΙΧ και μοτοσυκλετών αλλά και λόγω άγνοιας ή και αμέλειας από την πλευρά των ποδηλατών.
 Η σκληρή αλήθεια...
Πολλά παιδιά ηλικίας 5-14 ετών που βρίσκουμε στα εφημερεύοντα νοσοκομεία τραυματισμένα, έχουν τραυματιστεί πάνω στο ποδήλατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους κόψουμε τις στιγμές χαράς που έχουν πάνω στις δυο ρόδες. Το αντίθετο μάλιστα!!!
 Όμως, μπορούμε να τους φορέσουμε κράνη!
Τα κράνη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου κατά 88%,
ΑΛΛΑ μόνο το 45% των παιδιών 14 ετών και κάτω συνήθως φοράνε ποδηλατικό κράνος!
 Όλα αυτά μάς οδήγησαν να λάβουμε την πρωτοβουλία και να διοργανώσουμε την 1η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ-ΒΟΛΤΑ στο Σταυράκι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους -μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες- να μάθουν ή να θυμηθούν βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
 Σας περιμένουμε λοιπόν όλες και όλους με τα ποδήλατά σας να απολαύσουμε μια υπέροχη ποδηλατο-ΒΟΛΤΑ, με ασφάλεια, στον παράδρομο του Σταυρακίου.
"Μια ορθοπεταλιά και μια ματιά

 στον ήλιο, με χαμόγελο." Γιάννης Βέλλης

Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέματα που αφορούν τους λιμένες της Ηπείρου, ως και το καθεστώς που διέπει τη λίμνη των Ιωαννίνων, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στην Περιφέρεια, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινού και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα και των βουλευτών κ.κ. Ιωάννη Στέφου, Μερόπης Τζούφη και Ιωάννη Καραγιάννη.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Χαιρετισμός του Γιάννη Καραγιάννη στους συντελεστές της επιχειρηματικότητας του 2ου EUSAIR FORUM

"Η Αδριατική και το Ιόνιο είναι θάλασσες που μας ενώνουν"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση υποδοχής των συντελεστών της επιχειρηματικότητας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).
Ο κ. Καραγιάννης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
"Εκ μέρους της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής σας καλωσορίζω στην Ήπειρο και την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του 2ου Φόρουμ της EUSAIR.
Πέρα από το οικονομικό ενδιαφέρον του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στις χώρες που συμμετέχουν να παρουσιάσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.
Η Αδριατική και το Ιόνιο είναι θάλασσες που ενώνουν και οι ιστορικοί λαοί της περιοχής έχουν χρέος να συνυπάρχουν μονιασμένοι και να συνεργάζονται δημιουργικά μέσα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο επιχειρηματικός κόσμος κατανοεί αυτή την ανάγκη και αυτό φαίνεται από τις πολλές B2B συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φόρουμ.
Είναι πολύ σημαντικό να προκύψουν συνεργασίες, ιδιαίτερα στα ποιοτικά τρόφιμα και τον τουρισμό, που είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο χώρος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην ΕΕ και την περιοχή της Μεσογείου, αρκεί όλοι μας να σταθούμε σε όλα όσα μας ενώνουν."

Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη (41318/1942/10-05-2017 - ΑΔΑ: 6ΛΕ57Λ9-69Σ), καθορίστηκε η περίοδος συγκομιδής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων έτους 2017 στην Περιφέρεια Ηπείρου”.
Σύμφωνα με αυτή:
Επιτρέπεται στους κατόχους αγροτικών προϊόντων η αυθημερόν μεταφορά των προϊόντων τους από τους χώρους συλλογής (αγρούς) προς τα κέντρα συγκέντρωσης, τους χώρους αποθήκευσης ή τα εργοστάσια επεξεργασίας αυτών με χρήση φορτηγών Ι.Χ., ογκομετρικών οχημάτων μεταφοράς (σιλό) καθώς και μεταφοράς χύδην που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές κατά τις χρονικές περιόδους συγκομιδής τους, που καθορίζονται ως εξής:
Α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Σιτηρά – Αραβόσιτος: 15/06/2017 – 15/12/2017
Β) Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Κριθάρι – Βρώμη κλπ), Λόλιο: 19/05/2017 – 30/07/2017
Τριφύλλι - Μηδική: 05/08/2017 – 30/09/2017
Αραβόσιτος: 28/08/2017 – 16/12/2017
Γ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Σιτηρά – Αραβόσιτος – Όσπρια: 01/07/2017 – 31/12/2017
Δ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Σιτηρά (Σιτάρι – Βρώμη – Κριθάρι):  01/06/2017 – 10/07/2017
Τριφύλλι (σποροπαραγωγή): 10/09/2017 – 30/09/2017
Αραβόσιτος: 10/09/2017 – 10/10/2017
Οι κάτοχοι Αγροτικών Μηχανημάτων μεταφοράς αγροτικών προϊόντων (ΣΙΛΟ και ΧΥΔΗΝ) με πινακίδες Αγροτικού Μηχανήματος πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες κυκλοφορίας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Για τη θεώρηση, είναι αναγκαία τα εξής:
- Άδεια Κυκλοφορίας του Μηχανήματος,
- Άδεια Κυκλοφορίας Θεριζοαλωνιστικής μηχανής που συνοδεύουν,
- Βεβαίωση καλής λειτουργίας από Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο (ΣΙΛΟ) ή Δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ (ΧΥΔΗΝ),
- Ηλεκτρονικό Παράβολο 10,00€ για Θεώρηση άδειας κυκλοφορίας Αγροτικού Μηχανήματος (ΚΩΔ.: 1430).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
Α) Π.Ε. Ιωαννίνων: 2651364479 ή 2651364120 -κα Σταυράτη Αγγελική ή κα Μπάρκα Δήμητρα.
Β) Π.Ε. Άρτας: 2681364438 – κος Χουλιάρας Βασίλειος
Γ) Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2665360150 – κος Μπάρμπας Αντώνιος
Δ) Π.Ε. Πρέβεζας: 2682028930 – κος Κονταξής Γεώργιος
Επίσης  η απόφαση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου: php.gov.gr) με τον προαναφερθέντα ΑΔΑ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (16-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (17-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (18-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (19-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (20-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 η ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στα Ιωάννινα

H «Ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων» στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020.  
Στο πλαίσιο της πράξης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, προβλέπεται προμήθεια συστήματος (σταθμού) μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων και γενικότερα της ποιότητας της ατμόσφαιρας, με βάση τις προδιαγραφές που τίθενται σε σχετικά Υπουργική Απόφαση.
Ο σταθμός περιλαμβάνει:
Ø  Κλωβό στέγασης των οργάνων
Ø  Αυτόματους αναλυτές μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων
Ø  Μετεωρολογικό σύστημα που θα περιλαμβάνει μετεωρολογικό ιστό, πάνω στον οποίο θα είναι εγκατεστημένοι μετεωρολογικοί αισθητήρες (θερμοκρασίας, υγρασίας, ταχύτητας και διεύθυνσης του ανέμου)
Ø   Σύστημα συλλογής και καταγραφής δεδομένων με το κατάλληλο λογισμικό.
Παράλληλα θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και των αναλυτών μέτρησης ρύπων μέχρι τη λήξη του προγράμματος στις 31/12/2023.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 17 Μαΐου, ώρα 9:30 π.μ. στο Δημαρχείο Καλπακίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 17η Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη & ώρα 9.30 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
1 Έγκριση απολογισμών – ισολογισμών έτους 2015 και 2016 του κληροδοτήματος«ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
2. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
3. Έγκριση απολογισμών – ισολογισμών έτους 2015 και 2016 του κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ».
4. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ».
5. Προέλεγχος έκθεσης 4ου τριμήνου έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
6. Προέλεγχος έκθεσης 1ου τριμήνου έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
7. Καθορισμός όρων πλειοδοτικής φανερής δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων των συστάδων 5β & τμήμα 8 δημοτικού δάσους Βασιλικού και 1α δημοτικού δάσους Αργυροχωρίου.
8. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Καστάνιανης.
9. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
10. Αποδοχή γνωμοδότησης σχετικά με εκμισθώσεις ακινήτων στην Τ.Κ. Βασιλικού (Ελένης
Μπίντα & Strouhalova Marketa) Δήμου Πωγωνίου.
11. Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υποθέσεων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από μισθώματα ακινήτων Δήμου Πωγωνίου.
12. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (16-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (17-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (18-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (19-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (20-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Συνελήφθη, χθες (11-05-2017) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή (20.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΕΕΚΕ: “Χτύπημα” ο αποκλεισμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Εκτός ρύθμισης των κόκκινων δανείων είναι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, γιατί θεωρούνται από την Πολιτεία ότι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και θα ισχύει γι’ αυτούς μόνο η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικούς φορείς. Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα αναδείχθηκαν σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που πραγματοποιήθηκε στο King George Hotel, στις 7-8 Μαΐου, στο panel των θεσμικών φορέων του οποίου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα, η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς, επετεύχθη μετά από έντονη πίεση και παρέμβαση του ΙΣΑ. Ο εξωδικαστικός δε μηχανισμός ρύθμισης οφειλών θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Αύγουστο 2017, μετά από την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Δυσμενέστατη εντύπωση έκανε ο σχολιασμός κυβερνητικού στελέχους, που σε ερώτηση γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν έγινε διότι στον μηχανισμό συμπεριλαμβάνονται ευπαθείς ομάδες στις οποίες δεν ανήκουν οι ιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος «είναι απορίας άξιο πως η πολιτεία πιστεύει ότι οι Ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες δύναται να επιβιώσουν και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, εφορία και ΕΦΚΑ όταν ιδίως στους Ιατρούς τους οφείλονται δεδουλευμένα από το 2010, έχουν υποστεί κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών περί το 15% και φυσικά πληρώνονται τις υπηρεσίες τους με υποτιμολόγηση έως και 80% από το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, μετά τις νέες κοστολογήσεις και τα απανωτά Rebate και Clawback.
Το τελειωτικό χτύπημα μετά τον ληστρικό ΕΦΚΑ ήρθε με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας όπου οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος.

Τελικά οι Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί είναι παιδιά κατώτερου Θεού».

Μπουραζάνι Ιωαννίνων: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθησαν, χθες (11-05-2017) το απόγευμα στο Μπουραζάνι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρήκαν τρία δοχεία που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους (38) λίτρων καθώς και είκοσι συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (500) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου άλλα έξι δοχεία που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους (76) λίτρων.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα ανωτέρω προϊόντα δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ οι συλληφθέντες δεν διέθεταν κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίου ποτού και καπνού καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ορθοδοντικός έλεγχος: Γιατί πρέπει να γίνεται μέχρι την ηλικία των 7 ετών

15 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Φροντίδας
«Η ζωή σας, το χαμόγελό σας, ο ορθοδοντικός σας!» 

Την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας διοργανώνει εφέτος στις 15 Μαΐου η Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία (World Federation of Orthodontists, W.F.O.), σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη που παρέχει στην υγεία η άμεση διόρθωση των προβλημάτων κακής σύγκλεισης των δοντιών.
Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η μη αντιμετώπιση των ορθοδοντικών ανωμαλιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομιλία και την πέψη, να συμβάλει στην δημιουργία τερηδόνας και παθήσεων των ούλων και εντέλει στην απώλεια των δοντιών, να επηρεάσει προβλήματα στις αρθρώσεις της γνάθου, να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των δοντιών και του στόματος, καθώς και να οδηγήσει σε ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσλειτουργίες.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι η καλή ορθοδοντική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συνολικότερης υγείας του ατόμου, η Εταιρεία Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.), η οποία συμμετέχει ενεργά στην εφετινή πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας, τονίζει ότι όλα τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό ορθοδοντικό έλεγχο το αργότερο μέχρι την ηλικία των 7 ετών και όχι όταν το παιδί αλλάξει όλα του τα δόντια και ανατείλουν τα μόνιμα, κάτι που γίνεται στις ηλικίες 10-12 ετών. Και αυτό, γιατί σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα έχει πλέον εδραιωθεί και η θεραπεία που απαιτείται για την διόρθωσή του γίνεται πιο πολύπλοκη.
Η Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. επισημαίνει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι ενήλικοι υποβάλλονται σε ορθοδοντικές θεραπείες, διότι έχει γίνει συνείδηση πως σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εφικτή η ορθή οδοντιατρική περίθαλψη, εάν δεν προηγηθεί η διόρθωση των υποκείμενων ορθοδοντικών προβλημάτων.
Σε αντίθεση εξάλλου με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι ορθοδοντικές θεραπείες αρχίζουν και τελειώνουν με τα μεταλλικά «σιδεράκια», η σύγχρονη Ορθοδοντική έχει στη διάθεσή της ακόμα και υλικά (σύρματα νικελίου) που εξελίχθηκαν για τα διαστημικά προγράμματα, καθώς και σχεδόν αόρατα κεραμικά άγκιστρα, γλωσσικά άγκιστρα που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των δοντιών, διαφανείς νάρθηκες, μίνι-εμφυτεύματα και τρισδιάστατες ακτινολογικές απεικονίσεις για να γίνεται η θεραπεία πιο εύκολη και πιο διακριτική, ώστε να επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η εφετινή πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας στις 15 Μαΐου έχει ως σύνθημα «Ο κόσμος ενώνεται όταν οι άνθρωποι χαμογελούν» και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (15 Μαΐου), την οποία θέσπισε το 1993 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Το εφετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας είναι «Οικογένειες, εκπαίδευση και ευεξία» και, σύμφωνα με την Ε.Ο.Γ.Μ.Ε., ταιριάζει απόλυτα με την προώθηση της σημασίας της ορθοδοντικής φροντίδας για την υγεία.