Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Rass: Μπροστά 0,8% η ΝΔ

Σύμφωνα με την έρευνα της Rass, η οποία δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΝΔ: 24,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%
Χρυσή Αυγή: 8,3%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΚΚΕ: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,4%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,1%
Νέα Ελλάδα: 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Άλλο κόμμα: 3,1%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 17%
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται στο 54,5%, έναντι 39,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 47,2% έναντι 30,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass έγινε το διάστημα 10-12 Σεπτεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.202 ατόμων με προσωπικές συνεντεύξεις.

Το ''Ηπειρώτικο Αντάμωμα '' του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι στα χωριά της Ηπείρου

''Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,  το  ηπειρώτικο αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 13  Σεπτεμβρίου 2013, υπό τους ήχους του κλαρίνου, του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Νίκου Φιλιππίδη, με τους Αντώνη Κυρίτση, την Παγώνα Αθανασίου και τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι, στο προαύλιο χώρο του κλειστού  Γυμναστηρίου του Αγίου Νικολάου Άνω Λισίων και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.

Για άλλη μια χρονιά οι Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων, αλλά και των άλλων περιοχών του νέου Δήμου Φυλής, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄ αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο  στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση. Και φυσικά  οι διοργανωτές ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν  πλήρως  ικανοποιημένοι.
Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, η Ηπειρώτικης καταγωγής Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, συνοδευόμενος από το σύνολο των Αντιδημάρχων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φυλής.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο.  τον αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και το μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνη Νεολαίας Σταματία Δάλλα.  Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους συμμετείχαν, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου,  αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Αχαρνών και Καματερού και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου.
Ξεκινώντας  την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας, αναφέρθηκε με ένα σύντομο ιστορικό στην τριακονταετία δράση του Συλλόγου και την σημασία του  για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Στην συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 2ετούς θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που συμμετείχε και συμμετέχει. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πολυμελές Χορευτικό τμήμα, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις της Αττικής και όλης της χώρας. Κλείνοντας και σε υλοποίηση απόφασης του Δ.Σ. προέβει, στν βράβευση όσων των διατελεσάντων Προέδρων του Δ.Σ., αλλά και μελών που κατέδειξαν αυτά τα χρόνια, σημαντικό έργο, για την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.
Στην συνέχεια το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Χρήστος Μπουραϊμης και ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων  Χρήστος Παππούς ,που σύντομα  αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο του Συλλόγου και την προσφορά του, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους  ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιο βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να  την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Στη συνέχεια, κλείνοντας τις ομιλίες, το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου  Κώστας Σκαματζούρας, που επαίνεσε την προσπάθεια και το έργο του Δ.Σ. και του Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Χρήστο Ρούσσα,  ως άξιο Ηπειρώτη του όλου και ανιδιοτελή και εγγυητή της συνέχισης του έργου και της ενότητας στο Σύλλογο, γιατί το όλοι μαζί είναι αυτό που φέρνει το θετικό αποτέλεσμα.
Το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου κατόπιν, παρουσίασε χορούς  από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου, που απέδωσαν παιδιά και νέες και νέοι ανά ηλικιακές ομάδες.
Και όπως συνέβαινε παλιά άρχισε ο χορός για όλους, με πρώτους στον χορό, τον Αντιπρόεδρο και τα άλλα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες,  αφού χόρεψαν όλοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους.


Και του χρόνου.

400 ευρώ επιπλέον φόροι το 2014 για κάθε πολίτη!!!

Πάνω από 3.400 ευρώ κατά μέσο θα κληθούν να πληρώσουν για άμεσους φόρους το 2014 οι 5.725.000 φορολογούμενοι, με βάση το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί στην Τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε σχέση με φέτος δηλαδή θα πληρώσουν και 400 ευρώ περισσότερα σε σχέση για φόρους και χαράτσια που έχουν εμπνευστεί κυβέρνηση και τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού έχει τεθεί ο φιλόδοξος στόχος να εισπραχθούν 19,5 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους εισοδήματος και περιουσίας (δηλαδή φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και χαράτσια στα ακίνητα κλπ ) έναντι 17,5 δισ. που αναμένεται να εισπραχτούν φέτος. Και αυτό χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει τυχόν «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου η εκτύπωση των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013

Θα σταλούν περίπου 500.000 ειδοποιητήρια

Στο τέλος του μήνα και αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των Ε9 για όσους φορολογούμενους είχαν μεταβολές σε οικόπεδα ή κτίσματα το 2012 θα ξεκινήσει η εκτύπωση των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013.
Συνολικά αναμένεται να σταλούν περίπου 500.000 ειδοποιητήρια, από τα οποία θα εισπραχθούν 550 εκατ. ευρώ.
Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών ήδη βρίσκεται σε επιφυλακή για την είσπραξη εσόδων από τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ που έχουν προηγηθεί.
Σημειώνεται πως από τους 140.000 φορολογουμένους που έλαβαν εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010 , μόλις το 74%, προχώρησαν στην πληρωμή του φόρου.

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έδωσε αυστηρές οδηγίες στις εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην είσπραξη του φόρου που δεν έχει ακόμη καταβληθεί από τους δικαιούχους.

Τιμήθηκε ο μεγάλος Ηπειρώτης κλαρινίστας Σταύρος Καψάλης στο Αράχθειο Θέατρο Τζουμέρκων Άρτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου Τζουμέρκων στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας από 7 έως 12 Αυγούστου. Στις 7 Αυγούστου δόθηκε από τους φίλους του Αραχθείου Θεάτρου Μουσική Συναυλία προς τιμήν του Σταύρου Ι. Καψάλη.

Τιμήσαμε κι ευχαριστήσαμε το Σταύρο Καψάλη για την προσφορά του στην παραδοσιακή μας μουσική κληρονομιά και ειδικότερα για τη συνεχή παρουσία του τα τελευταία χρόνια στα Λαογραφικά δρώμενα του θεάτρου μας αφιλοκερδώς. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το θέατρο για να τιμήσει το μεγάλο Δάσκαλο και δεξιοτέχνη του κλαρίνου.
 Την εκδήλωση παρουσίασε η καταξιωμένη δημοσιογράφος του ART TV κ. Βίκυ Ευαγγελίου και προλόγισε ο έγκριτος δημοσιογράφος και συντοπίτης μας κ. Χ. Μέγας. Ο κ. Μέγας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και χρησιμότητα του Θεάτρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Χτίστηκε ένα θέατρο στο πουθενά, όπως γινόταν και στην αρχαιότητα γιατί το είχε και το έχει ανάγκη ο κόσμος».

Η βραδιά ξεκίνησε με τη λαλιά του Σταύρου Καψάλη που μας ταξίδεψε στους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει άριστα. Στη συνέχεια η κ. Ρίτα Νάστου αφού εξήρε την προσωπικότητα του τιμώμενου, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, την αναμνηστική πλακέτα για να την απονείμει στο Σταύρο Καψάλη εκ μέρους του Αραχθείου Θεάτρου.
Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρός της κ. Γ. Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του Σταύρου Καψάλη και στη χρησιμότητα του θεάτρου. Ακολούθως οι τραγουδιστές που προσήλθαν για να τιμήσουν το Σταύρο Καψάλη ερμήνευσαν όλοι μαζί όμορφα παλαιά παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια που τείνουν να ξεχαστούν προκαλώντας έντονο ενθουσιασμό στους θεατές του θεάτρου.


Ήταν εκεί ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Γ. Κούρτης, η Γ. Γρίβα, ο Γ. Μεράντζας και ο Γιάννης Καψάλης (γιός του Σταύρου), οι οποίοι στη συνέχεια ο καθένας χωριστά ερμήνευσε παλαιά όμορφα τραγούδια. Στην ορχήστρα συμμετείχαν, εκτός του Στ. Καψάλη, ο Μάκης Τσίκος και Β. Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, ο Κ. Κωσταγεώργος στο βιολί, ο Σπ. Αλεύροντας στο ντέφι.

 Μετά το τέλος των τραγουδιών ήρθε η σειρά των καταξιωμένων χορευτικών συγκροτημάτων των Μερακλήδων και του παιδικού των Αγνάντων να μαγέψουν τους θεατές με τις όμορφες ενδυμασίες και τις χορευτικές τους ικανότητες. Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση στο χώρο του θεάτρου όπου παραβρέθηκαν όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Στα 10 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα εκτός σχεδίου ακίνητα

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογία του 2014

Σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.
Τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από δύο ευρώ το στρέμμα. Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4-6 ευρώ, ενώ για τα εκτός σχεδίου «φιλέτα» σε παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές θα φτάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.
Στόχος είναι, όπως αναφέρει το «Έθνος», να εισπραχθούν 945 εκατ. από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου.
Για τα αστικά ακίνητα μετά τις ενστάσεις της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αλλαγές στα κλιμάκια και στους συντελεστές, με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται ο νέος φόρος.
Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την εφαρμογή μιας κλίμακας με 33 συντελεστές, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το τελευταίο σενάριο προβλέπει λιγότερα κλιμάκια 25 έως 30.
Ο περιορισμός των κλιμακίων σημαίνει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται (πεδινά, ημιορεινά, ορεινά) και το εμβαδόν.
Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις γης που εκμεταλλεύονται οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

 

4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά αγωνίζεται εκτός έδρας με το Σταυράκι (14-09-13/17:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με την Βουνοπλαγιά (15-09-13/19:15 μ.μ.), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με το Δαβάκη (15-09-13/17:00 μ.μ.), εντός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με την Θύελλα Ελεούσας (14-09-13/17:00 μ.μ.), για την 3η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ Λ. ΚΑΜΗΝΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ Ε.Π.Σ.ΗΠ.
ΩΡΑ: 19:15 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

Το πρόγραμμα 4ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Αμπελόκηποι-ΑΠΟΕΛ
Ζωοδόχος-Περίβλεπτος
Σταυράκι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Κεφαλόβρυσο-Αλμυρός Βουνοπλαγίας
Αγία Μαρίνα -Αετός Πρωτόπαππας
Πεντέλη-Αστήρ Αμφιθέας
ΠΑΟ Κόνιτσας-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Πωγωνάτος-Δαβάκης
Δόξα Αναργυρων-Ραφταναίοι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ: «Φθινόπωρο στη Στρατίνιστα»

Στρατίνιστα, 13-9-2013
 ΘΕΜΑ: «Φθινόπωρο στη Στρατίνιστα»

Ανταποκριθήκαν το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι 60 εναπομείναντες κάτοικοι της Στρατίνιστας, σε μια μικρή κοινωνική συνάθροιση στην πλατεία του χωριού μας, για ένα παραδοσιακό τσίπουρο με μεζέ, θέλοντας έτσι να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης  και αισιοδοξίας.
Παρόλο που  τα καλοκαιρινά γλέντια και πανηγύρια έχουν πια τελειώσει, υπάρχουν άνθρωποι κόντρα στα προβλήματα και την κρίση, που διαμένουν ακόμη εδώ, κρατώντας «Θερμοπύλες», στο επιμεθόριο όμορφο χωριό μας. Όφειλε λοιπόν ο Σύλλογός μας να τους τιμήσει διοργανώνοντας αυτή την εκδήλωση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας


Φρέστη Φωτεινή                       Οικονόμου Αθανασία

Metrisi: Ισχνό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ

Με 0,5% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, για την εφημερίδα "Παραπολιτικά 
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,7%
ρυσή Αυγή: 10,8%
ΠΑΣΟΚ: 5,4%
ΚΚΕ: 5,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,1%
Εκτός βουλής φαίνεται να μένει η ΔΗΜΑΡ το ποσοστό της οποίας είναι μόλις 2,2%.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 23%.
Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40,5% ενώ το 53,6% της κοινής γνώμης λέει όχι στις απεργίες των εκπαιδευτικών.
Σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών, "συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ" απαντάει το 50% και "διαφωνώ/μάλλον διαφωνώ" απαντάει το 37,1% των ερωτηθέντων.
Η απάντηση "Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ" συγκεντρώνει 12,9%