Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και οι Σύλλογοι Ηπειρωτών Βορείου Τομέα Αθηνών, πραγματοποιούν από κοινού πολιτιστική εκδήλωση-πολυθέαμα, στις 16 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 10-12 Πεύκη), με θέμα : «Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, ως συντελεστές της Προόδου της Ανθρωπότητας»

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της  Περιφέρειας Αττικής  και οι Σύλλογοι Ηπειρωτών  Βορείου Τομέα Αθηνών ( Νέας Ιωνίας Αττικής, Λυκόβρυσης, Βορείων Προαστίων- Πεύκης, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης Αττικής, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης),  πραγματοποιούν απο κοινού, Πολιτιστική εκδήλωση-Πολυθέαμα, την  16ην Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και με ώρα εναρξης την 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (  οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 10-12 Πεύκη) , με θέμα:  «Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, ως Συντελεστές της Προόδου της Ανθρωπότητας».
 Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Φιλόλογος, Μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα που αγωνίζεται για να γίνει σεβαστή η βούληση των ευεργετών μας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιοφίλων Ηπείρου που αποβλέπει στη διατήρηση και στον ευπρεπισμό των μνημείων της Ηπείρου, Πρόεδρος της 'Ένωσης Πολιτών Ιωαννίνων που έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες γύρω από βασικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και τα οποία παραμένουν άλυτα από την αδιαφορία και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Παλιών Γιαννιωτών, ο οποίος εκτίμησε τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει στην πόλη,  Σπύρος Εργολάβος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής Γιάννης Γεωργαλής, έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος των συμμετασχόντων Συλλόγων των Ηπειρωτών του Βορείου Τομέα Αθηνών και θα χαιρετίσει την εκδήλωση.
Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και αρχειακό υλικό από τον ομιλούντα.
Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "  Ηπειρώτες Ευεργέτες- ΟΙ ευεργέτες του Έθνους''.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα μας ευοδώσουν μουσικά, η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Νίκου Φιλιππίδη και το Πολυφωνικό τμήμα της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας.
Θα ακουστούν τραγούδια  και σκοποί από  την Ήπειρο, ενώ θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων,  Λυκόβρυσης (Παιδικό) και Χαλανδρίου (Ενηλίκων).
Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαιτέρα. 
Ευελπιστούμε στην  παρουσία σας, καθόσον το θέμα είναι επίκαιρο και σκοπός της όλης εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των Ηπειρωτών Ευεργετών, ως ένα μοναδικό ,διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συμμετεχόντων Συλλόγων

Super League: Πανθρακικός- ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Τρίτο συνεχόμενο στραβοπάτημα  για τον ΠΑΣ!

Ο Πανθρακικός χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία είχε από την αρχή του αγώνα  την υπεροχή.
Στο 28΄  ο ΠΑΣ υπέπεσε σε πέναλτι.
Ο Λίλα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 29΄, ο Ίγκορ εκτέλεσε την ποινή εύστοχα κι έβαλε τον Πανθρακικό μπροστά στο σκορ στο 30΄.
Στο 50΄  ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη  ευκαιρία ώστε να ισοφαρίσει το παιχνίδι με τον Τσάβες.
Στο 54΄ ο Κάσες έβγαλε μπαλιά στον Ζεκίνια, που επάνω στη κίνηση πέρασε και τον Βελλίδη πλάσαρε σε κενή εστία και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η χαριστική βολή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 64΄ με τη δεύτερη κίτρινη, την αποβολή του Κεϊτά, τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ - Χρήστου, Ζος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου - Λαδάκης, Ρομέου (83΄ Πόποβιτς) Τζάνης, Κάσες (79΄ Εμπόου), Μπαϊκαρά - Ίγκορ (41΄ Ίγκορ)
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης - Λίλα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντάσιος (53΄ Ρουμπουλάκου) - Βισέντο (34΄ Στρούνα), Τσουκαλάς, Κεϊτά, Βίλα - Τσάβες (66΄ Σκόνδρας), Ίλιτς

Ωφελημένοι και χαμένοι από το νέο φόρο ακινήτων

Το νέο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων για το 2014 που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή προβλέπει σημαντικές αλλαγές.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών, σε σχέση με το ακριβό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί, ενώ ο φόρος θα είναι σε κάθε περίπτωση μικρότερος για εκείνους που κατέχουν μόνο κατοικίες σε σχέση με τους φόρους που καταβάλλονται σήμερα.
Προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι διαθέτουν, εκτός από κατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια δεν αποκλείεται να καταβάλουν υψηλότερους φόρους.
Προβλέπονται, ακόμα, εκπτώσεις 40-60% για κτίρια ειδικών συνθηκών (διατηρητέα και απαλλοτριωμένα), καθώς και για τα ημιτελή κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται, αλλά και για απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανέργους και ανάπηρους.
Ο φόρος μειώνεται στο ήμισυ για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 9.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Οι πίνακες που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής»:

-Έχασε από τα «φάλτσα» του διαιτητή και την αστοχία των παιχτών του ο Αγροτικός Αστέρας-«Κόλλησαν» στο μηδέν Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-

*Οι κλασικές ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του και τα αμέτρητα διαιτητικά λάθη ήταν οι αιτίες που ο Αγροτικός Αστέρας έχασε  το απόγευμα του Σαββάτου από την Αμφιθέα με 2-1.
Ο Αγροτικός Αστέρας ξεκίνησε με έξι παίχτες κάτω των είκοσι, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, είχε δοκάρι μόλις στο 3΄ με τον Σαδεδίν.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας του Αστέρα και άνοιξαν το σκορ στο 5΄, ενώ στο 15΄ διπλασίασαν τα τέρματά τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαδεδίν στο 50΄ μείωσε σε 2-1.
Στο 65΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίχτες, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Αστέρας στο 75΄  όταν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ζότα.
Οι φιλοξενούμενοι  έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.
Πολλά παράπονα εκφράζουν οι φιλοξενούμενοι  για το ρεσιτάλ λαθών από πλευράς διαιτησίας.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Διαμάντης, Μήτσης, Αποστόλου (Τσιώλης 75΄), Ζότα, Μπαρίμης (Τσιώλης 60΄), Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Σκόρδος (Χαλντούπης 46΄)

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Πεντέλη-ΑΠΟΕΛ 0-5
Δαβάκης-Αμπελόκηποι 1-0
Αστήρ Αμφιθέας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-1
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Κεφαλόβρυσο 0-0
Δόξα Αναργύρων-Σταυράκι 2-3
Ραφταναίοι-Ζωοδόχος 0-2
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Περίβλεπτος 0-2
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αετός Πρωτόπαππας 1-1
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αγία Μαρίνα 0-4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (16η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 43
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 32 
3. ΑΠΟΕΛ: 32    
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 30
5. Αστήρ Αμφιθέας: 29 
6. Ζωοδόχος: 29
7. Σταυράκι: 29 
8. Περίβλεπτος: 27
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 25 
10. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 24
11. Αετός Πρωτόπαππας: 23
12. Κεφαλόβρυσο: 15
13. Πεντέλη: 14 
14. Δόξα Αναργύρων: 14
15. Δαβάκης: 13 
16. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 11
17. Αμπελόκηποι: 9

18. Ραφταναίοι: 7

Απολογισμός κατά το μήνα Νοέμβριο στα θέματα Οδικής Ασφάλειας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου

Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.223) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (38) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (530) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (354) ανασφάλιστα οχήματα.

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2012). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2012)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2012)
8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 21 το 2012). 

Έρχεται «κουρεμένος» ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Φοροελαφρύνσεις και σε ιδιοκτήτες περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ

 Πιο «λάιτ» για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων που κατέχουν ακίνητη περιουσία, έρχεται ο νέος φόρος ακινήτων.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι φορολογικές επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες τόσο μονοκατοικιών όσο και διαμερισμάτων που έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους και για τα μη καλλιεργούμενα αγροτεμάχια θα είναι χαμηλότεροι.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιφυλάσσει ελαφρύνσεις από 4,4% έως 21,6% σε σχέση με το χαράτσι για κατόχους διαμερισμάτων και μονοκατοικιών ενώ το νέο σύστημα φορολόγησης επιφυλάσσει φοροελαφρύνσεις ακόμα και για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, συνολικής αξίας πολύ μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται επί το πλείστον κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου και πλήρως δομημένα οικόπεδα.
(Δείτε τους νέους συντελεστές του φόρου ακινήτων)

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου κατά τον μήνα Νοέμβριο

Συνελήφθησαν συνολικά (1.095) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (85) υποθέσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την παράνομη μεταφορά βαρέως οπλισμού και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, πάνω από (2,7) τόνοι κάνναβης, τέσσερα πολεμικά τυφέκια και οκτώ πιστόλια
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Νοέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά (1.095) άτομα.