Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

«Ξεπαγώνουν» οι επιστροφές φόρου λόγω ΕΝΦΙΑ

To υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο ξεπάγωμα των επιστροφών φόρου, που είχαν διακοπεί λόγω του ΕΝΦΙΑ.
Το «μέτρο» θα ισχύσει έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή την ημερομηνία όπου πλέον λήγει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Α. Σαββαΐδου «χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014.
Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30ή/9/2014».
 
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr 

Φιλιππιάδα: Σύλληψη ημεδαπών για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες (13-08-2014) το πρωί στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας και της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 25 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν, διότι δεν είχαν καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, συνολικού ύψους (367.172,86) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη σήμερα (14.08.2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 22χρονη υπήκοος Εσθονίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, η 22χρονη συνελήφθη διότι κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, για διευκόλυνση εξόδου λαθρομεταναστών από τη χώρα και πλαστογραφία, πράξεις που έγιναν το 2012 στην Κεφαλονιά.
Η 22χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν χθες (13-08-2014) στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 27 έως 48 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
 Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Βελγίου), τα οποία και κατασχέθηκαν.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Σκουληκαριά Άρτας: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 22χρονης

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε

Συνελήφθη, χθες (13.08.2014) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Ειδικότερα, χθες (13-08-2014) τα ξημερώματα στη Σκουληκαριά Άρτας, ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια τοπικής εμποροπανήγυρης, αφού διαπληκτίστηκε με μικροπωλητές Ρομά, πυροβόλησε με πιστόλι την 22χρονη ημεδαπή Ρομά, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.
Η 22χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Το πιστόλι μάρκας voltran tuna 8 mm , που χρησιμοποίησε ο δράστης και το οποίο κατείχε παράνομα, κατασχέθηκε καθώς και ένας γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Τα προγράμματα που αναμένονται να «τρέχει» ο ΟΑΕΔ για τη στήριξη των ανέργων από το Σεπτέμβριο

Ο οργανισμός υλοποιεί ήδη τρεις δράσεις για 42.000 άτομα, ενώ νέες προκηρύξεις αναμένονται από το Σεπτέμβριο
Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προωθείται από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται ήδη προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ νέες προκηρύξεις αναμένονται από το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιθώριο έως τις 21 Αυγούστου, αν δεν δοθεί νέα παράταση, έχουν άνεργοι νέοι ηλικίας έως 35 ετών, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την προώθηση της απασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Επιστολή Περιφερειάρχη για τους βοσκότοπους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Περιφερειάρχη για την επίλυση του ζητήματος των βοσκοτόπων

Επιστολή προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου ΠΕΚΑ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ κ.λπ. απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων για τη διετία 2013-2014. Ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, στη νομοθετική ρύθμιση που έγινε από τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, με την οποία λύνεται το ζήτημα μετά το 2015 και ζητά τη προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με διαβίβαση σχετικού αιτήματος στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταλήγοντας τονίζει ότι "αν δεν γίνουν οι δέουσες ενέργειες εκ μέρους σας , να γνωρίζετε ότι αναλαμβάνετε ακεραία την ευθύνη για την καταστροφή της κτηνοτροφίας και ειδικά της μετακινούμενης, που σήμερα εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα, θέσεις εργασίας και στηρίζει την τοπική κοινωνία".

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, μία υπόθεση ζωοκλοπής - ζωοκτονίας από αγρόκτημα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων καθώς και μία υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Μάρμαρα Ιωαννίνων

Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 59, 30, 27 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία
Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια και αποθήκες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τεμαχισμένη ποσότητα κρέατος σε καταψύκτες και κλεμμένα γεωργικά εργαλεία
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, μία υπόθεση ζωοκλοπής – ζωοκτονίας από αγρόκτημα στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, καθώς και μία υπόθεση κλοπής από αποθήκη στα Μάρμαρα Ιωαννίνων .
Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 59, 30, 27 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:
 Βραδινές ώρες της 08/09-08-2014 στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, αφού διέρρηξαν περίφραξη αγροκτήματος, αφαίρεσαν (26) πρόβατα από στάβλο καθώς και διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα και ποσότητα πετρελαίου.
 Πριν από μια εβδομάδα στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, αφαίρεσαν από αποθήκη ένα κυνηγετικό όπλο και εργαλεία.
Οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτια και αποθήκες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
 σε οικιακούς καταψύκτες, τεμάχια των σφαγιασθέντων ζώων
 εξαρτήματα αγροτικού μηχανήματος (τρακτέρ)
 ηλεκτροκολλήσεις, προβολείς αυτοκινήτων και μετασχηματιστές ρεύματος
 ένα κυνηγετικό όπλο
 έναν τροχό μετάλλων και ηλεκτρικά τρυπάνια
 πλήθος κλειδιών και μαχαιριών
 δύο ζευγάρια γάντια
Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις. 

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (13-08-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (209.401,39) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.