Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Διακοπή νερού στην Τ.Κ. Καλπακίου, την Τρίτη 9 Απριλίου


Σας  ενημερώνουμε  ότι  την Τρίτη 9-4-19 θα γίνει διακοπή νερού στην Τ.Κ. Καλπακίου λόγω καθαρισμού των δεξαμενών.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα από 15/04/2019 έως 21/05/2019


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης απαγορεύεται η διενέργεια της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών  με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στην Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 15 Απριλίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 το μεσημέρι και λήγει στις 31 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:00 π.μ.
 Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της παρούσης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση εργασίας με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ~ Συνεχίζεται η πολιτική των «ανοικτών θυρών» από τον Ριζόπουλο


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα τον Βασίλη Μιχελάκη, συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που διεξήχθη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία του θεσμού. Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε για τις λειτουργίες και τα τρέχοντα ζητήματα και ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε την έννοια της Περιφερειακότητας και ορισμένα κομβικά σημεία του προγράμματος διακυβέρνησης των Οριζόντων Ηπείρου.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:
Βασίλης Μιχελάκης
«Καλημέρα σας. Να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε εδώ. Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ηπείρου τον κ. Ριζόπουλο μετά από αίτημά του για να ενημερωθεί σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα Ηπείρου που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενδεχομένως δημιουργούν και κάποιες δυσλειτουργίες ή προβλήματα στους φορείς της περιοχής. Θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου να τον δεχθώ και να τον ενημερώσω. Είχαμε αυτή την κουβέντα και θεωρώ ότι ήταν μια καλή και ενημερωτική συνάντηση.»

Σε εκδήλωση για τους ευεργέτες του Μετσόβου στην Αθήνα ο κ. Στέφανος Φούσας


Στην εκδήλωση για τους Εθνικούς Ευεργέτες του Μετσόβου, στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο κ. Στέφανος Φούσας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου των εν Αθήναις Μετσοβιτών κ. Αποστόλη Μπίσα, ιατρού. 
«Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο» χαρακτήρισε σε κύκλο συνομιλητών του, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, «την ευεργεσία των Ηπειρωτών», ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καταλήγοντας ότι «το παράδειγμά τους μας παροτρύνει για αλληλεγγύη και προσφορά».     

Θανάσης Φωτίου: Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Πωγωνίσιους


Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των εκλογών.
Φίλες και φίλοι μου Πωγωνίσιοι, και φέτος αποφάσισα με τις κόρες μου Σεβαστούλα και Κατερίνα να θέσω υποψηφιότητα στο δήμο Πωγωνίου με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου", με στόχο να προσφέρω στα κοινά όπως ακριβώς έκανα απ'οταν θυμάμαι τον εαυτό μου.
Να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψήφιους μου δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων καλή επιτυχία αλλά και στους "αντιπάλους" μου έναν καλό και τίμιο αγώνα.
Γιατί οι κοινοί μας στόχοι είναι η καθημερινότητα των συγχωριανών μας, η ασφάλειά τους αλλά και η προσδοκία να επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά μας δημιουργώντας για εκείνους κίνητρα.
Να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους όσοι με γνωρίζετε και με στηρίζετε, αλλά και στους καινούριους φίλους που απέκτησα τα τελευταία χρόνια ως Αντιδήμαρχος Πωγωνίου.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι είχα κι έχω την καλύτερη συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους του δήμου μας και να τους ευχαριστήσω γι' αυτό.

Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων ο Δήμος Πωγωνίου μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο


Στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών ομάδων στέκεται ο Δήμος Πωγωνίου προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους οικονομικά αδύναμους δημότες μέσα από τις δομές του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου.
Οι δύο δομές στηρίζουν, με απόλυτο σεβασμό και εχεμύθεια, περισσότερους από 230 δημότες, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο το δίχτυ κοινωνικών παροχών που έχει «απλώσει» ο Δήμος Πωγωνίου.
Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι δημότες προμηθεύονται τόσο τρόφιμα όσο και είδη πρώτης ανάγκης ενώ το κοινωνικό συσσίτιο προσφέρει στους ωφελούμενους ποιοτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό.
«Οι δημότες μας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας. Ως εκ τούτου, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική πολιτική με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.  
Τα χρόνια της κρίσης έχουν αυξήσει τον αριθμό των ευπαθών ομάδων, γεγονός που μας οδήγησε να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στην ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η στήριξη του Δήμου είναι συνεχής.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης έκανε λόγο για πράξη ευθύνης απέναντι στους δημότες και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. «Στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό των συνδημοτών μας εξυπηρετώντας 230 ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης» τόνισε.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείου και η Δομή Συσσιτίου στελεχώνονται με 4 εργαζομένους: μία κοινωνική λειτουργό,  μία μαγείρισσα, έναν βοηθό μάγειρα και έναν βοηθητικό προσωπικό.
Οι δύο δομές υλοποιήθηκαν σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για ληστεία σε βάρος 60χρονης, στο Καναλλάκι Πρέβεζας


Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Σημειώνεται ότι, ο 45χρονος δράστης μετά την πράξη του επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα, μέσω του Μεθοριακού Σταθμού Προμαχώνα Σερρών, όπου και συνελήφθη.
Συνελήφθη, χθες (07-04-2019) το μεσημέρι, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, ένας 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από 60χρονη αλλοδαπή, ο 45χρονος, χθες μετά τα μεσάνυχτα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, αφού διέρρηξε την κεντρική είσοδο του διαμερίσματός της, εισήλθε σε αυτό και με τη χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε σε διάφορα μέρη του σώματός της, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (3.300) ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις με τα στοιχεία του δράστη, με αποτέλεσμα αυτός να εντοπιστεί χθες το μεσημέρι στον Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα και να συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, κατά την προσπάθειά εξόδου του από τη χώρα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
σε παρακείμενη πυλωτή οικοδομής, κοντά στην οικία της παθούσας, ένα μαχαίρι κουζίνας, μήκους 21 εκατοστών,
στην κατοχή του δράστη, το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, δύο κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και το χρηματικό ποσό των -140- δηναρίων.
Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου και νοσηλεύεται.
Ο δράστης με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καναλλακίου


Το Καναλλάκι απέκτησε το δικό του Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.
Η Περιφέρεια Ηπείρου συνέβαλε με την εξασφάλιση των επιπλέον χρημάτων που απαιτήθηκαν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες που επί χρόνια καρκινοβατούσαν!

Στην εκδήλωση για τον Ελευθέριο Μαντζίκα ο κ. Στέφανος Φούσας


Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  κτύπησε την Κυριακή η καρδιά της Ηπείρου, με την εκδήλωση «Η Ήπειρος της Αγάπης», αφιερωμένη στον-καταγόμενο από τη Λιγοψά-Ηπειρολάτρη Ευεργέτη Ελευθέριο Μαντζίκα.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, εθεάθη και ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, να απολαμβάνει και να χειροκροτά το άριστο αποτέλεσμα της εξαιρετικής οργάνωσης του Προέδρου του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς κ. Δημητρίου Λένη αλλά και το πολυφωνικό του Πωγωνίου, που –κατά κοινή ομολογία- κέρδισε τις εντυπώσεις.
Το κλαρίνο, το τραγούδι και ο χορός δέσποσαν στην υψηλού επιπέδου εκδήλωση.



Ακόμη μια χρονιά η Ελληνική Αστυνομία έδωσε το παρόν στην Διεθνή Πανηπειρωτική Έκθεση, με τη λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση τoυ Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2019», με κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα, λειτούργησε Πληροφοριακό Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών καθώς και μαθητές.
Στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων, βίντεο και ενημερωτικών διαλέξεων, καθώς επίσης συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια, πάντοτε με την πολύτιμη καθοδήγηση εξειδικευμένων αστυνομικών.
Προτεραιότητα δόθηκε στην ενημέρωση των παιδιών, με στόχο την ανάπτυξη σωστής οδικής συμπεριφοράς, μέσα από την πρακτική εξάσκηση και βιωματική γνώση θεμάτων ασφαλούς κυκλοφορίας και χρήσης της οδού.

Η ανοιξιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης


Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 από τις 10.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 2 Λεωφόρος Νίκης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης  για το καλωσόρισμα της Άνοιξης.
Μέλη και φίλοι της ΗΕΘ απόλαυσαν  τον καφέ, το τσάι, το τσίπουρο, με θέα τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο.
Παράλληλα λειτούργησε  και το χαριστικό παζάρι βιβλίων από όπου  επέλεξαν και απέκτησαν  δωρεάν ο,τι κάλυπτε τα ενδιαφέροντα τους. Ελπιδοφόρο το μήνυμα της θετικής ανταπόκρισης ενίσχυσης των δράσεων της ΗΕΘ με την προσφορά: πλαστικών καπακιών για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου σε συνεργασία με τη ΣΟΝΕ, με την προσφορά φαρμάκων  για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Ηπείρου και με τα δωράκια και τις λαμπάδες  για τα παιδάκια της ακριτικής Πωγωνιανής και των όμορων περιοχών στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Για την προσφορά και την παρουσία τους θερμές ευχαριστίες εκφράζει το ΔΣ της ΗΕΘ, στον Σύλλογο Μεσσηνίων Θεσσαλονίκης ''Καπετάν Άγρας'' την πρόεδρο του κα Κωνσταντίνα Τσατσαμπά και την Αντιπρόεδρο κα Βίκυ Παραμάνα, στον προεδρο του Συλλόγου Δαμασκηνιωτών και των φοιτησάντων στο Γυμνάσιο  Τσοτυλίου κ.Αλέξανδρο Μπακαϊμη, στις κες Μαράτου και Πετρίδου του ΕΕΣ, στον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Σαρίδη, στον περιφερειακό  σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας κ. Στάθη Αβραμίδη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,στον δημοτικό σύμβουλο δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα, στους δημοσιογράφους κ.κ Ανδρέα Σταματόπουλο και Αθανάσιο Μανουσάκη , στους υποψήφιους δημοτικούς σύμβούλους Δήμου Θεσσαλονίκης κ.κ Πάνο Φίτζιο, Γιώργο Πάτη -Φουντα ,κα Κοτσάνη Κωνσταντία , την υποψήφια ευρωβουλευτή κα Κούτρη Αικατερίνη , στην υποψήφια βουλευτή κα Ευγενία Χρήστου, στην συγγραφέα κα Λιλίκα Αρνάκη για την δωρεά των βιβλίων της 'Ζω με πάθος'' και ''Κατάδυση'' ,στην κα Μαρία Μίτσιου ,στο ζεύγος Αχιλλέα και Καίτης Λιόντου, στον Δημήτρη Μπουραζάνα, στην κα Νικολέτα Κοντούλη για την ιδιαίτερη συμβολή της στην υποδοχή και περιποίηση των προσκεκλημένων. Χαιρετισμό απέστειλαν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ, Θεόδωρος Καράογλου, ο φίλος της ΗΕΘ πρώην πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη Αντώνης Μανδρίτης, η συγγραφέας Ανθούσα Κορτσίνογλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγία της ΓΓ Αθηνάς Τοτοκώτση στη μνήμη του ευεργέτη ΗΕΘ Βασίλη Γκέλη.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (07-04-2019) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ζευγάρι αλλοδαπών, ένας 59χρονος και μία 57χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 59χρονο και συνοδηγό την 57χρονη και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού, έναντι χρηματικής αμοιβής, στο εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, έναν 47χρονο και μία 37χρονη, οι οποίοι συνόδευαν και το ανήλικο παιδί τους, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οστεοαρθρίτιδα: Νέα θεραπευτική προσέγγιση πριν από την αρθροπλαστική


Σε κατάγματα καταπόνησης και οιδήματα στο υποχόνδριο οστό οδηγούν, ορισμένες φορές, η οστεοαρθρίτιδα, η υπερβολική χρήση και οι τραυματισμοί της άρθρωσης του γόνατος. Στους ηλικιωμένους και ειδικά στις γυναίκες οι βλάβες αυτές προκαλούν πολλές φορές πόνο και γίνονται αιτία φυσικών κινητικών περιορισμών.
«Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει συνολικά την άρθρωση. Αντιμετωπίζεται ως μια πολυπαραγοντική νόσος, που στην άρθρωση του γόνατος σχετίζεται με τον χόνδρο, το οστό, τον μηνίσκο, τους συνδέσμους, τον αρθρικό ιστό και το μυϊκό σύστημα. Τα οστικά οιδήματα (bone marrow lesions) που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της, υποδεικνύουν αλλοιωμένο υποχόνδριο οστό, χωρίς ωστόσο να καταγράφεται κάταγμα στην ακτινογραφία. Είναι βλάβες που προκαλούν πόνο, παραμόρφωση της αρθρικής επιφάνειας και πρόοδο της οστεοαρθρίτιδας. Όπως φαίνεται από μελέτες, για τη θεραπεία τους επιλέγεται όλο και συχνότερα η ολική αρθροπλαστική του γόνατος. Μάλιστα, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν έως και εννεαπλάσιες πιθανότητες να υποβληθούν σε επέμβαση αντικατάστασης της άρθρωσης εντός τριετίας από τη πρόκλησή τους. Υπάρχει, συνεπώς, ενδιαφέρον για θεραπείες που αφορούν στο υποχόνδριο οστό, οι οποίες στοχεύουν στη διατήρηση της άρθρωσης, δεδομένης της αύξησης των ποσοστών εμφάνισης της νόσου, η οποία οφείλεται στη γήρανση του πληθυσμού», εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός, επικεφαλής του Τμήματος Επανορθωτικής & Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου - Γόνατος της Osteon Orthopedic & Spine Clinic Δρ. Βασίλειος  Σακελλαρίου.
Άλλη μία κατηγορία ανθρώπων που παρουσιάζει συνεχή φθορά της άρθρωσης του γόνατος εξαιτίας της υπερχρήσης είναι οι αθλητές, για τους οποίους η ταχεία ανάκαμψη από τον τραυματισμό είναι απολύτως αναγκαία.