Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

 


Έντονη βροχόπτωση, χαλαζοπτώσεις και κεραυνικά φαινόμενα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά της Ηπείρου, ειδικά στις  ορεινές περιοχές του Μετσόβου και των Τζουμέρκων του  Νομού Ιωαννίνων.

Χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν σε χωριά του Πωγωνίου, τη Ζίτσα και την Παραμυθιά.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και μηχανήματα επεμβαίνουν κυρίως για την αντιμετώπιση καταπτώσεων που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Στο Ωραιόκαστρο και την Κάτω Μερόπη ο Κων/νος Καψάλης

 


Στο Ωραιόκαστρο και την Κάτω Μερόπη περιόδευσε σήμερα η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι επικεφαλής της παράταξης κ. Κων/νος Καψάλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, συνομίλησε με τους δημότες και τους παρουσίασε το πρόγραμμα για τη νέα θητεία ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν εκτελεστεί στη Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου αλλά και στις συγκεκριμένες Κοινότητες.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας είναι πρωταρχικό μας μέλημα και εκτελούμε έργα που αναβαθμίζουν το Δήμο από άκρη σε άκρη» σημείωσε ο κ. Καψάλης. 

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

18:00 Χαραυγή

18:30 Αγία Μαρίνα

19:30 Καστάνιανη

Δήμος Πωγωνίου: Υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δημήτρης Ροσιλοβάλης

 


Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Πωγωνίου, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, εγκρίθηκε και συμμετέχει κανονικά στις δημοτικές εκλογές, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. 

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πωγωνίου, στους άλλους δήμους του Νομού  και στη Περιφέρεια.

Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του αγώνα, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο.

«Πωγώνι τόπος να ζεις»: Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου δημάρχου κ. Χρήστου Γκόγκου, από 26 Σεπτεμβρίου έως και 1 Οκτωβρίου

 

Το πρόγραμμα επισκέψεων του επικεφαλή του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» και υποψήφιου δημάρχου κ. Χρήστου Γκόγκου, από 26 Σεπτεμβρίου έως και 1 Οκτωβρίου 2023,  σε χωριά του Πωγωνίου.

Δικαιώθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση, συμμετέχει το ψηφοδέλτιό της, στις εκλογές για το δήμο Πωγωνίου

 

Το μήνυμα του 112 στα κινητά μας ήρθε, αλλά δε στάλθηκε σε Δήμους και Περιφέρεια!

Δήμοι και Περιφέρεια Ηπείρου δεν έμαθαν τίποτα από τα εγκλήματα στη Θεσσαλία και συνεχίζουν να βαδίζουν στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο της ανύπαρκτης πρόληψης και προστασίας από τα προβλεπόμενα καιρικά φαινόμενα!

Η πολιτική του κόστους- οφέλους είναι αυτή που τους επιτρέπει να παίζουν στη «ρώσικη ρουλέτα» την προστασία της ζωής μας, των περιουσιών μας, του φυσικού περιβάλλοντος. Κι όπου βγει…

Τώρα να παρθούν μέτρα! Ο λαός να μην συμβιβαστεί με την «καραμέλα» των «ακραίων καιρικών φαινομένων» και της «κλιματικής αλλαγής».

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Πρέντζας Γιώργος

Υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννίνων, Τσουμάνη Όλυ

Υποψήφια Δήμαρχος Ζίτσας, Δαρδάνη Σπυριδούλα

Υποψήφιος Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων, Λεοντάρης Λεωνίδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης, Πετράκης Αντώνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας, Σδούκος Τάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου, Ροσιλόβαλης Δημήτρης.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Ύδρευση – Αποχέτευση

 

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

 1. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού 1.338.587,10€ (πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ)

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα ύδρευσης. Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Βασιλικού. Στη θέση “Φτέρη” θα κατασκευαστεί νέα γεώτρηση και νέο αντλιοστάσιο. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτροδότηση του έργου προϋπολογισμού 50.000€. To έργο θα συνδράμει, στη συνέχεια, στις ανάγκες ύδατος και του Κεφαλοβρύσου κ.α.

2. “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών του συστήματος ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου” (ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ), 2.214.354,80€.

Σκοπός του συστήματος, είναι να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου από το οποίο θα γίνεται ολοκληρωμένη αχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς/διανομής νερού. Θα τοποθετηθούν 1976 υδρομετρητές αυτόματης καταγραφής. Το έργο θα συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό των διαρροών ύδατος.

3. Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κοινότητας Παρακαλάμου

Προς ολοκλήρωση οδεύει το έργο των εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού Παρακαλάμου προϋπολογισμού 868.000€, ένα έργο πνοής για τη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά.

4. Έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κoινότητας Κεφαλοβρύσου

Με την υπ.αριθμ 12241/13-3-2023 έγκριση των περιβαλλοντικών όρων άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κοινότητας Κεφαλόβρυσου. Αναμένεται σύντομα η ένταξη μετά την προτεραιοποίηση του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

5. Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής 466.000€. Νέο δίκτυο ύδρευσης απέκτησε πλέον στο σύνολό της η Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά. Επόμενο βήμα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για μεγαλύτερη αποδοτικότητα (αξιοποίηση υδάτινου δυναμικού).

6. Κατασκευή έργων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας 255.422€

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας Κοινοτήτων Βήσσανης, Βροντισμένης, Μαυροβουνίου και Χρυσόρραχης (πρόγραμμα Υπουργείο Εσωτερικών - ΣΑΕ 055 και ίδιοι πόροι).

7. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κoινότητας Δολιανών 76.200,00€ (Leader και ιδία συμμετοχή Δήμου Πωγωνίου). Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που επίλυσε πάγια προβλήματα προσφέροντας ποιοτικότερο νερό και επαρκή ποσότητα στους κατοίκους και την εστία.

8. Αποχέτευση Δ.Ε. Άνω Καλαμά – Καλπακίου – Πωγωνιανής – Δελβινακίου (72.500€)

Σε εξέλιξη. Αφορά την Συντήρηση/ αποκατάσταση/επέκταση υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης.

9. Αξιοποίηση Υδρομάστευσης (Κασιδιάρης)

Πραγματοποιήθηκε ενίσχυση δικτύου ύδρευσης Κουκλιών - Αρετής - Ριαχόβου - Καταρράκτη - Μαζαρακίου.

«Πωγώνι τόπος να ζεις»: Μετακίνηση ετεροδημοτών

 

Ο  συνδυασμός «Πωγώνι τόπος να ζεις» θα διαθέσει λεωφορεία από την Αθήνα προς το Δήμο Πωγωνίου για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Cens 2023 – διαδικασία παρωδία

 


Οι φόβοι και επιφυλάξεις της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ σε ότι αφορά την υπό εξέλιξη διαδικασία Γενικής Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών – Cens 2023, ειδικά ως προς τα ευαίσθητα – προαιρετικά κατά την τυπική πρόβλεψη του Νόμου – δεδομένα της εθνικότητας, θρησκεύματος και μητρικής γλώσσας, επιβεβαιώνονται.

Στο γενικό πλαίσιο παρατηρήθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μη ερμηνεύσιμη εκστρατεία ανθελληνισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μάτι του κυκλώνα η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και στόχος η υπονόμευση της διαδικασίας δια της στέρησης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των πολιτών. Επιστρατεύτηκαν άλλοι μια φορά ακραίοι εθνικιστικοί πολιτικοί σχηματισμοί, κρατικοί αξιωματούχοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Κάνοντας επίκληση φανταστικών κινδύνων που ελλοχεύουν απ’ την επίσημη καταγραφή ύπαρξης πολιτών Ελληνικής καταγωγής σε περιοχές που κατά την επικρατούσα αντίληψη και πρακτική δεν συμπεριλαμβάνονται στις «μειονοτικές ζώνες», θέλουν να χειραγωγήσουν τους απογραφείς και γενικότερα να υπονομεύσουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας. Ανάλογη επιθετικότητα καταγράφεται και σε ότι αφορά την Ορθόδοξη κοινότητα, την Εκκλησία της και την πνευματική της ηγεσία.

Συνελήφθη, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας και της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη, χθες (24-09-2023) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την 23-09-2023 το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, βρέθηκε αιμόφυρτος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος είχε βληθεί από πυροβόλο όπλο (κυνηγετικό) και σε κοντινή απόσταση, ένα νεκρό άλογο, κατόπιν πυροβολισμού.

Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη, προέκυψε ως δράστης ο ανωτέρω, ο οποίος και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Ανακοίνωση του Γιάννη Στέφου, πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλους της ΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου


Η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στην κορυφαία εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία δείχνει ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. 
Κανείς και καμιά δεν μπορεί να αγνοήσει το αποτέλεσμα. 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινάει καινούργιος κύκλος με Πρόεδρο τον  Στέφανο Κασσελάκη. Του εύχομαι ολόψυχα δύναμη στον κορυφαίο ρόλο που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Σταθερός στις αξίες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που υπηρέτησα σ’ όλη τη ζωή μου, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και τώρα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους πολίτες της χώρας  μας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους και τις νέες, όσους και όσες αναζητούν μια άλλη προοπτική για τον τόπο μας, για την προστασία της εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, για το κοινωνικό κράτος, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, τη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι η πρώτη από τις μάχες που πρέπει να κερδηθεί και σ’ αυτόν τον αγώνα κανείς μας δεν περισσεύει.

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Πρέβεζα

 


Σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στην Πρέβεζα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ).

Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί.

Γιατί αυξάνονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους νέους;

 


Αύξηση παρουσιάζει η πλειονότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ειδικά στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες. Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν τα χρόνια της πανδημίας ακολουθούν ανοδική πορεία, με τις μισές νέες μολύνσεις να αφορούν άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών. Η γονόρροια, η σύφιλη όπως και η συγγενής σύφιλη εκτοξεύτηκαν πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της μακροπρόθεσμης τάσης για σταθερή αύξηση των κρουσμάτων.

Οι αιτίες κρύβονται σαφώς στην περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά και στην απροθυμία για εξέταση, στην έλλειψη ενημέρωσης για ασφαλή και υγιή σεξουαλική ζωή και στην παραπληροφόρηση για το θέμα, αλλά και κυρίως στο στίγμα που περιβάλλει τα άτομα με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Από το σύνολο των ασθενών, οι έφηβοι και τα ΛΟΑΤ+ άτομα το βιώνουν εντονότερα.

«Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, μπορεί να έχουν σοβαρότατες συνέπειες, όπως υπογονιμότητα, τύφλωση, ακόμη και θάνατο και να αποτελέσουν παράγοντα κινδύνου για την προσβολή από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Οι έφηβοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για μόλυνση, ιδίως εκείνοι με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, πολλαπλές ή ταυτόχρονες σεξουαλικές σχέσεις, ελλιπείς γνώσεις σχετικά με τα προφυλακτικά και περιστασιακή χρήση τους. Για παράδειγμα, το 2020, μόνο το 51% των σεξουαλικά ενεργών Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της επαφής», επισημαίνει ο  Χειρουργός Ανδρολόγος Ουρολόγος δρ Αναστάσιος Λιβάνιος.

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου

 


Συνολικά 2,26 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε 4.160.170 δικαιούχους, από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

Ημερομηνίες και πληρωμές αναλυτικά

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 21,3 εκατ. ευρώ σε 930 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 5,6 εκατ. ευρώ για πληρωμή προκαταβολών συντάξεων (του ν. 4778/21) μηνός Οκτωβρίου 2023 σε 15.000 συνταξιούχους.

Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 2,18 δισ. ευρώ για 4.064.914 κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 2.023.034 ευρώ σε 18.126 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

16 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

10 εκατ. ευρώ σε 5.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

4 εκατ. ευρώ σε 200 φορείς για πληρωμή εισφορών στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου

 


Ποιους δικαιούχους πετάει «εκτός» ΚΟΤ το σύστημα

Με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς να λήγουν στο τέλος του χρόνου, το επιτελείο του ΥΠΕΝ αναζητά τρόπους «εξισορρόπησης» και συγκράτησης των τιμών ρεύματος από τις αρχές του 2024.

Και αυτό ενώ πολλοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου βλέπουν ότι φέτος θα πεταχτούν εκτός της επιδότησης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στο ΚΟΤ.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η αύξηση των δικαιούχων, αλλάζοντας τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα θέτοντας υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», μάλιστα, το σενάριο αυτό συζητήθηκε εκτενώς σε δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη - μία στη Μεσογείων με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και μία στη ΡΑΑΕΥ με εκπροσώπους των εταιρειών προμήθειας.

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση

Σημειώνεται πως οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2023, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2023, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2023), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2023).

Υπενθυμίζεται ότι:

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Προσοχή! Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31/08/2023 έως και 31/10/2023), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Πώς θα ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι

Νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την «καθαρή» νίκη Κασσελάκη

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον συνυποψήφιό της και τον συνεχάρη.

 Με βάση τα στοιχεία με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο κ. Κασσελάκης έχει ποσοστό 56,65%, ενώ η κα Αχτσιόγλου 43,35%.

Στο επιτελείο του νεαρού πολιτικού εκτιμούν ότι η τελική διαφορά θα είναι τουλάχιστον 10 μονάδες, ενώ και άλλες εκτιμήσεις από έμπειρους εκλογολόγους κάνουν λόγο για νίκη του με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 56%.

Η πρώτη δήλωση Κασσελάκη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Θέλω πρώτα απ' όλα- δεν πάω πουθενά εδώ θα είμαι. Ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό» είπε μιλώντας ο Στέφανος Κασσελάκης σε ένα πλήθος που βροντοφώναζε το όνομά του έξω «Στέφανε προχώρα άλλαξέ τα όλα».

Κουκουλάρης Στυλιανός: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Επειδή αυτός ο τόπος δε μας χαρίστηκε, τον πήραμε απ τους παππούδες μας για να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας, δηλώνω ξανά παρών στη συνεχή προσπάθεια για καλύτερη καθημερινότητα και καλύτερο  μέλλον στο Πωγώνι.

Ο απολογισμός της θητείας στο πλευρό του Κώστα Καψάλη είναι σημαντικός κι ευοίωνος. Είναι ο λόγος που συνεχίζω μαζί του και με τους συνυποψήφιους με τους οποίους  μοιραζόμαστε την αγάπη για το Πωγώνι, το πείσμα, την εμπειρία γνωρίζοντας τις εκπληκτικές δυνατότητες των καιρών κόντρα στις αντιξοότητες και σε κάθε νέα δυσκολία.

Σας καλώ κι αυτή τη φορά να στηρίξετε το συνδυασμό  του Κώστα Καψάλη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Με τη στάση μου και τη δράση μου ως αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου κι απ’ όποιο μετερίζι αγωνίστηκα για το καλό όλων πιστεύω πως μπορώ να σας ζητήσω να με τιμήσετε με την ψήφο σας για να συνεχίσω σοφότερος και δυνατότερος  να διεκδικώ όλα όσα όλοι μας επιθυμούμε, να παραδώσουμε τον τόπο στους επόμενους αντάξιο αυτού που παραλάβαμε κι ακόμη καλύτερο.

Κουκουλάρης Στυλιανός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Πωγωνιανής)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Η νίκη του Καψάλη, θα είναι νίκη του Πωγωνίου

 


Φίλες και φίλοι του Δήμου Πωγωνίου

Θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες δικές μου σκέψεις σχετικά με τις εκλογές  του Οκτώβρη.

Ο Δήμος Πωγωνίου έχει γυρίσει σελίδα εδώ και χρόνια!!!

Δεν είναι καιρός για πειράματα σε έναν ακριτικό Δήμο σαν τον δικό μας.

Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι λειτουργούν και παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα πάντα το καλό των κατοίκων της περιοχής.

Ποιος άραγε γνωρίζει τα προβλήματα ενός Δήμου;

Και ποιος δίνει λύσεις σε αυτά; Είναι τυχαίες οι συνεχόμενες επανεκλογές από την πρώτη Κυριακή όλες αυτές τις προηγούμενες φορές.

Δεν υποτιμώ τους "αντιπάλους" σε αυτές της εκλογές, αλλά κακά τα ψέματα, η ποιότητα και το κύρος των χαρακτηριστικών των υποψηφίων του Καψάλη δεν μπορούν να συγκριθούν.

Αυτήν την φορά βλέπω ότι έχει γίνει μεγάλη ηλικιακή ανανέωση των  ψηφοδελτίων.

Δεν αρκεί αν κάποιος υποψήφιος (είναι καλό παιδί, συγγενείς, φίλος της φίλης, ανιψιός ή ξάδερφος της γυναίκας μου).

Απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας θα πρέπει να εκλεγούν τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και στο Δημοτικό διαμέρισμα άτομα τα οποία μπορούν να δώσουν λύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται βεβαίως γνωρίζω ότι κάποιοι θα πούνε ότι με τον Καψάλη είναι "οι ίδιοι και οι ίδιοι".

Αλήθεια είναι εύκολος ο ρόλος του αντιδημάρχου που έχει τόσες αρμοδιότητες;

Καλώ τους ψηφοφόρους του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» να κρίνουν και να  ψηφίσουν με βάση και γνώμονα την προσφορά και το έργο των εκάστοτε Αντιδημάρχων.

Καμιά ψήφος δεν χαρίζεται!!

Ο Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε με την στάση του ότι με όσες Κυβερνήσεις και υπουργοί και αν πέρασαν κατάφερε να σταθεί στο ύψος ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ.

Να ξέρετε ότι ο Καψάλης θα συνεχίσει να διεκδικεί για τον Δήμο μας με τον ίδιο ζήλο όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια Ελάτε όλοι μαζί στις εκλογές να δώσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό για μια νέα δυναμική, για μια νέα θητεία στο συνδυασμό του Καψάλη.

Φίλες και φίλοι ο Καψάλης όλοι το γνωρίζουμε ότι γράφει ιστορία και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει στον Δήμο που ζει και αγαπάει.

Όλοι μαζί οι Πωγωνίσιοι το βράδυ της Κυριακής των εκλογών να είμαστε εδώ στο Καλπάκι να γιορτάσουμε την Νίκη.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.

Α.Χ.

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Εκπαίδευση - Καθημερινότητα

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

1. Σχολικές Μονάδες

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες καλύπτοντας κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να στεγάζονται σε ασφαλή και λειτουργικά κτίρια.

2. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Αποτελεί ένα από τα πιο άρτια Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής και δέχεται σε ετήσια βάση εκατοντάδες μαθητές, ακόμη κι εκτός της Περιφέρειας Ηπείρου, σε άριστη συνεργασία με

την Τροχαία Ιωαννίνων και το Α.Τ. Πωγωνίου. Οι μαθητές μαθαίνουν για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον εφαρμόζουν στην πράξη με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.

3. Διαχείριση αδέσποτων ζώων

Σημαντικές, καίριες και όλες τις νόμιμες παρεμβάσεις διαχείρισης αδέσποτων ζώων πραγματοποιεί ο Δήμος Πωγωνίου, αντιμετωπίζοντας με μεγάλη ευαισθησία το θέμα της ασφάλειας των δημοτών και της προστασίας κι ευζωίας των ζώων, σε συνεργασία με την φιλοζωική εταιρία. 

(Σύσταση επιτροπής, σύμβαση με κτηνίατρο, σύμβαση με περισυλλέκτη αδέσποτων ζώων, δρομολογείται η κατασκευή κυνοκομείου κ.α.).