Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εμμένει στην απόφαση για αποχή από την εκλογική διαδικασία

Εμμένει στην απόφασή της για αποχή από κάθε διαδικασία προετοιμασίας των εκλογών έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου και απεργία το διήμερο 16-17 Ιουνίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ως αντίδραση, όπως υποστηρίζει, «στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του ΥΠΕΣ για καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος τής ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, είπε ότι το ποσό των 60 ευρώ ως εκλογική αποζημίωση είναι εξευτελιστικό για τους εργαζόμενους.
«Όταν είχαμε συναντηθεί με τον υπουργό στις 24 Μαΐου, το είχε αναγνωρίσει και είχε δεσμευθεί ότι θα επιληφθεί του θέματος. Τελικά, δηλώνει ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για εμάς και μείωση για άλλες κατηγορίες. Δηλαδή η δική μας αποζημίωση θα γίνει 100 ευρώ καθαρά και των άλλων θα μειωθεί από τα 1.700 στα 1.500 ευρώ; Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας: ή θα πάρουμε όλοι αξιοπρεπή χρήματα ή θα εργασθούμε όλοι δωρεάν.»
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρουν την ευθύνη για την προετοιμασία των εκλογών, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (11.06.2012) το βράδυ στο Κεφαλόβρυσο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 57χρονος ημεδαπός, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 57χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (11-06-2012) αργά το βράδυ στην Επαρχιακή οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας (στο ύψος της διασταύρωσης Μύτικα) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 19χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 19χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (21,2) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «"Ναι" σε συνεργασία με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου»


Την πρόθεση συνεργασίας σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον όρο ότι θα δεχθεί επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και θα υποχωρήσει στο θέμα της κατάργησης, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.
«Η πρόταση μας για μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, είναι να υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση, μια επανεξέταση όρων του μνημονίου που δεν θα έπρεπε πλέον να είναι εκεί. Αλλά θέλουμε αυτή η διαδικασία να γίνει μέσω μιας συμφωνίας με την ΕΕ.
Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να υπαναχωρήσουμε σε αυτή την πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας πολύ συγκεκριμένα ποιο είναι το σχέδιο του για την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη εξαιτίας ακύρωσης του μνημονίου», τόνισε.

Η Ιόνια Οδός ξεπερνά τον σκόπελο των απαλλοτριώσεων

Καθορίζονται οι αποζημιώσεις εκτάσεων στον πρώην Δήμο Αγίου Δημητρίου

Αισιοδοξία για την απεμπλοκή της Ιόνιας Οδού από τον σκόπελο των απαλλοτριώσεων που αγγίζει και όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας, δημιουργεί ο προσδιορισμός προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά από το Ελληνικό Δημόσιο, για λόγους δημόσιας ωφέλειας.
Μέσω αίτησης, του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία δημοσιεύουν σήμερα τα «Πρωινά Νέα», ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, των πρώην δημοτικών διαμερισμάτων Τερόβου, Σκλιβάνης, Βαρλαάμ και Αγ. Τριάδας Δήμου Αγ. Δημητρίου και νυν τοπικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Δημητρίου Δήμου Δωδώνης, συνολικού εμβαδού 600.000 τ.μ., που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, για λόγους δημόσιας ωφέλειας, στις 17 Οκτωβρίου, να βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, προκειμένου να καθορισθεί προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης.
Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις αφορούν την κατασκευή του τμήματος Φιλιππιάδα - Εγνατία από τη χιλιομετρική θέση 169 + 160 έως τη χιλιομετρική θέση 176 + 200, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της «Ιονίας Οδού, Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς) Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) – Ιωάννινα (Ελεούσα)», για την οποία έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι υλοποίησής του.
Έργο «εθνικής σημασίας»
Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση, το έργο της κατασκευής της «Ιονίας Οδού, τμήμα Αντίριο – Ιωάννινα - Κακαβιά», στο οποίο περιλαμβάνεται η κατασκευή του τμήματος Φιλιππιάδα - Εγνατία, χαρακτηρίστηκε ως έργο «εθνικής σημασίας» και διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη εκτέλεσης εργασιών επί των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την υλοποίησή του, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις συμβατικές του υποχρεώσεις για την παράδοση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την εκτέλεση του έργου και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέσα στις συμβατικά προβλεπόμενες προθεσμίες.
Για το λόγο αυτό, εκδόθηκε Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον καθορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης, με τήρηση των διατάξεων του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.
Το Ελληνικό Δημόσιο, ζήτησε, λοιπόν να του παρασχεθεί η άδεια να πραγματοποιήσει εργασίες με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται πριν από τον προσωρινό ή οριστικό προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης, με την υποχρέωσή του να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 70% της εκτιμώμενης αξίας ακινήτων.
Η απόφαση εγκρίθηκε μερικώς από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, το οποίο παρείχε την άδεια σ' αυτό να πραγματοποιήσει εργασίες, πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή αποζημίωσης στα ως άνω ακίνητα και πλέον απομένει ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης όλων των απαλλοτριουμένων ακινήτων, για να συνεχιστούν τα έργα.


ΠΗΓΗ: http://www.proinanea.gr

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων λόγω εκλογών

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, κατά το διήμερο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Συγκεκριμένα, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως εξής:
- Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
- Την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
- Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6Χ3,6 εκ.
- Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία
- Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
- Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
- Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
- H Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος και η αποστολή του γίνεται από την Αρχή που το εκδίδει, με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (εφόσον ο αιτών δεν το υποβάλλει αυτοπροσώπως). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο τρεις μήνες πριν την υποβολή του.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Πιο "φτηνές" οι εκλογές της Κυριακής



Μειωμένη κατά 30% η εκλογική δαπάνη!

Μειωμένη κατά 30%, δηλαδή γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι η εκλογική δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έναντι των εκλογών του περασμένου Μαΐου, έκανε γνωστό ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Κώστα Ασκούνη.

Επίσης, οι δύο παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εσωτερικών ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Ο κ. Μανιτάκης, αφού αναγνώρισε τη σημασία της συνεισφοράς των Δήμων και των Περιφερειών, που άλλωστε έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη των εκλογών, ανακοίνωσε μία σειρά αποφάσεων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανιτάκης, ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Το ποσό των αποζημιώσεων όμως μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση. Η συνολική πίστωση που θα διαχειριστεί το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Μάιο.
Επίσης, εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων από τους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».

O Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων, διοργανώνει τριήμερη εκδρομή 20-22 Ιουνίου στην Νήσο Άνδρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Τριήμερη Εκδρομή 20-22 Ιουνίου, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δασκάλων, στην Νήσο Άνδρο.
Πληροφορίες για δηλώσεις:
Στον Πρόεδρο κ. Δόση Αλέκο: 2651045024
Στον Αντ/δρο κ. Χρήστου Χρήστο: 2651083648


Από το Δ.Σ.

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Κουβαλούσαν 300 κιλά κάνναβης με Ι.Χ.

Συνολικά 300 κιλά σε 283 δέματα κάνναβης εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών σε Ι.Χ. τα ξημερώματα, στους Αγίους Πάντες Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, στις 03:30 τα ξημερώματα, σε σήμα στάσης Αστυνομικών σε οδηγό Ι.Χ. φορτηγού, αυτός εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.
Περί τις 9:30 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε ο οδηγός του οχήματος και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε συνεργό του αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Επίσης, οι δράστες της κλοπής του οχήματος, απέσπασαν από τον ιδιοκτήτη του το χρηματικό ποσό των 1.500 €, προκειμένου του το παραδώσουν.
Η ναρκωτική ουσία και το όχημα κατασχέθηκαν.