Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

10η αγωνιστική την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Ανατολής 21-12-22/17:15)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:15

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  (17:15)

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' του Δήμου Πωγωνίου, κ. Ζηκόπουλο Σταύρο, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από τον Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' του Δήμου Πωγωνίου, κ. Ζηκόπουλο Σταύρο, στο www.tzourlakos.com/

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (19-12-2022) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -31,50- γραμμαρίων,

·         ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») βάρους -19,4- γραμμαρίων,

·         ζυγαριά ακριβείας,

·         χρηματικό ποσό -1.800- ευρώ και

·         κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 ISO 50/2022 (12 Δεκεμβρίου 2022 - 18 Δεκεμβρίου 2022)

 


Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 47.497 κρούσματα COVID-19 (4.553 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -9%

εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 30% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.548.487 εκ των οποίων 52.2% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.86 (95% ΔΕ: 0.73 - 0.94).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.343 ασθενείς (7μερος

μ.ό.: 192, -6% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.200 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 171, 13% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 104 (60.6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 77 έτη και το 98.1% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δήμος Πωγωνίου: Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δολιανών (Β’ Φάση)»

 


Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δολιανών (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 89.998€, που θα παραδώσει στην Κοινότητα έναν σύγχρονο χώρο ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Δολιανών αφορούν επισκευή φθορών στις εξωτερικές όψεις, αντικατάσταση κεραμιδιών και θερμομόνωση της στέγης, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ στην είσοδο του κτιρίου.

Πρόκειται για την εκτέλεση της Β’ Φάσης σε συνέχεια του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Κοινότητας Δολιανών» με το οποίο έγιναν εργασίες συντήρησης σε δύο κτίρια, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Δολιανών και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.

     Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος του από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και το υπόλοιπο ποσό διατίθεται από ίδιους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

"Δίπλωμα οδήγησης" παρέλαβαν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

 


Με σύμμαχο  την ηλιοφάνεια και με διάθεση να «ρουφήξουν σαν σφουγγάρι» το μάθημα οδικής κυκλοφορίας επισκέφθηκαν σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Οι Αρχιφύλακες του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου κ.κ. Χρήστου Κωνσταντίνος και Λιανός Αθανάσιος μίλησαν στα παιδιά για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απάντησαν στις πολύ εύστοχες ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια τα παιδιά πέρασαν στο ρόλο του «οδηγού» και έκαναν διαδρομές με τα μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλπακίου κ. Μιχάλης Σιούτης συνεχάρη τους μαθητές για τις οδηγικές τους ικανότητες και τους έδωσε ως ενθύμιο από μία «Βεβαίωση άριστου μελλοντικού οδηγού».

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνάντηση για το μέλλον της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή ζητά ο δήμος Πωγωνίου

 


Συνάντηση για να συζητηθεί το μέλλον του Παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή και το μέλλον των παιδιών ζητά με επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα έχει ως εξής:

 «Αγαπητή  κ. Πρόεδρε,

Ενημερώθηκα για την πρόσφατη επίσκεψη μελών του Δ.Σ. σας στη δομή της «Κιβωτού του  Κόσμου» στην Πωγωνιανή,  χωριό του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, και εκφράζω τη λύπη μου που δεν συναντηθήκαμε να συζητήσουμε από κοντά το μέλλον της λειτουργία της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η Πωγωνιανή αποτελεί φάρο παιδείας στην εθνικά σημαντική και κρίσιμη ελληνοαλβανική μεθόριο, με συνεχή λειτουργία σχολείων και δομών φιλοξενίας παιδιών για περισσότερο από 100 χρόνια.

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριο, στο www.tzourlakos.com/

 

Ο  Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτριος,  στέλνει τις εορτάσιμες ευχές του σε όλους τους απανταχού Πωγωνίσιους, στο www.tzourlakos.com/

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η νεοφιλελευθεροφανής κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια

 


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκρουστεί με τα καρτέλ της ακρίβειας που έχουν γονατίσει την κοινωνία, άσκησε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. «Τη στιγμή που έρχονται δυσοίωνες προβλέψεις ότι στην Ευρώπη υπολογίζεται πως 75.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω ψύχους, η νεοφιλελευθεροφανής κυβέρνηση της ΝΔ, επιδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να συγκρούεται με τα καρτέλ της ακρίβειας. Το 85% του ελληνικού λαού θα παίρνει κουπόνια, αυτή είναι η υποτιθέμενη ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδικά για το θέμα της ακρίβειας στα τρόφιμα, τόνισε ότι «υπάρχει απουσία ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση των ελαιοπαραγωγών  που ενώ πωλούν 0,35 €/κιλό, η τελική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στα σουπερμάρκετ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, έχει μειωθεί κατά 40% .

Δήμος Πωγωνίου: Δώρο αγάπης για τους ωφελούμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

 


Ένα κουτί με χριστουγεννιάτικα γλυκά και ένα όμορφο ημερολόγιο συνοδευόμενα από όλη την αγάπη και το σεβασμό του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου και των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» προσφέρθηκαν ως μικρό δείγμα εκτίμησης στους 250 ωφελούμενους, χαρίζοντάς τους χαμόγελα και ελπίδα για το αύριο.\

Οι ωφελούμενοι δημότες έχουν αποκτήσει μία ζεστή και τρυφερή σχέση με τους εργαζόμενους στις 5 δομές του προγράμματος ενώ αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι το Δ.Σ. βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό, τι χρειαστούν.

 «Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης και προσμονής. Είναι ημέρες που η ψυχή και η καρδιά μας πλημμυρίζουν με τα αγνότερα των συναισθημάτων. 

Σε αυτό το μικρό πακέτο που προσφέραμε στους ωφελούμενους δημότες έχουμε βάλει όλη μας την αγάπη, το σεβασμό που τους αξίζει και τις καλύτερες ευχές για Χριστούγεννα γεμάτα θαλπωρή και χαμόγελα» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γρηγόριος Μποντίνης.

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Χρήστο, στο www.tzourlakos.com/

 

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Χρήστο, στο www.tzourlakos.com/   

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

 


Άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Επίδομα Παιδιού – Α21 προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση τους για το έτος 2022.

Η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15-1-2023 και ώρα 23:59.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση – δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλλει την αίτησή τους καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Επίδομα Παιδιού στη σελίδα του ΟΠΕΚΑ https://opeka.gr/  

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από την Γραμματέα της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Αντιπρόεδρο της Π.Σ.Ε. κα Γκόνη Μαρίκα, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από την   Γραμματέα της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Αντιπρόεδρο της Π.Σ.Ε. κα Γκόνη Μαρίκα, στο www.tzourlakos.com/

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της επιταγής ακρίβειας στους δικαιούχους

 


Οι πληρωμές για την επιταγή ακρίβειας ξεκίνησαν να γίνονται στους δικαιούχους από το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Από τους χαμηλοσυνταξιούχους την επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ θα λάβουν όσοι έχουν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,

γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.),

δ) συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν απευθείας το επίδομα χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία από την πλευρά τους.

Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση των 250 ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους.

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Πρόεδρο Ηπειρωτών Ασπρόπυργου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε κ. Ζηκόπουλο Κωνσταντίνο στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα  και Νέο Έτος, από τον   Πρόεδρο Ηπειρωτών Ασπρόπυργου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.,  κ. Ζηκόπουλο  Κωνσταντίνο στο www.tzourlakos.com/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

 


Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 11:30-12:30

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 13:00-14:00

Επικοινωνία ασθενούς με ιατρό κατά τη διάρκεια χειρουργείου για όγκο στον εγκέφαλο

 


Μια πολύ λεπτή και ιδιαίτερη επέμβαση, από τις λίγες που γίνονται στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στο Metropolitan Hospital, από μια ομάδα ιατρών που αποτελείτο από τους νευροχειρουργούς κ.κ. Παντελή Σταυρινού, Χρήστο Κουτσαρνάκη και Σωτήριο Αποστολάκη, με την πολύτιμη υποστήριξη της αναισθησιολόγου κ. Θεανώς Δεμέστιχα, της νευροψυχολόγου κ. Εύας Λιούτα και του διεγχειρητικού νευροφυσιολόγου κ. Κώστα Παπαδόπουλου.

Επρόκειτο για την αφαίρεση όγκου, ο οποίος αναπτυσσόταν στην περιοχή του λόγου, στον εγκέφαλο νεαρής ασθενούς. Λόγω της εντοπίσεως του όγκου, η επέμβαση έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιθετική αφαίρεσή του αλλά και τη διατήρηση των σημαντικότατων για την ασθενή λειτουργιών.