Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Άνω Παρακάλαμος: LIVE Moukliomos Gypsy Jazz, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ.


Moukliomos LIVE Gypsy Jazz, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ. στον Άνω Παρακάλαμο  Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 19.30


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη    31η    Ιουλίου  2019   και ώρα  19.30. 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]
ΣΗΜ.  Η συνεδρίαση αφορά ειδικά και κατεπείγοντα θέματα, για
πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ


ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Διατύπωση γραπτών απόψεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο: «Κατασκευή & λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου, ισχύος 10 ΜW  επί του ποταμού  Θύαμη [Καλαμά] στο Μαζαράκι Δ.Ε. Άνω Καλαμά.
2.      Διατύπωση γραπτών απόψεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο: «Ίδρυση & λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας , 1500 μόσχων πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Λόγγος – ΑΣΜΕΚ» της Τ.Κ.  Δολιανών Δ.Ε. Καλπακίου.
3.      Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια 2 δεξαμενών ύδρευσης  25m3 και υδραυλικών εξαρτημάτων  για την ύδρευση της Τ.Κ. Λάβδανης.
4.      Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων Αυγούστου 2019 – έγκριση δαπανών.
5.      Eπί αιτήσεως  «ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», για χορήγηση άδειας εγκατάστασης ανεμομετρητικού ιστού στη θέση «Ψηλή Ράχη» εντός των Διοικ. ορίων του Δήμου Πωγωνίου.
6.      Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Παρακαλάμου»
7.      Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου Μερόπης.
8.      Συμμετοχή του Δήμου σε  Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας [Ε.Ο.Ε.Σ] υπό την επωνυμία  «ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» και ορισμός εκπροσώπων.
9.      Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού 2019.
10.    Έγκριση  πρακτικού προστασίας Δημοτικής Περιουσίας Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.
11.    Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»
12.    Επί αιτήματος του Συλλόγου «Μέριμνα Ηλικιωμένων Δελβινακίου Πωγωνίου.
  
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Οι περιβαλλοντικές  μελέτες για το 1ο & 2ο  θέμα είναι αναρτημένες  στην ιστοσελίδα  του Δήμου Πωγωνίου – Δ/νση:  www.pogoni.gr

Κτίσματα Πωγωνίου: 2ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
<Στο δρόμο της Πολυφωνίας>
Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, διοργανώνει  στα Κτίσματα Πωγωνίου,
την Παρασκευή 02/08/2019
και ώρα 20.30
το «2ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού».
 Πρόκειται για μια εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία ξεκίνησε το 2018 και φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πωγωνίου. Σκοπός της η ανάδειξη του πολυφωνικού τραγουδιού και η μύηση των νέων «Στο δρόμο της Πολυφωνίας».
Το πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί σημαντικό τομέα της πολιτιστικής ταυτότητας του Πωγωνίου και για αυτό ο σύλλογός μας, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που έχει αναλάβει, πορεύεται με μοναδικό σημείο αναφοράς την παράδοση και την αγάπη του για αυτήν και υποσχόμενος ότι θα  προσφέρει τα μέγιστα για την επίτευξη του στόχου του.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι πολυφωνικές ομάδες:
Ansabli Artistik Lungeria ( Καλλιτεχνικό Συγκρότημα Lungeria – Δοξάτι Αργυροκάστρου)
Ήνορο
Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων
Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου ( Β. Κώτσου )
Χάονες
Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού
Χορηγός: Όμιλος Ελλάκτωρ
Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, Ράδιο Ήπειρος 94,5, Ήπειρος TV1
Συνδιοργάνωση: Δήμος Πωγωνίου
Είσοδος Ελεύθερη

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ» την Τρίτη 13 Αυγούστου, ώρα 11:30 π.μ.


Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ» την Τρίτη 13 Αυγούστου, ώρα 11:30 π.μ. στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Στην πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων προχωρά η βιομηχανία γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ


Η διοίκηση της βιομηχανίας γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Όπως ανακοινώθηκε, οι προσλήψεις σημειώνονται σε συνέχεια της σταθερά υψηλής επίδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 με έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 5% αύξηση τόσο των πωλήσεων της εσωτερικής αγοράς όσο και των εξαγωγών.
Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις αυτές σηματοδοτούν αύξηση του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας κατά 20%.
Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία 6 χρόνια. Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στα τέλη του 2012, οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώνονται σήμερα, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή, επηρεάστηκε επίσης θετικά και από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών για τις επιχειρήσεις με βάση τις πρόσφατα ανακοινωθείσες αλλαγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ», το Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα 11:30 π.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Το πέρασμα αντίκρυ», το Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα 11:30 π.μ., στα  Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.

Οδηγίες για το πώς να κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας


Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έδωσε στη δημοσιότητα έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα βήματα που χρειάζεται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για υπαγωγή στην πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Περιλαμβάνει τις ενέργειες του αιτούντα, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών έως και την αποδοχή του σχεδίου σύμβασης ρύθμισης των δανείων.
Επίσης, σήμερα αναρτήθηκαν μέσα στην πλατφόρμα τα στοιχειά των τραπεζών (χρέη, καταθέσεις κλπ) για τους, περίπου, 1.600 χρήστες που έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο ετοιμασίας της αίτησης τους, από το σύνολο των, περίπου, 11.000 χρηστών που έχουν ξεκινήσει την ετοιμασία της αίτησης τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν: http://www.keyd.gov.gr/

Τι μας συμβαίνει όταν τρώμε χωρίς όρια;


Συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό, με την έκφραση “τρώνε πολύ” ή “τρώνε όλο το φαγητό τους”, εννοώντας φυσικά ότι τα άτομα αυτά τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο.
“Οι άνθρωποι που έχουν περιττά κιλά -εξ ορισμού- έχουν ταΐσει τον εαυτό τους περισσότερο από το συνηθισμένο. 
Τα περιττά κιλά -όπως γενικώς τα κιλά- παράγονται από θερμίδες τροφής και όχι από τον αέρα”, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr ) και συμπληρώνει:
“Ας θεωρήσουμε. λοιπόν, ως αυτονόητο, ότι ο άνθρωπος που διατηρεί περιττά κιλά, είναι αυτός που προσλαμβάνει τροφή σε μεγάλες ποσότητες. Άσχετα αν δεν τρώει μπροστά μας. 'Άλλωστε, οι άνθρωποι με περιττά κιλά αποφεύγουν να καταναλώνουν τροφή παρουσία τρίτων. Όμως, αυτό που δεν βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει”.
Τι είναι τα “περιττά” κιλά και ποιος ο ρόλος της βουλιμίας
Όταν λέμε “περιττά κιλά”, εννοούμε τα κιλά που κατατάσσουν κάποιον στην κατηγορία των ατόμων με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από τον φυσιολογικό. Είναι ένας δείκτης που λαμβάνει υπόψη του και το ύψος του ανθρώπου και όχι μόνο το βάρος του. Αυτός ο δείκτης βρίσκεται διαιρώντας τον αριθμό των κιλών του βάρους, με το τετράγωνο του ύψους εκφρασμένο σε μέτρα.
Για παράδειγμα μία γυναίκα ύψος 1,66 και βάρος 56 κιλά έχει δείκτη μάζας σώματος περίπου 21.