Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Ποιοι τομείς θα βάλουν λουκέτο!

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία την  Πέμπτη 27 Νοεμβρίου αντιδρώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ με την προκήρυξη της απεργίας, εκφράζει την αντίθεσή της στην επερχόμενη «ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και στην κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών», ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο «μισθολόγιο πείνας» και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ ταλαιπωρία περιμένει όσους επέλεξαν την Πέμπτη για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των αγροτών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Καρασμάνης, σε συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους, οι οποίοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Αθήνα, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.
Συμφώνα με όσα ανακοινώθηκαν:
Α) Ως τα μέσα Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013  με 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 110 εκατ. ευρώ για την εξισωτική του ίδιου έτους. Ταυτόχρονα θα πληρωθούν και ενισχύσεις που ήταν σε εκκρεμότητα λόγω ελλιπών  φακέλων από τους δικαιούχους για τα έτη 2008-2012. 
Β) Μετά την εξόφληση της εξισωτικής του 2013 ξεκινά άμεσα η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014. Οι πληρωμές θα γίνουν ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Περιφερειακή Προγραμματική Σύσκεψη Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα

Παρουσίαση κεντρικής εισήγησης από τον Αλέξη Τσίπρα για τις άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη θεσμική ανασυγκρότηση και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας συσκέψεις, στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες, για να συζητήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση.
Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τη συμβολή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί και την εφαρμογή του.  

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ώρα 17:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Δευτέρα     Δεκεμβρίου  2014   και ώρα  17.30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπακι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2015.
2.    Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2015.
3.    Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων  & κοινόχρηστων χώρων έτους 2015.
4.    Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2015.
5.    Επιβολή ΤΑΠ έτους 2015.
6.    Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2015.
7.    Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
8.    Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2014.
9.    Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2014.
10.    Επανάληψη απόφασης 216/2014 «Ορισμός μελών Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου».

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Τέσσερις ημεδαποί κατηγορούνται για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (167,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, συνολικά τέσσερα (4) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για ημεδαπούς (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 24, 19, 18 και 22 ετών, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν χθες (25-11-2014) το απόγευμα στ o ν Ωρωπό και τη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά (167,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν στον Ωρωπό, δύο ημεδαποί, 24 και 22 ετών, καθώς μετά από έρευνες στα σπίτια τους με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (53,9) γραμμαρίων.
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα κάνναβης.
ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς απώλεια.
το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 24χρονου, συνελήφθη και ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,3) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στη Νέα Κερασούντα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (112,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

«ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»:Αναπάντεχα μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης-συζήτησης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

"ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ"
Αναπάντεχα μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης – συζήτησης
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Η εκδήλωση «Τα Ηπειρώτικα πανηγύρια σήμερα» που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας άνοιξε, ταυτόχρονα, δύο κύκλους εκδηλώσεων. Από τη μια, το φετινό κύκλο σειράς εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών και από την άλλη, ένα κύκλο τριών εκδηλώσεων για την Παράδοση σήμερα. Η εκδήλωση ήταν το καλύτερο άνοιγμα και για τους δύο κύκλους εκδηλώσεων, εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες για ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Πολλά στοιχεία συνηγορούν σε μια τέτοια, ελπιδοφόρα εκτίμηση. Η αναπάντεχα μαζικότατη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. που ξεπέρασε τις προσδοκίες των περισσοτέρων, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την αξία της εκδήλωσης. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε την προνομιακή σχέση των αποδήμων Ηπειρωτών με την παράδοση, αυτό τον μονάκριβο ομφάλιο λώρο που συνέχει γενιές και γενιές Ηπειρωτών, σε όλο τον κόσμο, με τη μάνα Ήπειρο. Η σχέση των Ηπειρωτών με την παράδοση είναι μια σχέση ταυτότητας, μια σχέση ζώσα και αυτό, πέρα από τη μαζικότητα εκφράστηκε και από την ποιότητα της συμμετοχής. Σε μια εκδήλωση- συζήτηση που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες, πραγματοποιήθηκαν εικοσιπέντε παρεμβάσεις, σε ένα διάλογο πλουσιότατο σε συμμετοχή και ποικιλία προβληματισμών και απόψεων.

Αλλάξτε το δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου πριν να είναι αργά

Έρχονται πρόστιμα από τον Ιανουάριο
Ποιες κατηγορίες αφορά και τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015.

Στις 19 και 22 Δεκεμβρίου οι συντάξεις για τον μήνα Ιανουάριο

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ.Βρούτση, οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων θα καταβληθούν νωρίτερα.
Oι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου.
Σε δήλωσή του ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ακόμη ότι «για δεύτερη χρονιά οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.

Αυτό καταδεικνύει, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δύο ετών, έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού»

Κινδυνεύουν από καρκίνο στη μήτρα οι γυναίκες με πολύποδες


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Διπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο στη μήτρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες, έχουν οι γυναίκες που εμφανίζουν πολύποδες!
Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι προσθέτοντας πως  σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι 10-34% των περιπτώσεων καρκίνου του ενδομητρίου σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση σχετίζονται με την παρουσία πολυπόδων.
Ταυτόχρονα όμως οι πολύποδες μπορεί να είναι αιτία υπογονιμότητας (αποβολή) σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.
«Πράγματι τα στοιχεία δείχνουν ότι διπλασιάζεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες αυτές και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα οι πολύποδες» αναφέρει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.
Σύμφωνα με τους γυναικολόγους  η αντιμετώπιση των πολυπόδων του ενδομητρίου  γίνεται χειρουργικά. Η υστεροσκόπηση αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για την αφαίρεση των πολυπόδων του ενδομητρίου. 

H απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης για τον "ληστρικό" ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών

H απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ. Σταύρος Καλογιάννης για τον ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών Πωγωνίου.