Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση-απάντηση για τη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Εργασίας για τη λίμνη Παμβώτιδα κ.α.

Με τη σημερινή της ανακοίνωσή  η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να απολογηθεί  για τον αποκλεισμό του Περιφερειάρχη από τη σύσκεψη που έγινε, με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη  στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας.
Στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί,  καταφεύγει στον ψευδή ισχυρισμό ότι  για την επίσκεψη (και μάλιστα προγραμματισμένη όπως αναφέρει) είχε ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης.
Να το επαναλάβουμε για μια ακόμη μια φορά, ότι ουδέποτε ο κ. Καχριμάνης ενημερώθηκε και προσκλήθηκε για τη σύσκεψη, κι αυτό παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη της επίσκεψης  του Υπουργού, από το Γραφείο του   ζητήθηκε το κινητό τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιηθεί για τυχόν συνάντησή του με τον κ. Π. Σκουρλέτη. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, ενώ  κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, ο οποίος  προσήλθε στη σύσκεψη με δική του πρωτοβουλία.

Σύμφωνη γνώμη για την προκήρυξη της κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Μελιάς Δήμου Δωδώνης

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, πράξεις που αφορούν εκπόνηση μελετών από τους τέσσερεις δήμους των πρωτευουσών των Π.Ε., για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την Βιώσιμη Ενέργεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός των πράξεων ανέρχεται περίπου 964.000 ευρώ.
Μελέτες για βελτίωση της Αστικής Κινητικότητας
Οι Μελέτες Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έχουν ως βασικό στόχο την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών (ειδικότερα των Ατόμων με Αναπηρία), την αποτελεσματικότητα των μεταφορών, τη βελτίωση της σήμανσης, τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης και την ενίσχυση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η επιδίωξη της βέλτιστης διαχείρισης των φορτηγών διανομής και τροφοδοσίας των καταστημάτων, καθιέρωση δίκαιης τιμολογιακής πολιτικής καθώς και εύρεση εναλλακτικών λύσεων στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
Η πράξη και η αναλογούσα χρηματοδότηση ανά Δήμο έχει ως εξής:
«Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Αρταίων», προϋπολογισμού 102.935,32 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι ειδοποιήσεις του ΟΓΑ με αυξημένες εισφορές β' εξαμήνου

Ξεκίνησε, από χθες, Δευτέρα 13 Ιουνίου, η αποστολή σε 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενους) των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Β' εξαμήνου 2015, οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως τις 30 Ιουνίου 2016.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.
Για την έκδοση των ειδοποιητηρίων ελήφθησαν υπόψη οι διατάξεις του ν. 4387/2016, σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό εισφοράς για σύνταξη από 7% στο 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.
Οι γεννηθέντες το έτος 1949, οι οποίοι έχουν προκαταβάλλει προαιρετικά την εισφορά Β' εξαμήνου 2015, θα λάβουν νέο ειδοποιητήριο με το υπολειπόμενο ποσό ασφαλιστικής εισφοράς.
Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται και η προσαύξηση του επιτοκίου (8% ετήσιο) του ν. 4152/2013, από την 1η του μηνός, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 30-06-2016.
Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων θα λάβουν τρεις ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν τις δόσεις Γ' και Δ' τριμήνου 2015 και η τρίτη την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Β' εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων τις 30/06/2016.
Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, «Νέα Αρχή» και «Πάγια») και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Β' εξαμήνου 2015.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από κλοπές και απάτες

Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και σε χώρους, όπου συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι

Επίσης, αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών, καθώς και σε πολίτες και επισκέπτες σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου και σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Ηπείρου, με χρήσιμες συμβουλές για πρόληψη κλοπών και απατών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από εγκληματικές συμπεριφορές.
Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για την ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους.
Ειδικότερα, καταρτισμένοι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας μας (Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) μετέβησαν σε είκοσι πέντε (25) χώρους που συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων και καφενεία), σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις – παρουσιάσεις.
Στις εν λόγω διαλέξεις – παρουσιάσεις, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τον τρόπο δράσης των επιτηδείων, ενώ τους συμβούλεψαν για το τι πρέπει να προσέχουν και τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος τους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη συμβουλών για την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, ενός φαινομένου το οποίο παρατηρείται συχνά τον τελευταίο χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στην ανάγκη άμεσης ειδοποίησης της αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να συμβάλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.
Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με τη μεθοδολογία (modus operandi) δράσης, η οποία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
Οι δράστες, έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού. Στη συνέχεια, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων. Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.
Οι δράστες ισχυρίζονται ότι ένας στενός συγγενής των ηλικιωμένων (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
Οι δράστες εμφανίζονται στο σπίτι των ηλικιωμένων και προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι Δ.Ε.Η., ΕΥ.Δ.Α.Π., Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Π.Α., επισκευαστές, κτλ., πείθοντας αυτούς για την ταυτότητά τους και προκειμένου επιλυθεί τυχόν βλάβη, εισέρχονται στο σπίτι, τους απασχολούν και αφαιρούν με τη μέθοδο αυτή χρήματα και κοσμήματα.
Οι δράστες εμφανίζονται σαν υποψήφιοι ενοικιαστές χώρων, που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι των ηλικιωμένων και την ώρα που αυτοί επιδεικνύουν τους χώρους, συνεργοί τους εκμεταλλευόμενοι την πιθανότητα η πόρτα του σπιτιού να είναι ανασφάλιστη, εισέρχονται στο σπίτι, με σκοπό την κλοπή.
Οι δράστες ισχυρίζονται ότι είναι τραπεζικοί υπάλληλοι και ότι επίκειται «κούρεμα καταθέσεων» και ζητούν χρηματικά ποσά από τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην κουρευτούν οι καταθέσεις.
Οι δράστες, προσποιούμενοι τους λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς υπαλλήλους κτλ., εντοπίζουν πεζούς ηλικιωμένους και τους μεταφέρουν με όχημα στην οικία ή σε τραπεζικό κατάστημα, όπου τους πείθουν να τους παραδώσουν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων ή για επείγουσα οικονομική ανάγκη στενών συγγενικών τους προσώπων (εξόφληση ενός χρέους, πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ.,). Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης.
Οι δράστες εμφανίζονται σαν πλανόδιοι πωλητές (διαφόρων αντικειμένων και προϊόντων έναντι ιδιαίτερα χαμηλών τιμών), ιδίως σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά και με τη μέθοδο της απασχόλησης, πραγματοποιούν κλοπές στα σπίτια.
Οι δράστες προσεγγίζουν το υποψήφιο θύμα τους τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από την τσέπη. Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη. Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.
Μετά το τέλος κάθε διάλεξης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ οι αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια με διάφορες συμβουλές.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πρόληψης απατών και κλοπών, αστυνομικοί των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, μοίρασαν φυλλάδια σε ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και χωριών, ενώ αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου (αστυνομικοί της γειτονιάς, πεζές και εποχούμενες περιπολίες), διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες και επισκέπτες, σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου, καθώς και σε κεντρικά σημεία πόλεων της Ηπείρου, με χρήσιμες συμβουλές προς αποφυγή θυματοποίησής τους.
Η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες:
να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικών ποσών και να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία και να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα, χρώμα), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
οι συγγενείς των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που μπορεί να συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψης διακήρυξης του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού συντήρηση αντλιοστασίων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου»
1.    ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ:ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΔΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 44004, ΚΑΛΠΑΚΙ ΥΠΟΨΗ: κ. Τάγκα Δροσούλα. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653 3 60119 ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ (FAX): 2653 3 60103
2.    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όπως στο 1.
3.    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους 2016 με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες επισκευής – συντήρησης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου.
4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στόχος της υπηρεσίας είναι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αντλιοστασίων, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τους Ελληνικούς Κανονισμούς και τις υποδείξεις που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εργασίες:
•  Tακτική και προγραμματισμένη προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού των αντλιοστασίων και εργασίες επισκευών συνήθων βλαβών, που οφείλονται σε οποιαδήποτε αιτία και μπορούν να εκτελεστούν επί τόπου με απλά μέσα.
•  Οι εργασίες ανέλκυσης – καθέλκυσης των αντλητικών συγκροτημάτων και κάθε άλλη απαιτούμενη εργασία για τον σκοπό αυτό, σε κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη.
•  Η άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση απλών
o    Ηλεκτρολογικών
o    Μηχανολογικών
o    Υδραυλικών (στο καταθλιπτικό αγωγό)
βλαβών  και επανεκκίνηση αντλιοστασίων.
Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρήσεις που στην Ελλάδα έχουν την δυνατότητα από τον νόμο εκτέλεσης Η/Μ εργασιών συντήρησης αντλιοστασίων και επιπλέον διαθέτουν την τεχνική ικανότητα και εμπειρία.
Ως διάρκεια της σύμβασης ορίζεται το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι τέλος του έτους.
Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε: 50.000,00 € ΧΩΡΙΣ τον Φ.Π.Α.
ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης) και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη προσφορά (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης).

Πρέβεζα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για κατοχή κοκαΐνης

Συνελήφθη, σήμερα (15-06-2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή κοκαΐνης.
Ειδικότερα, ο 40χρονος συνελήφθη διότι μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (4,7) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ομιλία στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο του Γιάννη Καραγιάννη

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος διαμορφώθηκε μέσα σε συνθήκες διαχείρισης κρίσεων και ασφαλώς δεν μπορεί από μόνος του να αλλάξει την πορεία της χώρας. Δίνει όμως σαφές στίγμα της κατεύθυνσης που θέλουμε να κινηθούμε, αποτελεί εργαλείο αναπτυξιακού οράματος και είναι πλήρως εναρμονισμένος με το σχέδιο στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Το παρόν σχέδιο νόμου επιδιώκει τη δημιουργία καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων, εστιάζει στην αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, προωθεί την συνεργασία και τις συνέργειες μέσω clusters και επιχειρήσεων του χώρου της κοινωνικής οικονομίας, δίνει προτεραιότητα στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στην τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών και στηρίζει τις παραμεθόριες και μειονεκτικές περιοχές.
Η παραγωγή, η καινοτομία, η εξωστρέφεια, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δίκαιη ανάπτυξη είναι οι λέξεις κλειδιά του νέου αναπτυξιακού. Λοιπά θετικά σημεία εστιάζονται:
1. Στην παράλληλη χρήση επιχορηγήσεων, φορολογικών κινήτρων και  νέων χρηματοδοτικών εργαλείων μόχλευσης.
2. Στην απλοποίηση των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου.
3. Στη μη ενίσχυση υπαρχουσών τάσεων με στόχο την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας για έξοδο από την κρίση.
4. Στο μακροχρόνιο ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον για μεγάλες επενδύσεις.
5. Στην συνδυαστική λειτουργία με τα άλλα προγράμματα ενίσχυσης (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κλπ).
Ειδικά, για τον αγροτικό τομέα ο νέος αναπτυξιακός ενισχύει επενδυτικά σχέδια που έχουν να κάνουν με την δημιουργία νέας μονάδας, την επέκταση υφιστάμενης, την παραγωγή νέων προϊόντων, την συνολική αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας και την απόκτηση  συνόλου στοιχείων του ενεργητικού επιχείρησης που έχει κλείσει.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν και τις ουσιαστικές διαφορές με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς, οι οποίοι επηρέασαν ελάχιστα την διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζονταν από έλλειψη καθαρής στόχευσης και οράματος και περιόρισαν τον ρόλο τους σ έναν μηχανισμό παροχής ρευστότητας, ενισχύοντας καθιερωμένους κλάδους χαμηλής τεχνολογίας.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από τις έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε από ιατρείο στην Πρέβεζα, ένα κινητό τηλέφωνο.
Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, ύστερα από τις έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά, είχε αφαιρέσει νωρίτερα χρηματικό ποσό από σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στο Μάζι Κόνιτσας Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στο Μάζι Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε την 16/17-06-2013 σε σπίτι στο Μάζι Κόνιτσας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.  

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνει ''ένα ταξίδι από τις αστικές μουσικές της Σμύρνης και της Πόλης, στο Σαιταν Παζάρ της Πρέβεζας και την αστική μουσική των Ιωαννίνων'', την Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 19:00, στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις και ξεκινά η κατασκευή δύο έργων αποχέτευσης στην Π.Ε. Άρτας

Από σήμερα αρχίζει να "τρέχει" η ημερομηνία κατασκευής δύο σημαντικών περιβαλλοντικών έργων για την Π.Ε. Άρτας και τον Αμβρακικό Κόλπο. 
Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας "ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ" κ. Ιωάννη Τόλιο, υπογράφηκαν οι συμβάσεις κατασκευής τους.
Το πρώτο έργο, με συμβαλλόμενο το Δήμο Νικολάου Σκουφά και συνυπογράφοντα το Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Γιαννούλη,  αφορά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Αγίας Παρασκευής) πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 861.580,26 ευρώ ( χωρίς ΦΠΑ) και προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2018, ήτοι 24 μήνες.
Το δεύτερο έργο, με συμβαλλόμενη τη Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας και συνυπογράφοντα τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, αφορά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Ανέζας - Καλογερικού - Ψαθοτοπίου) πρώην Δήμου Αμβρακίας του Δήμου Αρταίων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 3.096.074,70 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2019, ήτοι 36 μήνες.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Έρωτας με την πρώτη ματιά;

«Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; κι άλλες 99 ερωτήσεις για τον έρωτα»

 Ο καλύτερος σύντροφος στις διακοπές είναι πάντα ένα καλό βιβλίο, πόσο μάλλον όταν αυτό αναλύει τον έρωτα με την πρώτη ματιά.
Ένα τέτοιο βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, μπορεί να σας κάνει φέτος ευχάριστη και ενδιαφέρουσα  συντροφιά στις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Συγγραφέας η έμπειρη και καταξιωμένη δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη, που με την βοήθεια ειδικών δίνει απαντήσεις στο αν υπάρχει έρωτας από την πρώτη ματιά.
Γιατί χτυπά δυνατά η καρδιά των ερωτευμένων; Σεξ και έρωτας πάνε πακέτο;
Τι ερωτεύονται οι γυναίκες στους άνδρες; Μπορεί να υπάρξει έρωτας μεταξύ φίλων; Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Ο έρωτας αδυνατίζει; To στρες σαμποτάρει τον έρωτα; Ο έρωτας είναι γραμμένος στα άστρα; Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;
Η συγγραφέας μέσα από τις συνηθέστερες, αλλά ταυτόχρονα τις πιο σημαντικές ερωτήσεις δημιούργησε ένα βιβλίο-εγχειρίδιο για ερωτευμένους και μη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας!

100 ερωτήσεις με τις πιο άμεσες, αληθινές και περιεκτικές απαντήσεις για τον έρωτα, που ορίζει τη ζωή και την ύπαρξή μας ανά τους αιώνες, δίχως να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
45 ειδικοί, με ξεχωριστές γνώσεις και από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, αναλύουν, αποσαφηνίζουν και εξηγούν πώς, πότε, ποιους ερωτευόμαστε και γιατί.
234 έρευνες αποκαλύπτουν, συμπληρώνουν ή ανατρέπουν όλα όσα ξέρουμε ή δεν ξέρουμε για τον έρωτα!
1 βιβλίο που πάνω απ’ όλα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η τέχνη τού να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο νομίζουμε!