Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τρεις (3) διακινητές και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που μετέφερε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αλλοδαπούς από την Ελλάδα με σκοπό την προώθησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 55 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, καθώς και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις διακινητές είχαν μεταφέρει με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τους μη νόμιμους μετανάστες, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό την προώθησή τους στην Ιταλία μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, οι διακινητές είχαν προβεί σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να πετύχουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών στο εξωτερικό ενώ παράλληλα είχαν προμηθεύσει τους λαθρομετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Σημειώνεται ότι οι μεταφερόμενοι θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ ο καθένας, με την άφιξή τους στην Ιταλία.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, ο ένας εκ των διακινητών είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
δύο (2) πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
ένα (1) πλαστό διαβατήριο Βουλγαρίας.
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
επτά (7) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας .

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν το 1.072.000 ευρώ.

 Συνελήφθη, σήμερα (01.08.2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 62χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 62χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1.072.014,95 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα

Συνελήφθη, χθες (31-07-2012) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 24χρονος υπήκοος Τουρκίας, γιατί κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα, αντί του χρηματικού ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης της στέγης

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, τελικά ο Περιφερειάρχης κατάφερε να εξασφαλίσει τις πιστώσεις και έτσι άρχισαν και πάλι οι εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης και τα αρμολογήματα εξωτερικά του Ναού. Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και υπολογίζεται - αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που έχει το τελικό λόγο για το είδος των εργασιών - υπολογίζεται να τελειώσουν με παράλληλη στεγανοποίηση της στέγης, τον Σεπτέμβριο.
Θα απομείνει ουσιαστικά η διαμόρφωση του δαπέδου της αυλής, που θα γίνει με χρήματα του Μοναστηριού (των πιστών δηλαδή) και στη συνέχεια οι όποιες διαμορφώσεις χρειαστούν στους υπόλοιπους χώρους.

ΚΤΙΣΤΑΔΕΣ ΑΡΤΑΣ: Από 10 έως και 16 Αυγούστου το 7ήμερο εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Κτισταδιώτικα 2012» θα πραγματοποιηθούν στους Κτιστάδες Άρτας από 10 - 16 Αυγούστου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κτιστάδων και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 10 έως Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο «Η Κοσοβίστα του χθες και οι Κτιστάδες του σήμερα»
Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής.
Ώρες 10:00-14:00 και 19:00 - 21:00.

Αρχίζει η αποστολή λογαριασμών της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων

H πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες, η εξόφληση του οποίου θα μπορεί να γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις. Όσοι δεν καταβάλλουν το τέλος δεν απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, ωστόσο η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την 1η Αυγούστου 2012

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την  Τετάρτη   1η Αυγούστου   2012,      και ώρα  20.00.  Η συνεδρίαση, θα διεξαχθεί  στo KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός]
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.ΘΕΜΑ: Έγκριση της εκτέλεσης της εργασίας «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο ΄΄LA ROUTE΄΄ και των προμηθειών «Προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Καθοδήγησης», «Προμήθεια Τεχνολογικού Εξοπλισμού (ΤΠΕ) για τη Λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης», «Προμήθεια Εξοπλισμού Επίπλου για τη Λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης» και καθορισμός των τρόπων εκτέλεσης.
2.ΘΕΜΑ: Έγκριση της εκτέλεσης της εργασίας «Παροχή υποστηρικτικώνΥπηρεσιών για την υλοποίηση του υποέργου του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης ΄΄POLYPHONIC SONG: Α GANNELL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE ARES OF POGONI AND GRECIA SALENTINA΄΄» και των προμηθειών «Προμήθεια Τεχνολογικού Εξοπλισμού (ΤΠΕ) για τη Λειτουργία του Κέντρου Μουσικής», «Προμήθεια Εξοπλισμού Επίπλου για τη Λειτουργία του Κέντρου Μουσικής» και καθορισμός των τρόπων εκτέλεσης.
3.ΘΕΜΑ: Έγκριση της εκτέλεσης της εργασίας «Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του Υποέργου του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο ΄΄PILTOUR΄΄ και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης.
4.«Αναμόρφωση και εγγραφή στον Προϋπολογισμό έτους 2012, του προϋπολογισμού των ενταγμένων Έργων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλαδα- Ιταλία 2007-2013 του Δήμου Πωγωνίου».
5. Έγκριση σύνταξης έκθεσης Α΄ τριμήνου έτους 2012, για την εκτέλεσηπροϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου.
6.Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012.
7.Έγκριση δαπάνης στη ΔΕΗ για τη σύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος επί στέγης κτιρίου της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
8.Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Συντήρηση Κοινοτικών δρόμων Τ.Κ. Πωγωνιανής».
9.Έγκριση παράτασης περαίωσης του έργου: «Κατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου».
10.Έγκριση τοπογραφικής μελέτης; «Μελέτη ανάδειξης διαδρομής Άφιος Κοσμάς – Γεφύρι Μαυρίκου –  Ρουψιά - Αγία Παρασκευή.
11.Έγκριση μελέτης κατασκευής νέου Πολεμικού Μουσείου, Μνημείου Πεσόντων, Οστεοφυλακίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
12.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Ηλεκτροφωτοσμός Κοινοτικών χώρων Τ.Κ. Ρουψιάς.
13.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Μετατροπή  παλιού Ταμείου σε Λαογραφικό Μουσείο  Τ.Δ. Δελβινακίου».

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Καθημερινές παρακλήσεις

Αγρυπνία την Κυριακή 5 Αυγούστου

Αρχίζουν την Τετάρτη 1 Αυγούστου οι καθημερινές απογευματινές παρακλήσεις στην Ιερά Μονή Σωσίνου  για την Κοίμηση της Θεοτόκου  με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή και ώρα πέρατος λίγο πριν τις οκτώ.
Την Κυριακή 5 Αυγούστου, ώρα 9 το βράδυ θα τελεστεί Αγρυπνία που θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απόψεις για την μεταφορά προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο

Κ. Υπουργέ,
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου μας έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το θέμα της ασφάλειας στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή του Δήμου μας.
Αυτό εκφράστηκε και με δίκες μου παραστάσεις και με συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τουλάχιστον τρεις φορές αφού τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραβιάσεων οικιών, ληστειών, κλοπών οχημάτων αλλά και φόνων είχαν αλλά και έχουν δημιουργήσει έντονο το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στους ηρωικούς και κατά πλειοψηφία υπερήλικες κατοίκους των χωριών μας.
Επίσης από διαπαραταξιακή επιτροπή έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων όπου μετά από συζήτηση υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής παρά τη δεδομένη έλλειψη προσωπικού και μέσων.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι με απόφασή σας αποδυναμώνετε ακόμα περισσότερο το δυναμικό αυτό και το μεταφέρετε για φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.
κ. Υπουργέ,
Κι εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες.
Κι εμείς γειτνιάζουμε με την Αλβανία με κύματα λαθρομεταναστών καθημερινά να διέρχονται με τεράστιο πρόβλημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές και δυστυχώς απ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή του Δήμου και του Νομού Ιωαννίνων γενικότερα διαπιστώνουμε ότι κάνετε τεράστια αφαίμαξη προσωπικού.
Γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Ηπείρου είναι το ελάχιστο δυνατό και στο Νομό Ιωαννίνων γνωρίζετε ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη εγκληματικότητα συνδυασμένη με τη λαθρομετανάστευση και τη μεταφορά  ναρκωτικών,
Ζητάμε η απόφασή σας αυτή να αλλάξει. Πιστεύουμε ότι και η δική σας ευαισθησία δεν θα επιτρέψει να ενταθούν τα αισθήματα ανασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές μας και να αυξηθούν τα ήδη έντονα κρούσματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Η δική μας τεκμηριωμένη άποψη είναι ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός να φύγει από το Νομό Ιωαννίνων αλλά να υπάρξει επιπλέον στελέχωση για να ανταποκριθεί η αστυνομία στα καθήκοντά της.
Ήδη υπηρετεί και καλύπτεται μόνο το 50% των θέσεων που προβλέπονται.
Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω.
Αντί να αυξήσετε κατά 200 τουλάχιστον άτομα το δυναμικό εσείς προχωράτε σε αφαίμαξη με 250 άτομα.
Αυτό εκτός από άδικο τονίζουμε ότι καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.



Με τιμή
Ο Δήμαρχος


Κωνσταντίνος Καψάλης

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θεατρική παράσταση από τους «Αθεράπευτους» του έργου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» την Δευτέρα 6 Αυγούστου

Την αριστουργηματική κωμωδία – μπαλέτο του γαλλικού κλασικισμού, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, θα παρουσιάσουν «Οι Αθεράπευτοι» την  Δευτέρα  6  Αυγούστου στην Πωγωνιανή.

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Σε 10.787.690 ανέρχεται ο πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με την απογραφή του 2011

Στις 374.755 ο νόμιμος πληθυσμός της Ηπείρου


Ο πληθυσμός του Δήμου Πωγωνίου ανέρχεται σε 12.950.


Στις 374.755 χιλιάδες ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της Ηπείρου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται, όπως διευκρινίζεται από τη Στατιστική, για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.
Στην Ήπειρο ο περισσότερος πληθυσμός συγκεντρώνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καθώς ανέρχεται στις 171.315 κατοίκους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει 86.417, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας 51.156 και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει 65.867 μόνιμους κατοίκους.

Ο πληθυσμός του Δήμου Πωγωνίου  ανέρχεται σε 12.950.
Αναλυτικά κατά δημοτική ενότητα ο πληθυσμός είναι ο εξής:
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ: 2.864
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: 3.415
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 2.388
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: 3.644
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ: 211
*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ: 428
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες απογραφές, αυτή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του «μόνιμου» πληθυσμού της Ελλάδας, όχι του «πραγματικού».