Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απόψεις για την μεταφορά προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο

Κ. Υπουργέ,
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου μας έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το θέμα της ασφάλειας στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή του Δήμου μας.
Αυτό εκφράστηκε και με δίκες μου παραστάσεις και με συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τουλάχιστον τρεις φορές αφού τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραβιάσεων οικιών, ληστειών, κλοπών οχημάτων αλλά και φόνων είχαν αλλά και έχουν δημιουργήσει έντονο το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στους ηρωικούς και κατά πλειοψηφία υπερήλικες κατοίκους των χωριών μας.
Επίσης από διαπαραταξιακή επιτροπή έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων όπου μετά από συζήτηση υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής παρά τη δεδομένη έλλειψη προσωπικού και μέσων.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι με απόφασή σας αποδυναμώνετε ακόμα περισσότερο το δυναμικό αυτό και το μεταφέρετε για φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.
κ. Υπουργέ,
Κι εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες.
Κι εμείς γειτνιάζουμε με την Αλβανία με κύματα λαθρομεταναστών καθημερινά να διέρχονται με τεράστιο πρόβλημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές και δυστυχώς απ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή του Δήμου και του Νομού Ιωαννίνων γενικότερα διαπιστώνουμε ότι κάνετε τεράστια αφαίμαξη προσωπικού.
Γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Ηπείρου είναι το ελάχιστο δυνατό και στο Νομό Ιωαννίνων γνωρίζετε ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη εγκληματικότητα συνδυασμένη με τη λαθρομετανάστευση και τη μεταφορά  ναρκωτικών,
Ζητάμε η απόφασή σας αυτή να αλλάξει. Πιστεύουμε ότι και η δική σας ευαισθησία δεν θα επιτρέψει να ενταθούν τα αισθήματα ανασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές μας και να αυξηθούν τα ήδη έντονα κρούσματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Η δική μας τεκμηριωμένη άποψη είναι ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός να φύγει από το Νομό Ιωαννίνων αλλά να υπάρξει επιπλέον στελέχωση για να ανταποκριθεί η αστυνομία στα καθήκοντά της.
Ήδη υπηρετεί και καλύπτεται μόνο το 50% των θέσεων που προβλέπονται.
Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω.
Αντί να αυξήσετε κατά 200 τουλάχιστον άτομα το δυναμικό εσείς προχωράτε σε αφαίμαξη με 250 άτομα.
Αυτό εκτός από άδικο τονίζουμε ότι καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.



Με τιμή
Ο Δήμαρχος


Κωνσταντίνος Καψάλης