Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

3 από τους 8 Δήμους του Νομού Ιωαννίνων έβαλαν λουκέτο!


Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου
 
Αδιέξοδο στη συνάντηση υπουργών - ΚΕΔΕ

Με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, ημέρα που εισέρχεται προς συζήτηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που έχει ανάψει και τις… φωτιές!
Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις πορείες και τις συγκεντρώσεις, με βασικό αίτημα να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.
Στα Γιάννενα, ως συνήθως, θα πραγματοποιηθούν δυο πορείες (10.30 π.μ.), η μία από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ, η συγκέντρωση του οποίου θα γίνει έξω από το Δημαρχείο.  
Στους Δήμους
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι των οποίων πλήττονται περισσότερο σ’ αυτή τη φάση από το καθεστώς της κινητικότητας.
Η κόντρα αιρετών – Κυβέρνησης παίρνει τεράστιες διαστάσεις, με τους πρώτους στην πλειοψηφία τους να επιμένουν στις παραιτήσεις τους, εάν δεν κάνει πίσω το Υ­πουργείο. Ανάμεσα στους δημάρχους που τραβούν το σκοινί είναι και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Στο μεταξύ, αν και η ΚΕΔΕ αποφάσισε τριήμερο λουκέτο στους Δήμους (Δευτέρα έως Τετάρτη), στο Νομό Ιωαννίνων μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων και  Ζαγορίου συντάχθηκαν με την απόφαση της ΚΕΔΕ, ενώ οι υπόλοιποι αποφάσισαν να μην κλείσουν τις υπηρεσίες των Δημαρχείων τους, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι οι Δήμοι είναι θεσμοθετημένοι φορείς και όχι συνδικαλιστικά όργανα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – Καλπάκι

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  17η Ιουλίου 2013, ημέρα   ΤΕΤΑΡΤΗ & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού οικονομικού έτους 2012 του  κληροδοτήματος Τ.Κ. Βασιλικού.
2. Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος Τ.Κ. Βασιλικού.
3. Έγκριση τεχνικών προδιαγράφων και όρων δημοπράτησης για τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων κίνησης.
4. Κατακύρωση αποτελέσματος άγονων δημοπρασιών εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Φώτου Τζαβέλλα 21-23 Ιωάννινα.
5. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
6. Επικύρωση αποτελέσματος επανελέγχου  των δικαιολογητικών της αναδόχου κ.Παπαγιαννοπούλου Μαρίας για το έργο «Συντήρηση δημοτικού σχολείου Τ.Κ. Δολού.»
7. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2013 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Συνελήφθησαν, χθες (15-07-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρωσίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο δράστες μετέβησαν σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Ηγουμενίτσα, όπου αποπειράθηκαν να προπληρώσουν την ενοικίαση ενός οχήματος με ένα χαρτονόμισμα των πεντακοσίων ευρώ (500€) αμφιβόλου γνησιότητας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν.
Το αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (500€) κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν χθες (15-07-2013) στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τρία άτομα (δύο ημεδαποί, 52 και 66 ετών και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 52χρονου κατηγορούμενου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (144) γραμμαρίων.
*Στην δεύτερη περίπτωση, σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 66χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (17,9) γραμμαρίων.
*Στην τρίτη περίπτωση , στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ είχε πάνω του μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (3) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων με την γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη''


Αθήνα 16-7-13
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ζήτησε  κατεπειγόντως  ραντεβού για αύριο 17-7-13 και ώρα 11π.μ.  με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να του  εκθέσει το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με τον ιδιοκτήτη της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», ο οποίος αρνείται να προβεί στην εξόφληση των κτηνοτρόφων Ηπείρου από το μήνα Μάρτιο έως σήμερα. Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει όχι μόνο τους κτηνοτρόφους, αλλά όλη την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες. Για το λόγο αυτόν, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στον προαύλιο χώρο της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά Μουσικής και Χορού, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 13-07-2013, στο Λαύριο

Ο χαιρετισμός - ομιλία του Προέδρου Μανώλη Λαμπίρη στην εκδήλωση.

Πατριώτες & πατριώτισσες,
Φίλες & φίλοι ,
Σας καλωσορίζουμε, στην αποψινή μας βραδιά να απολαύσετε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Ηπείρου . Είναι η Τρίτη χρονιά που συμμετάσχουμε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Τη χορευτική ομάδα που θα γνωρίσετε , δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 με πολύ κόπο και προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι μας ώστε σήμερα τους χορούς που θα παρακολουθήσετε να είναι αντάξιοι άλλων χορευτικών ομάδων.  
Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά Μουσικής και Χορού, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 13-07-2013, στο Λαύριο.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας προσπαθούμε να αναπτύξουμε δεσμούς γνωριμίας φιλίας αλληλεγγύης και συνεργασίας πρωτίστως με όλους τους Ηπειρώτες άλλα και τους  κατοίκους του Δήμου.
Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε τα ΗΘΗ και τα ΕΘΙΜΑ, τη ΠΑΡΑΔΟΣΗ και την ΙΣΤΟΡΙΑ Της Ηπείρου!

Όσοι αγαπάτε την Ήπειρο ελάτε να συστρατευτείτε μαζί μας).
Οφείλουμε να τα παραδώσουμε ΟΧΙ μόνο όπως τα βρήκαμε αλλά ψάχνοντας πίσω στο χρόνο να βρούμε και άλλα που σιγά σιγά έχουν χαθεί.
ΠΑΝΤΑ προς ΟΦΕΛΟΣ της ΙΣΤΟΡΙΚΉΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ!
ΝΑ ΜΗΝ επιτρέψουμε να αλιωθούν και να εκλείψουν.

ΑΛΗΘΕΙΑ πόσοι από εμάς θυμούνται τον Ηπειρώτικο Θρησκευτικό Γάμο, τις Τζαμάλες της Αποκριάς, το Παραδοσιακό Πανηγύρι και τόσα άλλα.
Μας έφαγε η ξενόφερτη κουλτούρα.
Με κάθε μας προσπάθεια θα προβάλουμε την Ήπειρο χωρίς να αποκλείουμε την ντόπια κοινωνία και τους δημιουργούς της.
Δυστυχώς πρέπει με εκδηλώσεις να διδάξουμε την ιστορία που σήμερα λείπει από τα σχολεία.

Σκέψεις για νέα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Στα όρια της  κατάρρευσης βρίσκεται το Taxisnet με λογιστές, φοροτεχνικούς και φορολογούμενους να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις συναλλαγές τους, και ιδιαίτερα στην κατάθεση των δηλώσεων.
Μόλις 1.800.000 από τα 6 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και όλα δείχνουν ότι ίσως χρειαστεί και νέα παράταση. Αν και το Taxisnet έχει ανοίξει από 24 Μαΐου οι δηλώσεις που βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα είναι περίπου 350.000.
Αν και ήδη δόθηκε παράταση υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα και έτσι ήδη υπάρχει αίτημα για νέα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται αναγκαία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.
Ειδικότερα σύμφωνα με την «Ημερησία»:
- Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.
- Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης.
- Τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.
- Τράπεζες δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά με τον Σταύρο Καψάλη, τον Γιάννη Καψάλη, τον Μάκη Τσίκο και τον Κώστα Τζίμα, την Τρίτη 23 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά με τον Σταύρο Καψάλη, τον Γιάννη Καψάλη, τον Μάκη Τσίκο και τον Κώστα Τζίμα, την Τρίτη 23 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Παραπόταμος Θεσπρωτίας: 35χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα επτά δενδρύλλια χασίς

Συνελήφθη  στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε κτήμα στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας,  όπου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 35χρονο να περιποιείται επτά δενδρύλλια, ύψους από 1.20 έως 2.50 μέτρα, τα οποία ήταν φυτεμένα ανάμεσα σε ελαιόδεντρα.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Λιμίνη Άρτας: Συνελήφθησαν δύο για διάρρηξη σε σπίτι

Συνελήφθησαν, την Κυριακή (14-07-13) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 34 και 39 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος μπήκε  από παράθυρο στο σπίτι 21χρονης ημεδαπής στη Λιμίνη Άρτας, έγινε αντιληπτός όμως από την ιδιοκτήτρια  και διέφυγε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε ο 39χρονος συνεργός του.
Αστυνομικοί που  ενημερώθηκαν για το περιστατικό,  εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στην κατοχή τους  βρέθηκε και ένα μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τρίτη  16  Ιουλίου  2013   και ώρα  20.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Επικύρωση παραχώρησης χρήσης κτιρίου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μερόπης – Παλαιοπύργου στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Τ.Κ. Μερόπης & Παλαιοπύργου.
2. Έγκριση διαδικασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων.
3. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος έργων ετ. 2013.
4. Κατανομή  υπολοίπου ΣΑΤΑ, έτους 2012 [Γ΄ Δόση].
5. Προγραμματισμός εκδηλώσεων καλοκαιριού έτους 2013 – ψήφιση πιστώσεων.
6. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
7. Επιχορήγηση πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου – ψήφιση της πίστωσης.
8. Ιδιοκτησιακό καθεστώς κτιρίου στην Τ.Κ. Πωγωνιανής [Κτίριο Κολέφα].
9. Εξουσιοδότηση Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου  κ. Δ. Γκαρτζονίκα, για τη συμμετοχή του στη Γ.Σ. της BIC Ηπείρου.
10. Έγκριση περιβαλλοντικών μελετών υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων.
11. Ξύλευση κατοίκων Τ.Κ. Νεγράδων για ατομικές τους ανάγκες.
12. Επί αιτήσεως Μάρκου Χαρίκλειας Τ.Κ. Κτισμάτων, για την έγκριση παράτασης εκμίσθωσης καταστήματος.
13. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και αντικ/ση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψηλοκάστρου Κοιν/τας Λάβδανης.»
14. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Δ. Δολιανών».
15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση Δημοτικού Ξενώνα Καστάνιανης»
16. Επί αιτήσεων δημοτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Παρελθόν η σύνταξη για 21.000 δικαιούχους λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ!

Ανεστάλη η καταβολή περισσότερων από 21.000 συντάξεων, επειδή δεν υπήρχε καταχωρημένο ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ των δικαιούχων, όπως έγινε γνωστό με έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, την 1η Ιουλίου ανεστάλη η καταβολή 2.816 συντάξεων του Δημοσίου, στις οποίες δεν υπήρχε καταχωρισμένος ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ.
Στο έγγραφο διευκρινίζεται, πάντως, ότι στους συνταξιούχους του Δημοσίου που προσκομίζουν ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ, η σύνταξη επαναχορηγείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και καταβάλλονται αναδρομικά όλες οι συντάξεις από την ημερομηνία αναστολής της σύνταξης.
Σε αντίστοιχο έγγραφό του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάνει γνωστό ότι το υπουργείο έχει δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ να ανασταλούν προσωρινά οι 18.228 συντάξεις δικαιούχων, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, και ζητεί να εξεταστούν οι περιπτώσεις αυτές αναλυτικά.

Απάντηση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 583 ΤΠ στην Κόνιτσα

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην από 21/06/2013 αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, με θέμα το ψήφισμα του Δήμου Κόνιτσας αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση 583 Τάγματος Πεζικού.
Στην απάντηση, που υπογράφει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης αναφέρεται επί λέξει πως:

«Δεν υφίσταται συγκεκριμένη απόφαση που να αφορά το 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της αναγκαιότητας πιθανού μετασχηματισμού αυτού, θα εξεταστεί μελλοντικά από το Γ.Ε.Σ.
Η υπόψη μονάδα ευρισκόμενη σε νευραλγικό χώρο και επιδεικνύοντας σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, στην ευαίσθητη περιοχή της Κόνιτσας, αντιμετωπίζεται από την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία με τη δέουσα προσοχή».

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 38χρονης για κλοπές ρούχων από κατάστημα

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 38χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, η 38χρονη  αφαίρεσε από κατάστημα εμπορίας  ενδυμάτων και υποδημάτων,  μία μπλούζα, αξίας 110 ευρώ. 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε  επιπλέον ότι,  η 38χρονη κατά το τελευταίο δίμηνο, ενεργώντας τουλάχιστον δύο φορές και στη μία εξ’ αυτών με συνεργό της μία 47χρονη ομοεθνή της, είχε αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα ενδύματα και υποδήματα, αξίας 2.000 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντος.
Η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και την 47χρονη συνεργό της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ  εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συλλήψεις για απασχόληση παράνομα αλλοδαπών σε αγροτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας


Επιχείρηση «σκούπα» σε όλη την Ήπειρο!
 
 
Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο  σε αγροτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δέκα άτομα (τέσσερις ημεδαποί και  έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας),  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Αναλυτικότερα κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν:
 53χρονος ημεδαπός στο Γκρίμποβο Ιωαννινων, διότι απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες σε στάνη, έναν 25χρονο Αλβανό, ο οποίος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.
45χρονος ημεδαπός στα Κούρεντα Ιωαννίνων,  ο οποίος , ως ιδιοκτήτης στάνης, απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες  27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, χωρίς αυτός να κατέχει την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία στη χώρα.
  48χρονος ημεδαπός στο Βουτσαρά Ιωαννίνων, ο οποίος σε στάνη απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες 22χρονο Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
• 45χρονη ημεδαπή στην Ελαταριά Θεσπρωτίας, η οποία απασχολούσε παράνομα έναν 39χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε μονάδα εκτροφής βοοειδών, διευκολύνοντας έτσι την παραμονή του στη χώρα.
δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 47 ετών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι οποίοι δούλευαν παράνομα ως βοσκοί αιγοπροβάτων σε στάνη, ιδιοκτησίας  78χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.