Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Προτάσεις για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας


«Ένα ακόμη διάγγελμα του Πρωθυπουργού, με πληθωρισμό λόγου και έλλειψη έργου, δεν καθησυχάζει τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν τρομοκρατηθεί από την ακρίβεια», δήλωσε σήμερα ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Ο πληθωρισμός καλπάζει με ανησυχητικές επιπτώσεις στην οικονομία, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί,  δημιουργώντας μεγάλη ένταση και ανασφάλεια στους πολίτες που βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται καθημερινά», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. Αναφορικά με το φαινόμενο του εκρηκτικού ρυθμού αύξησης στις τιμές των ενοικίων, όπου δεν διαφαίνεται καμία βούληση κυβερνητικής παρέμβασης, ο πρώην Υπουργός πρότεινε τη μείωση ενός ποσοστού στη φορολογία των ιδιοκτητών ακινήτων που θα μπορούσε να αποδοθεί στους ενοικιαστές, ως αποτελεσματική παρέμβαση στο δύσκολο καθεστώς που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά. Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του εισηγητή της Ν.Δ.,  λέγοντας πως «Προφανώς ο κ. Παπαδημητρίου αγνοεί τις καταγγελίες του Συλλόγου Δανειοληπτών, αναφορικά με τη λειτουργικότητα και την ευκολία πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας κύριας κατοικίας». Συγκεκριμένα τόνισε πως «Δεν ξεπερνούν τους 3.000 οφειλέτες αυτοί που κατόρθωσαν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, όταν υπάρχουν 25.000 – 26.000 προβλεπόμενοι πλειστηριασμοί για το τρέχον έτος».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στα εξαιρετικά περιορισμένα κριτήρια για το επίδομα στέγασης και πρότεινε,  ένα ποσοστό του ποσού των 3 δις που αφορά στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας του ΟΑΕΔ, να χρησιμοποιηθεί, ώστε να διευρυνθούν οι δυνατότητες όσων μπορούν να υπαχθούν στην επιδότηση ενοικίου και να δοθεί μια μικρή ανάσα στις οικογένειες αυτές.

Ευχαριστήριο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Άγιου Παντελεήμονα Παρακαλάμου

 


Η Εκκλησιαστική Επιτροπής του Ιερού  Άγιου Παντελεήμονα Παρακαλάμου ευχαριστεί τις οικογένειες Κούκα Γεωργίου, Λίπε Σπύρου και Λίπε Δημήτρη για τη διάθεση των μηχανημάτων και την εργασία  καθαρισμού του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ώρα 09:30

 


Tην 18-03-2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Έγκριση του από 09-03-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεφυριών Ζανάκα και Λίμνης στην Ε.Ο. Βροσύνας - Λια», προϋπολογισμού 40.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

2.   Έγκριση του διορθωμένου προσωρινού πίνακα παρακατάθεσης και των σχετικών δαπανών (αποζημίωσης και δικηγορικών εξόδων) για την αποζημίωση ακινήτων και επικείμενων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παράκαμψη Νικόπολης - Συγκοινωνιακά Έργα Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου».

3.     Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ποταμού από φερτά υλικά στην επαρχιακή οδό Φιλιάτες – Σαγιάδα στην γέφυρα Κότσικας προς Σκεφάρι (παροχή υπηρεσιών)».

4.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-09-2021 ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων, με α/α 1 «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Κόνιτσας» προϋπολογισμού 7.845.154,57 € χωρίς ΦΠΑ της Πράξης «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων» με κωδικό ΟΠΣ 5032834 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

EΟΔΥ: Πενήντα εννέα θάνατοι σήμερα, 24.256 νέα κρούσματα

 


22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα εννέα θάνατοι σήμερα, 24.256  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.256 , εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.732.866

(ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 211 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.675 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.792 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (63.5% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 224 (64.37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (35.63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.381 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 338 (ημερήσια μεταβολή -2.03%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 300 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο διωκόμενοι

 


Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κατά το τελευταίο 48ωρο δύο διωκόμενοι και ειδικότερα:

· αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και

· ημεδαπός, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (9) μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για ενδοοικογενειακή βία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Τα βραβεία Best City Awards για δύο εμβληματικά έργα της Περιφέρειας Ηπείρου παρέλαβε ο Περιφερειάρχης

 


Τα  «αργυρά» βραβεία Best City Awards που απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για δύο έργα της,  παρέλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το ένα βραβείο απονεμήθηκε για τη νέα οδό Πλαταριάς- Συβότων και το δεύτερο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή την παραλαβή των δύο βραβείων τόνισε:

«Η βράβευση της Περιφέρειας Ηπείρου  πέραν του τιμητικού της χαρακτήρα, αποτελεί και αναγνώριση του έργου που επιτελείται σε διάφορους τομείς και  το οποίο είναι  συγκρίσιμο με ο, τι γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας. Η τιμητική διάκριση αφορά και το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, τους μελητητές και τους επιβλέποντες τα δύο έργα,  δίνει δε το ερέθισμα για νέες διακρίσεις στο μέλλον, οι οποίες θα έχουν αποδέκτη τον πολίτη, βελτιώνοντας υποδομές και αναπτύσσοντας νέες δραστηριότητες. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ την εταιρία BOUSSIAS η οποία ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ανάδειξη και επιβράβευση δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους τομείς Καινοτομίας και Ποιότητας Ζωής, καθώς αυτή συμβάλλει στην προβολή επιτυχημένων πρωτοβουλιών και δημιουργεί μια “δεξαμενή” ιδεών για όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς».

Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 



Αριθ. Πρωτ.: 197

Εν Δελβινακί τη  14η Μαρτίου 2022

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 240

Θέμα: «Μετά τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία μας, τί;»

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή η συγχωριανή Μόσχου Χρ. Πηγή

 


«Έφυγε»  από την ζωή την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 54 ετών,  η συγχωριανή Μόσχου Χρ. Πηγή, σύζυγος Παναγιώτη Π. Χάσκου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022  και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι Αττικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ταξίδι εξοικείωσης Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο και συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο συνεργασίας με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού υλοποίησε μια ακόμη δράση τουριστικής προβολής και στοχευμένης προώθησης του Προορισμού «Ήπειρος».

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Ηπείρου  φιλοξένησε και ξενάγησε τουριστικούς πράκτορες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων  της Ιταλίας στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στην Πάργα και στην Ηγουμενίτσα.

Την αποστολή των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων υποδέχτηκε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου και στα Ιωάννινα η Διευθύντρια Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα, η οποία είχε  και την ευθύνη του προγράμματος και τον συντονισμό της αποστολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια της στρατηγικής προώθησης του ενιαίου προορισμού Ήπειρος ανάμεσα στο πλήθος των επιτυχημένων ενεργειών προβολής που διοργανώνει ή συμμετέχει δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) τόσο με ξένους δημοσιογράφους όσο και με τουριστικούς πράκτορες. Στην περίπτωση των δημοσιογράφων με χαμηλή ή μηδενική δαπάνη εξασφαλίζουμε σημαντική δωρεάν δημοσιότητα για την Ήπειρο σε μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα του εξωτερικού, δημοσιότητα την οποία δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε, ενώ στην περίπτωση των τουριστικών πρακτόρων επιτυγχάνουμε τη γνωριμία τους με την Ήπειρο η οποία οδηγεί απευθείας σε νέες συμφωνίες με ξενοδόχους και αύξηση των κρατήσεων σε μεγάλη κλίμακα.

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 16 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.261 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.185 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 151 παραβάσεις, 1 αναστολή λειτουργίας καταστήματος και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 9 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         68 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o    13 στη Θεσσαλονίκη,

o    11 στη Δυτική Ελλάδα,

o    10 στην Πελοπόννησο,

o     9 στη Θεσσαλία,

o     7 στην Ήπειρο,

o     6 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     6 στη Δυτική Μακεδονία,

o     3 στην Κρήτη,

o     1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o     1 στην Κεντρική Μακεδονία και

o     1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.887 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.302 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.585 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.819 ομοειδείς παραβάσεις.

·         79 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη Ι.Χ.Ε οχήματος.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων, καθώς και από υπάλληλο και ιδιοκτήτη περιπτέρου. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, από οδηγό λεωφορείου και 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Δυτική Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα για μη ανάρτηση των κανόνων λειτουργίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.451 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.027 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.