Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλήματα και προτάσεις για την Ιόνια οδό κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Θετική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τη σημερινή επίσκεψη στην Ήπειρο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των εργασιών της Ιόνιας Οδού και την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Ο Περιφερειάρχης στη σύσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας στα Ιωάννινα, αλλά και στην επίσκεψη που ακολούθησε σε εργοτάξια του οδικού άξονα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα και παρεμβάσεις του που αφορούν το στρατόπεδο στο Αβγό, τις απαλλοτριώσεις, τις μετατοπίσεις των δικτύων της ΔΕΗ και περιβαλλοντικά θέματα.
 Ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης από τον Υπουργό όπως εξεταστεί κατά προτεραιότητα και σε συνεργασία με την παραχωρησιούχο εταιρία η άμεση προώθηση της κατασκευής της οδικής σύνδεσης Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Καλογήρου, καθώς και η κατασκευή κόμβου στον Αμμότοπο Άρτας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη για τον εξοπλισμό σχολείων στους Δήμους Αρταίων και Ζηρού

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη  Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στο Δήμο Ζηρού διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης τριών υποέργων της πράξης "Προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) των σχολείων του Δήμου Ζηρού".
Πρόκειται για τα έργα:
•"ΠΑΚΕΤΟ 1: Υπολογιστές - Μηχανές Γραφείου - Συσκευές Ήχου και Εικόνας - Διαδραστικοί πίνακες", προϋπολογισμού 43.222 ευρώ
•"ΠΑΚΕΤΟ 2: Έπιπλα", προϋπολογισμού 19.709 ευρώ
•"ΠΑΚΕΤΟ 3: Εξοπλισμός Φυσιοθεραπείας, Εξοπλισμός Γυμναστικής Αθλοπαιδιών και Ψυχοκινητικής Αγωγής, Εξοπλισμός παιδικής χαράς, Λοιπός Εξοπλισμός", προϋπολογισμού 23.108 ευρώ.
Επίσης, με αντίστοιχο έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων εκφράζεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών επίπλων και παιχνιδιών εσωτερικού χώρου" της πράξης "Ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων". Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.480 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, εκδηλώσεις στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Στην παρουσίαση του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο 2014-2015, που έγινε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου "Διάζωμα" κ. Στ. Μπένο, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Κουρουπός παρουσίασε το πρόγραμμα του Μεγάρου για τη νέα περίοδο, σε πλήθος κόσμου, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το "Διάζωμα" και την Ήπειρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου το καλοκαίρι του 2015.
Η πρωτοβουλία κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θέτει την Ήπειρο στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας δίνοντας την ευκαιρία στους Ηπειρώτες, αλλά και στους επισκέπτες της Ηπείρου, να παρακολουθήσουν στον τόπο μας σπουδαίες μουσικές εκδηλώσεις.

44,17 εκατ. € με το νέο 5ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης – μετατροπής αμπελώνων με την απόφαση που υπέγραψε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης για την ένταξη των πρώτων 1.041 δικαιούχων αμπελουργών οι οποίοι ενισχύονται με 10 εκατ.€.
 Για το νέο πρόγραμμα και για την περίοδο 2014-2018 έχουν εξασφαλιστεί για τους παραγωγούς που θα ενταχθούν ενισχύσεις ύψους 44.178.000€.
 Με την πρώτη απόφαση του Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη, οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για 8.083,85 στρέμματα οινοποιήσιμων ποικιλιών.

Αξιολόγηση υπαλλήλων στο ΕΜΠ: Από ποιους; Από τους θύτες;

Στο ΕΜΠ, ποιος θα κάνει κανονική και αντικειμενική αξιολόγηση; 
Μήπως οι «θεματοφύλακες»  της οικογενειοκρατίας και της ανομίας;
Διότι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι μεθόδους χρησιμοποιούν κάποιοι φαύλοι πολύ υψηλά ιστάμενοι του ΕΜΠ για να διαφυλάξουν το status-quo και να αποδυναμώσουν ικανούς και έντιμους υπαλλήλους, που δεν ανήκουν όμως στην οικογενειοκρατία και δεν έχουν καμία σχέση με την φαυλότητα, την διαφθορά και την λαμογιά!
Βάζουν τους αχυρανθρώπους τους να τους ασκούν το λεγόμενο mobbing-bullying (εργασιακή παρενόχληση), στημένα σκηνικά κατασυκοφάντησης κ.λπ., κ.λπ. Σκέτος κανιβαλισμός ασκείται από το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του ΕΜΠ!
Όλοι αυτοί έχουν «πλάτες» και πολιτική κάλυψη, γι'αυτό τα κάνουν αυτά και ίσως στοχεύουν και σε κάποιους πολιτικούς θώκους. Ποιος λοιπόν θα αξιολογήσει τους υπαλλήλους-θύματα του mobbing; Μήπως οι ίδιοι οι mobbers, οι ίδιοι οι θύτες; Προφανέστατα αυτό θα γίνει, προκειμένου  να βγάλουν αυτούς τους υπαλλήλους, δήθεν, ακατάλληλους και να απαλλαγούν έτσι απ’αυτούς!

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στους Μελιγγούς Ιωαννίνων

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -34- δενδρύλλια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Εντοπίσθηκε, χθες (18.09.2014), σε δασώδη περιοχή στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, σε δασώδη περιοχή στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, εντοπίστηκε φυτεία με (34) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους από 0,70 έως 2,2 μέτρα), τα οποία ήταν φυτεμένα ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους προκειμένου να μην είναι ορατά.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Αμπελόκηποι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 20-09-14/17:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Πανζαγορισιακός 21-09-14/16:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Χουλιαράδων 21-09-14/15:00), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Αγία Μαρίνα-Α.Σ. Καλπακίου 21-09-14/16:00) για την 3η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 (16:00)  
ΑΜΦΙΘΕΑ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:00)  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ_Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:00)  
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:00)  
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ (11:00)  
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής 
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-ΛΟΓΓΑΔΕΣ (16:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (16:00)   
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)  
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00)  
Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (19:00)  
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)  
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (16:00)  

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:00)   

Νέα φορολογικά δεδομένα για τους γεωργούς από το 2015

Με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα φορολογούνται 625.000 αγρότες της χώρας από το 2015
 Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, σε κάθε περίπτωση που το εισόδημα το οποίο έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, Ι.Χ, αυτοκίνητα, βάρκες) και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος θα θεωρείται ως «εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα» και θα φορολογείται με συντελεστή διπλάσιο, δηλαδή με 26% αντί με 13% που προβλέπεται κανονικά για τα γεωργικά εισοδήματα.
Επίσης σε κάθε περίπτωση που ο αγρότης θα δηλώνει ότι δεν απέκτησε εισόδημα από τη δραστηριότητά του, αλλά είχε ζημία, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα τον φορολογούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή θα προσδιορίζουν το συνολικό εισόδημα του με τεκμαρτό τρόπο.

«Ραβασάκια» με e-mail σε 100.000 οφειλέτες στέλνει ο ΟΑΕΕ

Μαζικά e-mail σε 100.000 οφειλέτες του έχει αποστείλει τις τελευταίες μέρες ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Με αυτά το Ταμείο καλεί τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα χρέη των ασφαλισμένων προς το ταμείο έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 1 εκατ. Ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη.
Από αυτούς τους 370.000 και από αυτούς οι 100.000 έχουν ήδη λάβει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου «ραβασάκια» στα οποία ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους. 
Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που οι οφειλές τους ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.
Ανάλογα ραβασάκια στέλνει πάντως και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όσους έχουν οφειλές προς την εφορία με τα οποία τους ειδοποιεί να προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους. Ήδη έχουν λάβει ειδοποίηση περί τους 180.000 οφειλέτες.