Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πρεμιέρα της κωμωδίας «Γκόλφω… μέχρι δακρύων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου από την Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών στο Θέατρο Φρόντζου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ώρα 21:30

Tην κωμωδία «Γκόλφω… μέχρι δακρύων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών. 
Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Θέατρο Φρόντζου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 21:30.
«Η Γκόλφω… μέχρι δακρύων» αποτελεί την 11η παραγωγή της ΘΕ.Ο.ΡΑ στα 10 χρόνια παρουσίας της στα θεατρικά πράγματα της πόλης και σίγουρα την πιο αστεία.
Το έργο είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, διαρκεί μία ώρα και τριάντα λεπτά περίπου, ενώ σ’ αυτό συμμετέχουν συνολικά δεκαεπτά ηθοποιοί!
Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται στο θέατρο δωρεάν.
Παίζουν, με σειρά εμφάνισης:
Αφηγήτρια: Πολυνίκη Χουλιάρα            
Κίτσος: Χάρης Νικολάου
Γκόλφω : Βερόνικα Μπουρνάκα             
Καλόγερος: Νίκος Τάτσης
Τάσος: Κώστας Κούρτης             
Σταυρούλα: Σπυριδούλα Μπουρνάκα
Τσούπρα: Θεοδώρα Φώτου
Αστέρω: Χαρά Χουλιάρα
Βλάσης: Άρης Τσούκης
Άρης: Θεόδωρος Καραδήμας
Μαύρος: Γιάννης Ντούρος
Αγαπητικός: Κώστας Ευθυμίου
Τραγουδιστής: Χρήστος Γκόγκος
Άμλετ: Πόπη Κοτζαμάνη
Λόρδος Γκεϊ: Θάνος Φώτης
Χάρος: Δάφνη Καίσαρη
Ζήσης: Σπύρος Χαρίσης                              
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Μουσική επιμέλεια:  Δημήτρης Κατσάνος
Κατασκευή Σκηνικών:   ΘΕ.Ο.ΡΑ
Εικαστική επιμέλεια σκηνικών: Πόπη Κοτζαμάνη
Επιμέλεια Κουστουμιών : Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες: MS Hall of Dance - Χαρά Μπούνα, Βάσω Σεντελέ
Φων. Διδασκαλία: Όλγα Μπαλωμένου
Στίχοι Τραγουδιών: Όλγα Μπαλωμένου, Δημήτρης Κατσάνος
Μιξάζ τραγουδιών : Κώστας Φωτίου
Φωτισμοί: Μιχάλης Παπαϊωάννου
Ηχητική, Φωτιστική κάλυψη: Ευάγγελος Τζοβάρας
Σχεδίαση Αφίσας: Σήφης Διαμαντίδης

Με διαδικασίες «εξπρές» βγάζουν στο «σφυρί» τη Μεταλλουργική Ηπείρου

Τον επόμενο μήνα πέφτουν οι τίτλοι «τέλος» για τη Μεταλλουργική Ηπείρου!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε αντίθεση (κι εδώ) με τις προεκλογικές της υποσχέσεις προχώρησε τις διαδικασίες για την πώλησή της και μάλιστα την έβγαλε «στο σφυρί» με διαδικασίες εξπρές. Χθες δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» η διακήρυξη της διενέργειας του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την αγορά του συνόλου του ενεργητικού της Μεταλλοβιομηχανίας, με χρονικό ορίζοντα κατάθεσης προσφορών την εβδομάδα από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου.
 Η είδηση της διενέργειας του διαγωνισμού θέτει τέλος και στις όποιες ελπίδες είχαν μείνει στους κατοίκους του ακριτικού Πωγωνίου, μήπως υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής και έτσι να μπορέσει η Μεταλλοβιομηχανία να συνεχίσει τη λειτουργία της, όπως συνέβαινε επί συναπτά 39 χρόνια. Ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και στους εναπομείναντες εργαζόμενους στη Μεταλλοβιομηχανία, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο λειτουργούσε με το καθεστώς της Ειδικής Εκκαθάρισης. Με νομοθετική ρύθμιση είχε δοθεί η δυνατότητα απορρόφησής τους σε δημόσιες υπηρεσίες, στην περιφέρεια και στους δήμους, πλην όμως μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες. Ειδικά για περιφέρεια - δήμους, το πρόβλημα εντοπίζεται και στο γεγονός ότι θα πρέπει να καλύψουν τη μισθοδοσία τους, με δική τους επιβάρυνση. Άρα το πλέον ρεαλιστικό σενάριο είναι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες.
 Πέραν του ζητήματος αυτού, η νομοθετική ρύθμιση για την απορρόφηση των εργαζομένων, ήταν εκείνη που έκαμψε τις όποιες αντιστάσεις υπήρχαν στην ιδιωτικοποίηση ή και εκποίηση της μεταλλοβιομηχανίας και συνέβαλε στην προώθηση του κυβερνητικού σχεδίου, που σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε την έκβασή του, από την οποία θα κριθεί και το κατά πόσο η μεταλλοβιομηχανία θα μπορέσει να συνεχίσει υπό άλλο καθεστώς τη λειτουργία της στο Κεφαλόβρυσο ή αν θα μπει οριστικό λουκέτο. 

Συλλήψεις για κοκαΐνη σε μπλόκο στα διόδια στο Δροσοχώρι

Συνελήφθη 25 χρονος έμπορος ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα, στα διόδια Δροσοχωρίου Ιωαννίνων της Εγνατίας οδού, 22χρονος υπήκοος Αλβανίας και 19χρονη Ελληνίδα, γιατί σε έρευνα, που έγινε σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25,3) γραμμάρια κοκαΐνης.
Επιπρόσθετα, από Αστυνομικούς της Ασφάλειας  Ιωαννίνων συνελήφθη στις 06:40 τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προμήθευσε τους δράστες με την ανωτέρω ναρκωτική ουσία.
Σε έρευνα, που έγινε στην οικία του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (38,5) γραμμάρια κοκαΐνης, (4,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των (880) € και (2) κινητά τηλέφωνα.

Προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Παρουσίαση του Βιβλίου «Τραγούδι, Μουσική και Χορός στην Ήπειρο» του Ηπειρώτη μουσικού Λαογράφου Παντελή Καβακόπουλου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Τραγούδι, Μουσική και Χορός στην Ήπειρο» του Ηπειρώτη μουσικού Λαογράφου Παντελή Καβακόπουλου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο συγγραφέας για την προσφορά του στην καταγραφή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χαιρετισμοί:
Γεώργιος Καψάλης, Καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Βασίλειος Σπύρου, Δήμαρχος Ζαγορίου
Κωνσταντίνος Καψάλης, Δήμαρχος Πωγωνίου
Για τον Παντελή Καβακόπουλο και το βιβλίο του θα μιλήσουν:
Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ρενάτα Δαλιανούδη, Λέκτορας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Φωτόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από την Ήπειρο, με τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες:
Μιχάλη Μπραχόπουλο, κλαρίνο
Λάμπρο Τζόκα, βιολί
Βασίλη Τσίκα, λαούτο
Χρήστο Λώλη, ντέφι
και Ευάγγελο Νούση, τραγούδι
Από την Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου, στα Περτουλιώτικα λιβάδια

Αφιερωμένο «Στην Γενιά Των Νέων Που Υποχρεώθηκαν Να Μεταναστεύσουν», πραγματοποιείται το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια (Νομός Τρικάλων), σε υψόμετρο 1150 μέτρων.
Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.
Το φετινό Αντάμωμα απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει για άλλη μία φορά, τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
Κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν, την Παρασκευή το βράδυ, το 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας – Σαρακατσάνικου Τραγουδιού , για να θυμούνται οι γεροντότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων τον Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σκοπίων με το εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το «EURO 2004» κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη.
Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί: «Το Βιωματικό Καρακόλι-Καραβάνι της Σαρακατσάνικης Ζωής» (με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές), το οποίο θα έχει αφετηρία το παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λειβάδια όπου θα κονέψουν οι συμμετέχοντες και θα στηθούν οι τσατούρες.
Την Κυριακή το πρωί, ημέρα αποκορύφωσης των εκδηλώσεων, μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, θα παρουσιαστεί δρώμενο με θέμα την «Ανακήρυξη Σαρακατσάνου Κλεφταρµατωλού Καπετάνιου» καθώς και παιγνίδια και χοροί από τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (20-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (21-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (22-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (23-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (25-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του Οδικού Δικτύου της Ηπείρου

Σε εκτεταμένες, συνδυαστικές, εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης φθορών στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου, προχωρά η Περιφέρεια με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Οι εργασίες αφορούν βελτιώσεις τμημάτων των οδοστρωμάτων, σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και καθαρισμό θάμνων και κλαδιών από τα ερείσματα των δρόμων.
Συγκεκριμένα:
Ø  Εγκρίθηκε η διάθεση τεσσάρων πιστώσεων από 150.000 ευρώ η κάθε μία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου:  Φιλιππιάδα- Πρέβεζα, Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων και Ιωαννίνων - Κακαβιάς.
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
Ø  «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ
Ø   «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187 ευρώ
Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
Ø  «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Το έργο αφορά στον καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.
Ανάδοχοι κατά τμήματα αναδείχτηκαν οι εξής:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (20-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (21-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (22-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (23-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (24-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Τρεις (03) αλλοδαποί συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο ένας εξ αυτών κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και οι υπόλοιποι προσπάθησαν να τον διευκολύνουν και να τον προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.