Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημόσιο

24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.
 Σε συμπαράταξη με τη συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να δώσουν δυναμικό παρόν τόσο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. όσο και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.".

Την συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη απεργία ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης χαρακτηρίζοντάς την πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα βελτίωσης των οδικών-αγροτικών υποδομών και αντιπλημμυρικά

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων ανάδειξε αναδόχους και δημοπράτησε νέα έργα που αφορούν βελτίωση των οδικών και αγροτικών υποδομών, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Λούρο.
Αναλυτικά:
Ανάδειξη Αναδόχων
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
 «Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Σύβοτα - Πέρδικα - Αγιά και Μορφάτι - Τζάρα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.)
 «Επισκευή εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τάσης Γεώργιος)
 «Αποκατάσταση – καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» Υποέργο: «Αντιπλημμυρικά έργα – Καθαρισμός τμημάτων ποταμού Λούρο» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ελένη Παππά ΕΔΕ)

Δύο νέα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα, μέσω ΟΑΕΔ για 21.620 ανέργους

Σε δυο νέα προγράμματα, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε 21.620 ανέργους να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά ο ΟΑΕΔ.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών, και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Με τη λήξη του προγράμματος παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

8ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα στηρίζει πάντα τις αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν το "ευ αγωνίζεσθαι" και συμβάλλουν στην προβολή του τόπου μας.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σταθερά αντίθετη στη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι

Αριθ. Πρωτ. 2503      Αθήνα 17-9-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Π.Σ.Ε ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρακολουθώντας με έκπληξη την ανακίνηση της συζήτησης σχετικά με Ειδικές Οικονομικές ζώνες στην Ήπειρο και σε όλη τη χώρα από ορισμένα Μ.Μ.Ε και όχι μόνο, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι επιμένει στην αντίθεσή της στις ΕΟΖ, για τους λόγους που και είναι γνωστοί από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ και βεβαίως από τη συζήτηση στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΣΕ στο Καλπάκι στις 25/5/2013, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη, όπου ενιαία οι απόδημοι με την τοπική κοινωνία ομόθυμα εκφράσανε την αντίθεση τους στις ΕΟΖ.
Επίσης τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα αντιπαρατεθεί αφενός σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του θέματος, το οποίο πρέπει να γίνει σαφές πως αποτελεί πρόβλημα απαράδεκτο για τους απανταχού Ηπειρώτες και ολόκληρη τη χώρα και αφετέρου, σε όσους εμμένουν στην εξαπάτηση του λαού και τη χειραγώγηση του τόπου.

Το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

Έρχονται προκηρύξεις για 3.500 θέσεις εργασίας στο χώρο της υγείας

Με διαδοχικές προκηρύξεις θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα 3.500 θέσεις στον χώρο της υγείας.
Πρόκειται για θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ειδικών κατηγοριών προκειμένου να περιοριστούν οι ελλείψεις σε διάφορες υπηρεσίες του συγκεκριμένου χώρου.
Θέμα ημερών θεωρείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η έκδοση προκήρυξης για την τοποθέτηση 400 ιατρών για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» επίσης θα προκηρυχθούν 1.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Μέσω των προσλήψεων αυτών θα καλυφθούν ανάγκες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στα χέρια της ανεξάρτητης Αρχής (ΑΣΕΠ) βρίσκεται το αίτημα για προκήρυξη, που θα αφορά την πρόσληψη 200 διασωστών στο ΕΚΑΒ για τη στελέχωση και λειτουργία των ασθενοφόρων.

«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια

Μέχρι και 10 χρόνια θα περιμένουν στην ουρά οι 35.000 από τις 41.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Αιτία για αυτό η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και της καθυστέρησης από μέρους της κυβέρνησης της παραμετρικής λύσης στον υπολογισμό τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.
Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Εκτιμάται επίσης ότι με τα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιχορηγήσει το «Ταμείο», από τον προϋπολογισμό θα «καθαρίσουν» περίπου 4.000 αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη κατατεθειμένες μέχρι την 31η Αυγούστου 2013. Δηλαδή, μέχρι την ημερομηνία όπου ισχύει η απόδοση με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Υπό αξιολόγηση ο νόμος για τις μετεγγραφές μετά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του

Σήμερα οι υπουργικές αποφάσεις για τις μετεγγραφές
Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, το Σάββατο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το θέμα των μετεγγραφών και η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης. Την εμπλοκή της ΑΔΙΠ στην αξιολόγηση της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου ζήτησαν οι πρυτάνεις, αίτημα που ο υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε.
Σημειώνεται ότι το σύστημα για τις αιτήσεις των μετεγγραφών αναμένεται να ανοίξει στις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το τέλος της διορίας που έχει δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τα ανασφάλιστα οχήματα


Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι έχουν τεθεί σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, σε περιπτώσεις παραβάσεων για ανασφάλιστα οχήματα θα επιστρέφονται πλέον τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), πριν την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου και προσκόμισης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.