Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Παρακαλάμου

Αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αποκατάστασης ζημιών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη  συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων:
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ) του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Παρακαλάμου, προϋπολογισμού 5.590.000 ευρώ.
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (Κ. Κούγκουλης) για το έργο «Αποκατάσταση πρανών ποταμού Αράχθου (Μπαλντούμα)».
Εγκρίθηκαν οι όροι του ανοιχτού διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων για το Χ.Υ.Τ.Α. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.
Εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου «Ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», προϋπολογισμού € 185.000. στο πλαίσιο του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος».
Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την «Αποκατάσταση γηροκομείου Κόνιτσας (Προμήθεια κουφωμάτων και τζαμιών ενεργειακού τύπου)» προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

Ποιοι εκλέγονται στη Δημοτική Τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Πωγωνίου

Μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), στη Δημοτική Τοπική  οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Πωγωνίου εκλέχτηκαν εκπρόσωποι οι παρακάτω:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΛΟΪΖΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΚΙΟΛΕΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ-ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΑΡΩΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΟΓΑ: Παράταση ως τις 16 Δεκεμβρίου για τις πληρωμές εισφορών

Την παράταση της προθεσμία πληρωμής εισφορών, που έληγε σήμερα, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΓΑ προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Έτσι ο ΟΓΑ θα δέχεται πληρωμές εισφορών μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, χωρίς να γίνει καμία επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή τους.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν αποσταλεί.

Η παράταση ισχύει και για τις πληρωμές εισφορών από εργοδότες-επιχειρήσεις, οι οποίες θα γίνονται μέσω της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,64% με την προσκόμιση του εντύπου για την Τράπεζα Πειραιώς ΚΜΠ 640.

Άρτα: Συνελήφθη 41χρονη αλλοδαπή για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (28.11.2013) το μεσημέρι στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 41χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη κοντά στο σπίτι της 41χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών.
Όλα τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν δεν είχαν επικολλημένη την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
 Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας. 

ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου: Συνέλευση μελών το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στην Αρετή

Καλούνται σε συνέλευση τα μέλη της ο.μ. ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στην Αρετή.
Θέματα:

  1. Εκλογή συντονιστικού οργάνου της ο.μ. ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου.
  2.  Εκλογή αντιπροσώπων για την νομαρχιακή συνδιάσκεψη, από όπου θα εκλεγεί  η νέα νομαρχιακή επιτροπή.

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου Άλεξ...'', μια αληθινή ιστορία στο ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού Κομμένου 'Άρτας το 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:00, στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και οι Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα» παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π. μ. στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη (Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια) το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ. Μια αληθινή ιστορία».
Το «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ.» είναι η πιο συγκλονιστική και συνάμα τραγική πλευρά της ιστορικής σελίδας του μαρτυρικού Κομμένου.
Πρόκειται για μια μυθιστορηματική ανάπλαση του γάμου της Αλεξάνδρας, που τον έπνιξαν στο αίμα οι στρατιώτες του 1ης μεραρχίας Ενταλβάις, όταν τη Δευτέρα της 16ης Αυγούστου 1943 μετέτρεψαν σε ολοκαύτωμα ολόκληρο το χωριό και εκτέλεσαν με τον πιο κτηνώδη τρόπο 317 κατοίκους του, μεταξύ των οποίων 36 παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 5 χρονών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ο Ιπποκράτης Κατσένης, πρώην Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, και η Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και ο τοπικός Σύμβουλος της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου Ηλίας Λάμπρης.
 Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κερασία Σαμαρά.
 Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

15η αγωνιστική το Σαββάτο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αλμυρός Βουνοπλαγίας 1-12-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πεντέλη-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 30-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε. Ραφταναίων 1-12-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον ΠΑΟ Κουτσελιού (1-12-13/15:00 μ.μ.), για την 15η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΑΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΣΗΠ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΑΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΡΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

 ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ

Το πρόγραμμα 15ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-ΠΑΟ Κόνιτσας
Πεντέλη-Πωγωνάτος
Αγία Μαρίνα -Δόξα Αναργύρων
Κεφαλόβρυσο-Ραφταναίοι
Σταυράκι-Δαβάκης
Ζωοδόχος-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Αμπελόκηποι-Αστήρ Αμφιθέας
Περίβλεπτος-Αετός Πρωτόπαππας
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αλμυρός Βουνοπλαγίας

Λήγει στις 15 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία απογραφής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απηύθυνε έκκληση  προς τους κτηνοτρόφους να προσέλθουν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να απογράψουν ηλεκτρονικά τα αιγοπρόβατά τους.
Ο Περιφερειάρχης επέστησε την προσοχή των κτηνοτρόφων, καθώς σε περίπτωση που παραλείψουν την υποχρέωση απογραφής, δεν θα μπορέσουν στο μέλλον να εισπράττουν επιδοτήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε, μέχρι σήμερα η προσέλευση είναι ικανοποιητική στην Π.Ε. Ιωαννίνων, καθώς οι απογραφείσες στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ανέρχονται σε 1.800.
Ωστόσο στις άλλες περιφερειακές ενότητες οι ρυθμοί απογραφής είναι χαμηλότεροι και απαιτείται μεγαλύτερη ενεργοποίηση, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση της ορισθείσας ημερομηνίας. Για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης, ζήτησε σήμερα να συνδράμουν και οι Δήμοι.

Επισημαίνεται ότι η απογραφή γίνεται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ιόνια Οδός: Η εκκρεμότητα των απαλλοτριώσεων τορπιλίζει το χρονοδιάγραμμα του έργου

Στα 516 εκατ. ευρώ θα ανέλθει τελικά η επιπρόσθετη χρηματοδοτική συμβολή που θα καταβάλουν στην Ιονία Οδό και στον Ε65 το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του Δημοσίου με τις κοινοτικές υπηρεσίες για τη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους.
Επίσης, προκύπτει ότι εκκρεμεί ακόμη ένα σημαντικό μέρος των απαλλοτριώσεων και στους δύο οδικούς άξονες που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, γεγονός το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην έγκαιρη ολοκλήρωσή τους, δεδομένων και των «σφικτών» χρονοδιαγραμμάτων.