Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Eurogroup: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα.

Η πληροφορία ήρθε από το Reuters το οποίο επικαλείται δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε..
Η χθεσινή συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρώπης με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο φαίνεται ότι θα είναι καταλυτική για της οικονομικές εξελίξεις που αφορούν άμεσα τη χώρα μας.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτή αφορούν στον παραμερισμό της ενίσχυσης των κονδυλίων του EFSF από τα 440 δισ. ευρώ στο 1 τρισ. ευρώ και η επιστροφή της ιδέας για την ανάληψη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) του κεντρικού ρόλου στην επίλυση της κρίσης. Σε συνεργασία, βεβαίως, με το ΔΝΤ.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λυκ Φρίντεν, ανέφερε: «Το Ταμείο Διάσωσης μόνο του δεν θα είναι ικανό να λύσει όλα τα προβλήματα. Πρέπει να το πετύχουμε αυτό με τη συνεργασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΚΤ, στο πλαίσιο ασφαλώς της ανεξαρτησίας της».
Από την παραπάνω δήλωση βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Eurogroup επεξεργάζεται ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα στηρίζει εμμέσως τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης η Ευρωτράπεζα. Θα δανείζει δηλαδή το ΔΝΤ και στη συνέχεια το ΕFSF θα προχωρεί σε αγορές κρατικών ομολόγων. Ενδεχομένως στη διαδικασία να εμπλακεί και το ΕFSF - αν καμφθούν οι γερμανικές αντιρρήσεις επ' αυτού.
Η επισήμανση του Φρίντεν ότι κάθε απόφαση που θα ληφθεί θα σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΚΤ έγινε για να ηρεμήσει η γερμανική πλευρά. Το Βερολίνο πάντως φέρεται να έχει πεισθεί ότι η επίλυση της κρίσης χρέους και η διάσωση του ευρώ δεν είναι δυνατό να γίνει εάν δεν εμπλακεί η ΕΚΤ.

Δίκη Τρυγόνας: Οι ευθύνες στην Κέρκυρα

Μέσα σε σύντομο χρόνο ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για το περιστατικό της Τρυγόνας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2006.
Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία περιελάμβανε μόνο τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι. Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, με την πρόταση του Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι το τραγικό περιστατικό δεν οφειλόταν σε κανενός είδους αμέλεια των ιδίων, κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των καθηκόντων όπως αυτά απέρρεαν εκ των αρμοδιοτήτων τους, ενώ υποστήριξαν, ότι κομβικό σημείο της υπόθεσης, που θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα ως προς το αποτέλεσμα ήταν η μη ειδοποίηση από τις φυλακές της Κέρκυρας, με την αποστολή σχετικού σήματος στο Μεταγωγών Ιωαννίνων, για την επικινδυνότητα του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίν.
Πρώτος κατέθεσε ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων τότε Αν. Ναστούλης που αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή στο Σώμα και στις παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος κατά τη θητεία του στην ΑΔ Ιωαννίνων, οι οποίες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αποδεικνύουν το μέγεθος του προσωπικού του ενδιαφέροντος για την υπηρεσία, τους αξιωματικούς και όλους τους αστυνομικούς, ώστε να εκτελούν με μεγαλύτερη άνεση τα καθήκοντά τους.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στους λαϊκούς δικαστές, όπως τους χαρακτήρισε, τους δημοσιογράφους δηλαδή των μέσων ενημέρωσης, κάποιοι εκ των οποίων «έβγαλαν τον ένοχο από την πρώτη στιγμή, επειδή εγώ δεν έβγαινα να κάνω δηλώσεις. Ήταν κάτι που δε με ενδιέφερε ποτέ στην πορεία μου. Εμείς είμαστε αξιωματικοί, δεν είμαστε πολιτικοί για να κάνουμε δηλώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κ. Ναστούλης υποστήριξε, ότι χάθηκαν άδικα δύο λαμπροί αστυνομικοί, για να προσθέσει, ότι «το έγκλημα έγινε από την Κέρκυρα που δεν ενημέρωσαν είτε προφορικώς είτε εγγράφως για την επικινδυνότητα του Ρώσου. Αυτοί έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι εδώ σήμερα», σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει αιχμές για συναδέλφους του, αξιωματικούς ομοιόβαθμους με τον ίδιο που υπηρετούσαν μαζί και οι οποίοι, όπως είπε, «δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο».
Ακολούθως απολογήθηκε ο τότε αστυνομικός υποδιευθυντής Ιωαννίνων Ι. Δρόσος, που είχε την εποπτεία του Μεταγωγών εκείνη την περίοδο, ο οποίος είπε πως ουδέποτε υπήρξε αδράνεια, χαλαρότητα ή παράλειψη στους ελέγχους, και γι’ αυτό τόνισε, ότι επί δικών του ημερών είχαν γίνει εκτός των τακτικών και πολλές έκτακτες επιθεωρήσεις και στο Μεταγωγών και αλλού.
«Ο αντιστράτηγος κ. Κυριακάκης που διενήργησε την ΕΔΕ, μίλησε για τυπικούς ελέγχους, όμως όταν τον ρώτησα γιατί έβγαλε το πόρισμα αυτό, δεν ήξερε τι να απαντήσει. Μακάρι να είχα ειδοποιηθεί εκείνη την ημέρα για την επικινδυνότητα της μεταγωγής και να είχα προσφέρει κάτι, ώστε να μη χαθούν οι δύο συνάδελφοι», τόνισε ο κ. Δρόσος, μνημονεύοντας παράλληλα την υποχρέωση που είχε το ΑΤ Κέρκυρας να κάνει ένα σήμα για την επικινδυνότητα του Ρώσου κακοποιού.
Τελευταίος πήρε το λόγο και απολογήθηκε ο τότε διοικητής του Τμ. Μεταγωγών Στ. Πανταζής που χαρακτήρισε προσβλητικό για τον ίδιο το κατηγορητήριο, προσθέτοντας, ότι το ενδιαφέρον του για την υπηρεσία ήταν καθημερινό και αμείωτο και πάντα στα πλαίσια των κανονιστικών αποφάσεων και των διαταγών.
«Δεν υπήρξε ούτε αμέλεια, ούτε χαλαρότητα, ούτε αδράνεια. Δόθηκε μία διαταγή στους συναδέλφους να μη σταματήσουν πουθενά και εάν την είχαν ακολουθήσει δε θα γινόταν τίποτε. Δεν είχα καμία απολύτως πληροφορία από την Κέρκυρα για τον Ρώσο, ώστε να λάβω αυξημένα μέτρα και να ζητήσω επιπλέον ενίσχυση σε δυνάμεις ή τη συνδρομή», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α.για τη δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης σε Δ.Δ. του Δήμου Πάργας

Τη σύμφωνη γνώμη της (υπό προϋποθέσεις) διατυπώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 13.250.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Δικαιούχος δεσμεύεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εργασίες κατασκευής των ιδιωτικών συνδέσεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την περαίωση εργασιών του υποέργου ούτως ώστε η Πράξη να δύναται να λειτουργήσει άμεσα».
 
ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΔΩΔΩΝΗ: Απαράδεκτη η πρόταση του επιμελητηρίου

Άκαρπη απέβη η σύσκεψη στην περιφέρεια Ηπείρου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έπειτα από πρόσκληση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Στη δεύτερη σύσκεψη που συγκάλεσε η περιφέρεια τέθηκε επί τάπητος πρόταση του Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη δημιουργία φορέα λαϊκής βάσης, ο οποίος θα διεκδικήσει το πλειοψηφικό ποσοστό που κατέχει η ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, η συγκεκριμένη πρόταση είναι ένα έκτρωμα κι ως εκ τούτου δεν την δεχτήκαμε.
Οι Ενώσεις επιμένουν στην πρότασή τους, να λάβουν τις μετοχές τους στην σημερινή τους αξία.
Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να μετάσχουν οι: Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Ενώσεις Συνεταιρισμών, Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογος Εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Ψαθάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σιώλος.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Στα 9,8 εκ. ευρώ η πρόταση για τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αγροτικής Αναγέννησης

Στα 9,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της πρότασης που προετοίμασε ο Δήμος Ιωαννιτών και θα υποβάλλει για ένταξη στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αγροτικής Αναγέννησης.

Στόχος της πρότασης είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στα επιλέξιμα δημοτικά διαμερίσματα και να στηριχθούν οι αγροτικές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Ιωαννιτών με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.
Αναλυτικά ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων για τη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου ανέρχεται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.
Ο προϋπολογισμός των έργων για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής ανέρχεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Για την Δημοτική Ενότητα Περάματος ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων φθάνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ύψος των προτεινόμενων έργων για τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ανέρχεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών, πέραν των έργων αναπλάσεων, πεζοδρομήσεων και διαμορφώσεων χώρων, περιλαμβάνει ακόμη το έργο ανάπτυξη ενοποιημένου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες και ενθάρρυνσης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας στο πεδίο της σύγχρονης αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, μέσω λειτουργικής ενοποίησης οπτικών και ασύρματων δικτυακών υποδομών με προϋπολογισμό 200 χιλιάδες ευρώ.

ΟΓΑ: Την 1η Δεκέμβρη πληρωμές συντάξεων και Δώρου Χριστουγέννων

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι η σύνταξη μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε 812.470 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2011 και το Δώρο Χριστουγέννων ανέρχεται σε 690.756.495,17 €.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δύο διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν σήμερα (29-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 33 και 36 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο (2) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά τους στο εσωτερικό της Χώρας.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, έχει ξεπεραστεί

«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» επισημαίνει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Το μοντέλο διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες και παρά την πρόθεση αρχικά του Κώστα Σημίτη και μετέπειτα του Γιώργου  Παπανδρέου η ανατροπή έμεινε κενό γράμμα, για να φτάσουμε στη σημερινή απονεύρωση δομών και λειτουργιών και την απαξίωση που μας συνοδεύει».

Ο κ. Σκανδαλίδης δηλώνει ευθέως ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα που θα συνθέσει τον χώρο της κεντροαριστεράς και το οποίο θα είναι βσε θέση να συνθέσει μια νέα εθνική στρατηγική η οποία θα είναι ικανή να απαντήσει στην κρίση.
«Και τώρα τι; Εδώ που φτάσαμε-τονίζει ο Κ.Σκανδαλίδης- χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να συνθέσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας και στα τέσσερα θεμελιακά ζητήματα που αφορούν τη νέα εθνική στρατηγική. Να προσαρμόσει σ' αυτή τη στρατηγική με ορίζοντα το 2020 την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιστροφή της ως αξιόπιστου εταίρου στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Να απευθυνθεί διακομματικά σε όλους τους σκεπτόμενους Ελληνες που είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του τόπου και να επεξεργαστεί ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό εκλογικό πρόγραμμα.
Στη βάση αυτών των επιλογών να ανασυντάξει τις δυνάμεις του χώρου επιστρέφοντας στη θεσμική συλλογικότητα και τη λαϊκή βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Και, βεβαίως, να αποφασίσει ποια πρόσωπα έχουν τη δύναμη, το σθένος και την επάρκεια να ηγηθούν της νέας συλλογικότητας.
Το ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς».

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα αναζητηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τους «άφαντους» συνταξιούχους

«Έλλειμμα» 20.907 συνταξιούχων εμφανίζει η απογραφή του ΙΚΑ με τους «απόντες» να λαμβάνουν κανονικά σύνταξη από το ίδρυμα, αλλά δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής. Το γεγονός αυτό δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για χιλιάδες πλαστές συντάξεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της «NET» ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι «σε 20.970 ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που δεν έχουν απογραφεί και έχει διακοπεί η παροχή σύνταξης».
Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε πως πρόκειται για συντάξεις που εισπράττονταν παρανόμως και όπως είπε «όλα αυτά τα χρήματα θα τα αναζητήσουμε μέχρι τελευταίου ευρώ, ως παρανόμως παρακρατηθέντα».

Προς μονιμοποίηση του τέλους ακινήτων, καταργείται ο ΦΑΠ!!!

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει  αλλαγή σχετικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Ερωτηματικό για το ΕΤΑΚ 2009 και τον ΦΑΠ 2010-2011.
Ριζικές αλλαγές στην φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξετάζει την κατάργηση τόσο του ΕΤΑΚ όσο και του ΦΑΠ και την καθιέρωση ενός μοναδικού φόρου, ο οποίος και θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Διαβάστε αναλυτικά στα www.forologikanea.gr

Παρών ο Ραγκούσης στις διεργασίες του ΠΑΣΟΚ

Δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες τόνισε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και όχι η επόμενη ημέρα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα» σημείωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά και να επανιδρυθεί.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως ο πρώτος που θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο είναι «δικαίωμα και υποχρέωσή του». Τόνισε παράλληλα πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου.

55.000 Έλληνες ζητούν επισήμως ρύθμιση των χρεών

«Τυφώνας» υπερχρεωμένων νοικοκυριών πλήττει τα ειρηνοδικεία της χώρας με περισσότερους από 55.000 Έλληνες να ζητούν πλέον ρύθμιση των οφειλών τους βάση του Ν. 3869/2010, γνωστού και ως νόμου Κατσέλη.
Οικογενειάρχες σε απόγνωση που δεν είναι σε θέση πλέον ούτε να βιοποριστούν, ζητούν την προστασία του νόμου για να μειώσουν τις τραπεζικές τους οφειλές που σαν «θηλιά» απειλούν να πνίξουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Και είναι μόνο η αρχή ….
Όπως εκτιμούν ενώσεις καταναλωτών και δικηγόροι ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί δραματικά λόγω εφεδρείας και ενιαίου μισθολογίου.

Όταν δε λήξει η αναστολή που ισχύει στους πλειστηριασμούς ακινήτων (μέχρι τις 31/12/2011) τότε «η μισή Ελλάδα θα πρέπει να βγει στο σφυρί»!


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πρόταση για κατάργηση όλων των φόρων στα ακίνητα, εκτός από το ειδικό τέλος

Την πρόταση του ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να καταργηθούν όλες οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα, και να μείνει μόνο το ειδικό τέλος, που καταβάλλεται μέσω ΔΕΗ, επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η πρόταση του είναι πάνω στο τραπέζι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι, μπορούμε να το κάνουμε. Προλαβαίνουμε και πριν από τις εκλογές».
Επίσης, ο υπουργός απέρριψε την πρόταση του ΛΑΟΣ, να καταργηθεί η επιβολή του τέλους για τα ακίνητα κάτω των 120 τετραγωνικών μέτρων, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ακύρωση του θετικού δημοσιονομικού αποτελέσματος.
«Αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχαμε στάση πληρωμών», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Οι δικαστικοί συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Κλειστά τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα

«Κλειστά» θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική».

''Περί Καστάνιανης Πωγωνίου θησαυρίσματα και ανάλεκτα'' παρουσίαση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστάνιανης Πωγωνίου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο "STANLEY", Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 18:30, Αθήνα

"Καθαρίζουμε την παραλίμνιο περιοχή Ιωαννίνων", Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

H Περιφέρεια Ηπείρου, με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει στην εκστρατεία «Καθαρίζουμε την Ελλάδα – Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» που πραγματοποιεί σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων.
Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Μαβίλη (Μόλος), ώρα 11.00 π.μ..
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2651087312 (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας).
Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι η εταιρία «ΖΑΓΟΡΙ». Στην εκστρατεία μπορούν να λάβουν μέρος επίσης σχολεία, περιβαλλοντικοί και άλλοι φορείς.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμμετέχει στη γενική απεργία την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη


Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
«Καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στις απολύσεις στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».
Την ίδια μέρα αναμένεται να «παραλύσει» η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στην κινητοποίηση έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 30-11-2011

Την 30-11-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μ.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών των προηγούμενων, από 21-11-2011 και 23-11-2011 συνεδριάσεων.
1.Έγκριση του 3ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνέχιση του δρόμου Άρτα - Κορωνησία (ασφαλτικά – κόμβος Πασά - ηλεκτροφωτισμός κόμβου Ανέζας)», αναδόχου Κ/Ξ «Θ. Αναστασόπουλος – Ε. Χούσης».
2.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης πεδινού επαρχιακού δικτύου», αναδόχου Ευάγγελου Τσουμάνη, ΕΔΕ.
3.Έγκριση του 3ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου έως Άνω Καλεντίνη», αναδόχου εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
4.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση», αναδόχου Σωτηρίου Σφήκα ΕΔΕ.
5.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο Δ.Δ. Ελάτης και Πηγών του Δ. Γ. Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
6.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επέκταση σωληνωτού οχετού μετά τοιχίου στο συνοικισμό Σγάρας Καταρράκτη», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
7.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση ασφαλτικού οδοστρώματος της οδού Αγ. Σπυρίδωνα - Στρογγυλής», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
8.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία της οδού Πασά στην περιοχή Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
9.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες επισκευών Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Άρτας», προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ.
10.Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επείγουσες εργασίες καθαρισμού τάφρου Αγίων Αναργύρων και Λιμίνης Άρτας», προϋπολογισμού € 9.000,00 με ΦΠΑ.
11.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα προκειμένου να παρευρεθεί α) στην εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μετά την κρίση: ανασυνθέτοντας το εθνικό μας προϊόν» και β) στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.
12.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, Βασιλείου Χουλιάρα και Αικατερίνης Φυσέκη, την 28-11-2011 στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση χρηστών στη μηχανογραφική εφαρμογή των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 - Μέτρο 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.Εξουσιοδότηση του Δήμου Αρταίων για την ανάδειξη προμηθευτή καυσίμων και ελαιολιπαντικών έτους 2012.
14.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
15.Έγκριση παράτασης και επέκτασης της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Αθανασίου Ξέρα για τη στέγαση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
16.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
17.Έγκριση δαπάνης ποσού για την προμήθεια οκτώ (8) σφραγίδων, για τις ανάγκες της Δ/νσης Μεταφορών-Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
18.Έγκριση δαπάνης για την ανάθεση εργασιών συντήρησης των γραφείων του κτιρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
19.Έγκριση δαπάνης για την ανάθεση εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου που ήταν εγκατεστημένη η Λαογραφική Συλλογή του Δημήτρη και της Βικτωρίας Μήτση και είχε παραχωρηθεί στην πρώην Ν.Α. Θεσπρωτίας.
20.Έγκριση δαπάνης για την παράθεση γεύματος εκ μέρους της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα.
21.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
22.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. 84741/2932/22-11-2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
23.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ (μειωτικού) του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εργασίες οδοποιίας στα Τ.Δ. Βρυσέλλας – Πηγαδουλίων και Πλαισίου», αναδόχου εταιρείας «Γ. Μπότσαρης & Σία Ο.Ε.».
24.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση οδού: Ανώγειο - Αγία Φανερωμένη Ξηροβουνίου», αναδόχου Δημ. Φούκα, μέχρι την 30-06-2012.
25.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση –Ασφαλτόστρωση οδού Σκεπαστό-Άνω Σκαφιδωτή», αναδόχου εταιρείας «Αφοί Ν.Λαϊνά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2012.
26.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια Χαρτικών, γραφικών, μελανών εκτυπωτών, μελανών φωτοτυπικών και μελανών FAX» Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας έτους 2012.
27.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδρια και στην ημερίδα του Ξ.Ε.Ε.
28.Έγκριση δαπάνης για την παράθεση δείπνου εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, προς τιμή της ομάδας νέων Fassbergsgymnasiet, από το Γκαίτεμποργκ της Σουηδίας, στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος της Νέας Γενιάς σε Δράση «Πολιτισμός μέσα από τη Μαγειρική».
29.Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διοργανώνεται στην Αθήνα, από 2 έως 4-12-2011.
30.Έγκριση μετακίνησης της Αγγελικής Κολιού, υπαλλήλου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, από 14 έως 17-12-2011 στην Αθήνα, για τη συμμετοχή της σε επιμορφωτικό σεμινάριο της «Οκονομοτεχνική Seminars Α.Ε.».
31.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, Όλγας Αντωνακούδη και Παναγιώτας Λώλη, την 28-11-2011 στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση χρηστών στη μηχανογραφική εφαρμογή των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 - Μέτρο 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
32.Έγκριση χρηματοδότησης σε βάρος του κονδυλίου με τίτλο «Μετατοπίσεις – Επεκτάσεις στύλων ΔΕΗ σε ΟΤΑ του Νομού» του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2011.
33.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή Γυμνασίου – Λυκείου Πραμάντων (Β’ Φάση)», αναδόχου εταιρείας «Κολώνας Ευάγγελος & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-09-2012.
34.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση και συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου του Δ.Δ. Ηλιόκαλης του Δήμου Παμβώτιδας», αναδόχου Έντυ Ράφτη, μέχρι την 02-06-2012.
35.Απόφαση επί της από 26-9-2011 ένστασης της εταιρείας «ΒΑΛΚΑΤ ΑΤΕΒΕ», αναδόχου του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση 4ης επαρχ. Οδού Δροσοχώρι-Δρίσκος-Κράψη-Βαθύπεδο (Β’ φάση) – (Τμήμα Κράψη- Βαθύπεδο)», κατά της αριθ. 52749/5104/31-8-2011 Πράξης επιστροφής λογαριασμού της Δ.Τ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων.
36.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-11-2011 δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Σερβιανών» προϋπολογισμού 536.000,00 € με ΦΠΑ.
37.Έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο «Μελέτες κατασκευής μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου», με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 7 του Ν. 3316/05 και έγκριση των συμβατικών τευχών.
38.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντικατάσταση αντλιών αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου Κατσικάς και κατασκευή μικρού αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου στο γήπεδο Ανατολής», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
39.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού από 14η επαρχιακή οδό προς Τ.Κ. Λιθίνου», προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ.
40.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά την δικάσιμο που έχει ορισθεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της από 07-10-2010 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Μαρίας Τσάπου και λοιπών (σύνολο 3) κατά της Ν.Α.Ι. και του ΟΑΕΔ.
41.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την δικάσιμο που έχει ορισθεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της από 16-11-2007 αίτησης αναιρέσεως των Μιλτιάδη Γιώτη και Ελένης συζ. Άγγελου Ευταξία για την αναίρεση της υπ’ αριθμ. 66/2007 οριστικής απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά της ΝΑ.Ι., του Ελληνικού Δημοσίου και της Χαρίκλειας Σταματοπούλου.
42.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την δικάσιμο που έχει ορισθεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση των υποθέσεων: Α) της από 26-08-2005 αίτησης αναιρέσεως και των από 5-12-2005 προσθέτων επ’ αυτής λόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ - ΕΥΡΩΔΕΡΜ Α.Ε.» και της Ν.Α.Ι. για αναίρεση της υπ’ αριθμ. 45/2005 τελεσίδικης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και Β) της από 01-08-2005 αίτησης αναιρέσεως και των επ’ αυτής από 21-09-06 προσθέτων λόγων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΒΥΡΣΟΔΕΨΙΑ – ΕΥΡΩΔΕΡΜ Α.Ε.» και του Οδυσσέα Κιτσάκη του Δημητρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Ν.Α.Ι., για την αναίρεση της υπ’ αριθ. 45/2005 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
43.Έγκριση δαπανών για τη δικαστική εκπροσώπηση Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
44.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 30-918/11-11-2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση της Επιτροπής του διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης στην Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Θεσπρωτίας) για τη υλοποίηση του έργου «ADRIMOB (SUSTAINABLE COAST MOBILITY IN THE ADRIATIC AREA)», στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας IPA ADRIATIC 2007-2013.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr