Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, έχει ξεπεραστεί

«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» επισημαίνει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Το μοντέλο διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες και παρά την πρόθεση αρχικά του Κώστα Σημίτη και μετέπειτα του Γιώργου  Παπανδρέου η ανατροπή έμεινε κενό γράμμα, για να φτάσουμε στη σημερινή απονεύρωση δομών και λειτουργιών και την απαξίωση που μας συνοδεύει».

Ο κ. Σκανδαλίδης δηλώνει ευθέως ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα που θα συνθέσει τον χώρο της κεντροαριστεράς και το οποίο θα είναι βσε θέση να συνθέσει μια νέα εθνική στρατηγική η οποία θα είναι ικανή να απαντήσει στην κρίση.
«Και τώρα τι; Εδώ που φτάσαμε-τονίζει ο Κ.Σκανδαλίδης- χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να συνθέσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας και στα τέσσερα θεμελιακά ζητήματα που αφορούν τη νέα εθνική στρατηγική. Να προσαρμόσει σ' αυτή τη στρατηγική με ορίζοντα το 2020 την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιστροφή της ως αξιόπιστου εταίρου στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Να απευθυνθεί διακομματικά σε όλους τους σκεπτόμενους Ελληνες που είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του τόπου και να επεξεργαστεί ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό εκλογικό πρόγραμμα.
Στη βάση αυτών των επιλογών να ανασυντάξει τις δυνάμεις του χώρου επιστρέφοντας στη θεσμική συλλογικότητα και τη λαϊκή βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Και, βεβαίως, να αποφασίσει ποια πρόσωπα έχουν τη δύναμη, το σθένος και την επάρκεια να ηγηθούν της νέας συλλογικότητας.
Το ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς».