Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής

Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, με την υπ. αριθμ. 89772/3367 ανακοίνωσή της, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων, υλικού και προσωπικού σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, δασικές πυρκαγιές κ.α.) για το έτος 2015.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (Διοικητήριο Περιφέρειας) τηλ. 26510-36914 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, ώρες 9.00-15.00.
Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία ή να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Περιφέρειας: php.gov.gr.


Μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειες που έχει υποστεί το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά.
Ειδικότερα μετά την τρίωρη σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού με τη συμμετοχή περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, διευθυντών περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και εκπροσώπων κτηνοτρόφων ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα διευκρινίζει απολύτως διάφανα και με σαφήνεια το πλαίσιο παροχής των αποζημιώσεων αλλά και την επόμενη δέσμη μέτρων που θα αναληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καταρροϊκού.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στον εορτασμό της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Η ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 1Α/2007, ύστερα από πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και φορείς υλοποίησης είναι οι Περιφέρειες όλης της Χώρας και οι κατά τόπους Περιφερειακές ενότητες.
 Φέτος η ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών εορτάστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια σ' όλη τη χώρα.
Στην Αττική στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια συμμετείχε αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., αποτελόυμενη από τον Έφορο Οικονομικών Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και το Μέλος του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Παλαιά Βουλή.
Η Π.Σ.Ε. αναγνωρίζοντας τη μεγάλη βαρύτητα και το ρόλο της εθνικής ευεργεσίας πρωτοστατεί στις ημέρες μνήμης των εθνικών μας ευεργετών και στις εκδηλώσεις των συλλόγων μελών της, που διοργανώνουν για το ρόλο της ευεργεσίας και τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Διακόσιες χιλιάδες νέοι οφειλέτες μέσα σε δύο μήνες!

Τα νέα χρέη ανήλθαν πλέον σε 15,9 δισ. ευρώ

Αυξάνονται επικίνδυνα και πάλι μήνα με το μήνα οι φορολογούμενοι που μπαίνουν στα «μαύρα» κατάστιχα της εφορίας, επειδή αφήνουν απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο. Συνολικά άγγιξαν πλέον τα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων.
Μετά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που «δούλεψε» για πρώτη φορά η «πάγια ρύθμιση» για χρέη που δημιουργούνται προς το δημόσιο μετά την 1.1.2013, η ρύθμιση φαίνεται πως έχασε την δυναμική της και η είσπραξη φόρων έχει «στομώσει».
Μάλιστα, στις 31 Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 2.428.233 και στο τέλος Αυγούστου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο και έφτασαν στους 2.451.909. Με απλά λόγια, το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, μέσα σε μόλις δύο μήνες δηλαδή, οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά περίπου διακόσιες χιλιάδες!
Μόνο τα νέα αυτά χρέη ανήλθαν πλέον σε 15,9 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται και όσοι «κουβαλούν» παλαιά χρέη (προ του 2014), αλλά δεν δημιουργούν νέα.
 
ΠΗΓΗ: www.Newmoney.gr

Μέσα στον Οκτώβρη θα πληρωθούν εξισωτική και ενιαία ενίσχυση σε αγρότες

Μέσα στον Οκτώβρη θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους σε δύο δόσεις η εξισωτική του 2013, καθώς και η εξισωτική των προηγούμενων ετών. 
Στα τέλη Οκτώβρη πρόκειται να καταβληθεί η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών του 2014 και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη οι πληρωμές για το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται επίσης να καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 και μέχρι τέλος του χρόνου η εξισωτική του 2014.
Αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την διάρκεια εφ όλης της ύλης συνάντησης για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας, στις 2 Οκτωβρίου, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων.

Οι τέσσερις «δεξαμενές» για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Από πού θα φύγουν 5.500 υπάλληλοι έως το τέλος του 2014

Συνάντηση με την Τρόικα είχε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, με τον υπουργό να αναλύει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων τη διετία 2014-2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 5.500 απολύσεις που απομένουν μέχρι τέλος του 2014 και οι οποίες μπορεί να πάρουν και μια μικρή παράταση για το πρώτο δίμηνο του 2015, θα προέλθουν από:
*1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου  (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).
*850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με παραγωγούς τοπικών προϊόντων

Συνάντηση με παραγωγούς από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων του Μονάχου Γερμανίας που θα πραγματοποιηθεί από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια, ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός  στις προσπάθειες των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους  μέσω της συμμετοχής της σε διεθνείς εκθέσεις. 
Ανέπτυξε  επίσης τις θέσεις του για καλύτερο συντονισμό και στοχευμένες κινήσεις των δράσεων προκειμένου να ενισχυθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός τους. 
Από την πλευρά τους οι παραγωγοί, που αντιπροσώπευαν ευρύ φάσμα αγροτικών δραστηριοτήτων της Ηπείρου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη στήριξη τους η Περιφέρεια,  ζητώντας τη συμβολή της στην εξεύρεση χώρων προκειμένου να εκθέτουν τα προϊόντα τους, θέμα για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να το προωθήσει στο άμεσο μέλλον.
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επιθεώρηση από μηχανικό της Περιφέρειας Ηπείρου του Αγίου Δημητρίου Δολιανών

Τον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου Δολιανών που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στατικότητας, επισκέφτηκε χθες το πρωί μηχανικός της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο κίνδυνος κατάρρευσης του ναού, ο οποίος ανεγέρθηκε περί το 1600 και για 200 χρόνια ήταν η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι υπαρκτός.
Η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε πίστωση 50.000 ευρώ για τις εργασίες που θα απαιτηθούν  σε πρώτο στάδιο, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, παρά μόνο αποτύπωση της σημερινής κατάστασης του Ιερού Ναού.
Στο παρελθόν τον ναό έχει επισκεφθεί  δύο φορές κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας που διαπίστωσε τα έντονα προβλήματα στατικότητας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοίχος αντιστήριξης 14ης επαρχιακής οδού Τ.Κ. Αρετής

Η παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή του έργου: «Τοίχος αντιστήριξης 14η επαρχιακής οδού Τ.Κ. Αρετής» του Δήμου Πωγωνίου.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής αναγκαίες εργασίες:
• Εκσκαφές θεμελίων για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης. Η εκσκαφή θα πρέπει να γίνει τμηματικά και σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20μ
• Κατασκευή οπλισμένου τοίχου μήκους 116,70 μ. και ύψους από 2,00 έως 4,00 μ. ως συνημμένα σχέδια.
• Επανεπίχωση με υλικό Ε3, Ε4 (μεταβατικό επίχωμα).
• Σημειώνετε ότι η εκσκαφή καθώς και η σκυροδέτηση θα πρέπει να γίνει τμηματικά και σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20 μ. διότι το ύψος των εκσκαφών είναι αρκετά μεγάλο και δύσκολα τα πρανή των εκσκαφών θα διατηρηθούν σταθερά (υπάρχει κίνδυνος διέλευσης πεζών από πιθανή κατολίσθηση). Ακόμη οι χωματουργικές εργασίες θα πρέπει να γίνουν με αίθριες καιρικές συνθήκες  και όχι αν δεν παρέλθουν αρκετές μέρες μετά από βροχοπτώσεις ώστε τα πρανή να προλάβουν να αποστραγγίσουν.
Η πίστωση είναι 121.000,00 Ευρώ και αφορά έργο που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ, από τα οποία θα διατεθούν για εργασίες 98.373,98 Ευρώ και για Φ.Π.Α 22.626,02 Ευρώ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατήσεις νέων έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Τη δημοπράτηση νέων έργων ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα εξής:
 «Επένδυση πρανών ορύγματος πρωτεύουσας επαρχιακής οδού Κόμβος Βασιλικού-Μαζαρακιά-Κόμβος Καρτερίου με αγκυρούμενο συρματόπλεγμα (Α’  φάση)» στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
 «Συντήρηση - αποκατάσταση δρόμων προς ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό και Λογαρού ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
 «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού  προϋπολογισμού 15.000 ευρώ
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι. 
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τα πρακτικά των Επιτροπών Διεξαγωγής των διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (02-10-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. 
Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (65.157,04) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.