Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. της ομάδας, του νέου προπονητή κ. Νάκα, του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Γκόγκου Χρήστου, των ποδοσφαιριστών από τον πάτερ Ευθύμιο ο καθιερωμένος αγιασμός.
Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή ήταν και θα είναι στο πλευρό της ομάδας και θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.
Διέψευσε τις φήμες έκαναν λόγο για συγχώνευση και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής ονόματος και έδρας της ομάδας.
Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Κώστας Παντούλας ανέφερε ότι η διοίκηση είναι στο πλευρό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών.
Ο προπονητής κ. Νάκας μίλησε για θέματα  πειθαρχίας και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της βασικής προετοιμασίας.
Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση της ομάδας.

ΕΛΓΑ: Την Τρίτη 31 Ιουλίου η νέα πληρωμή αποζημιώσεων στους αγρότες

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.756 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το Δεκέμβριο του 2011 και το πρώτο δίμηνο του 2012. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: "Άλλα περιμέναμε με τον «Καλλικράτη"

Περιμέναμε ότι με τον Καλλικράτη θα υπήρχε αποκέντρωση των υπηρεσιών, αλλά φαίνεται ότι τελικά γίνεται το αντίθετο».

Αυτό τόνισε στον «Π.Λ.», ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, εκφράζοντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής, που ζητούν επιτέλους να μπει τέλος στην ερήμωση της υπαίθρου, η οποία έχει επέλθει απο τις απανωτές συγχνωνεύσεις ή και καταργήσεις υπηρεσιών, Οργανισμών κ.α.
Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αποψίλωση της Ηπειρωτικής υπαίθρου, αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερα από τον Οκτώβρη, όταν, όπως έγινε γνωστό, θα κλείσουν οι Εφορίες σε Φιλιάτες, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Φανάρι και Φιλιππιάδα. Και αν σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Φιλιππιάδα για παράδειγμα, το κλείσιμο δεν θα φέρει μεγάλη αναστάτωση, αφού οι κάτοικοι θα μετακινούνται στην γειτονική Άρτα, δεν συμβαίνει το ίδιο στην ορεινή Ήπειρο και ιδιαίτερα σε Πωγώνι, Κόνιτσα και Φιλιάτες.
Πολλά τα πλήγματα…
Μέχρι σήμερα, στις περιοχές αυτές έχουν κλείσει αρκετές υπηρεσίες, όπως Δασαρχεία, Ειρηνοδικεία και Ταχυδρομεία, έχουν βάλει λουκέτο πολλά Στρατιωτικά Φυλάκια, έχουν ελαττωθεί οι περιπολίες της Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να …οργιάζει, έχουν «απογυμνωθεί» από γιατρούς κ.α. προσωπικό τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, έχουν κλείσει ή και συγχωνευθεί πολλά σχολεία, ενώ λουκέτο έχουν βάλει εσχάτως και άλλοι οργανισμοί, όπως οι Σχολές Λάτση στην Πωγωνιανή κ.α. Παράλληλα, οι όποιες υποδομές υπάρχουν δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε, παρά τις προσπάθειες των Αρχών κάθε περιοχής.
Μεγάλη ταλαιπωρία…
Για όσους έμειναν ή για όσους θα απομείνουν, η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη, όπως εξήγησε και ο κ. Καψάλης. Ειδικά μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ., τόνισε ο κ. Καψάλης, οι κάτοικοι θα χρειάζεται να διανύσουν πάνω από 100 χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν. Θα χαθούν ώρες, η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη και βεβαίως θα σπαταλούν πολλά χρήματα.
Ακόμη, επεσήμανε, πως «όταν εμείς παλεύουμε για την ΕΟΖ, έρχεται η Πολιτεία και καταργεί κάποιους οργανισμούς, που θα βοηθούσαν, προς την κατεύθυνση που έχουμε χαράξει. Η παρουσία της Δ.Ο.Υ. είναι απαραίτητη. Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο, να αφήσει έστω μια υπηρεσία».
Πρόβλημα με τα Ταξί…
Ακόμη ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στο εγγύς μέλλον οι ακριτικές περιοχές της Ηπείρου είναι η νέα κατανομή των εδρών Ταξί, η οποία αποφασίστηκε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πλέον, για όλη την περιοχή Πωγωνίου, ορίζονται μόνο 2 έδρες, το Καλπάκι και η Κακκαβιά. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι εάν κάποιος, από τις ακριτικές Δρυμάδες για παράδειγμα, θέλει να καλέσει ταξί για να πάει στο Δελβινάκι, αυτό θα έρθει από το Καλπάκι!
Αλήθεια θα χρεώνεται στην τελική τιμή και η απόσταση που έκανε το ταξί, από το Καλπάκι μέχρι τις Δρυμάδες, για να πάρει τον πελάτη; Αν ναι, τότε είναι αντιληπτό, ότι τα έξοδα κίνησης αυξάνονται ραγδαία και η μεταφορά με ταξί καθίσταται πλέον απαγορευτική για τους ακρίτες μας.
Ανά Δημοτική Ενότητα
«Ως παράταξη είχαμε την άποψη, ότι οι έδρες των Ταξί πρέπει να παραμείνουν, ανά Δημοτική Ενότητα. Έτσι θα ανταποκρίνονταν πλήρως στις γεωγραφικές ανάγκες του Νομού» επεσήμανε ο κ. Καψάλης.
Και εξήγησε, ότι με την πρόταση του Δήμου (η οποία ήταν κοινωνική απαίτηση και είχε προέλθει μετά από συνεχείς συνελεύσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες), αποφεύγεται η συσσώρευση των ταξί σε ένα μέρος και εξασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ανά πάσα ώρα και στιγμή.
«Τη… ζημιά θα την πληρώσουν όσοι είναι πάνω από 15 χιλιόμετρα απόσταση από την έδρα, καθώς από αυτή την απόσταση και μετά θα ισχύει η διπλή χρέωση. Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου» σημείωσε ο δήμαρχος.
«Σφραγίζονται» τα σπίτια…
Τα πλήγματα, λοιπόν, είναι απανωτά για τις ακριτικές περιοχές μας, που γνωρίζουν έναν πρωτόγνωρο αποκλεισμό, στο βωμό –βεβαίως- των περικοπών και της γενικότερης εξοικονόμησης πόρων, που έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι και οι λιγοστοί κάτοικοι, ηλικιωμένοι κυρίως, που έχουν απομείνει στα χωριά, τελικά αναγκάζονται να φύγουν για τις πόλεις και να μείνουν στα παιδιά τους.
Τα σπίτια «σφραγίζονται» και μένουν κλειστά για μεγάλο διάστημα. Ακόμη και τώρα το καλοκαίρι, μπορεί κάποιοι απόδημοι να έχουν επιστρέψει (για λίγο), όμως τα περισσότερα σπίτια παραμένουν κλειστά και σε πολλούς δρόμους χωριών, θεωρείται είδηση, εάν περάσει κάποιος με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο!
Aν η Κυβέρνηση δεν θέλει να εγκαταλειφθεί εντελώς η Ηπειρωτική ύπαιθρος και να γίνει μια ερημωμένη πολιτεία, πρέπει να επανεξετάσει τα κριτήρια με τα οποία βάζει λουκέτο ή αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες. Είναι καλή η εξυγίανση και η μείωση κόστους, όχι όμως όταν γίνεται έτσι…
Μόνη ελπίδα η ΕΟΖ
• Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μοναδική ελπίδα για τους εναπομείναντες κατοίκους της ορεινής Ηπείρου και ιδιαίτερα του ακριτικού Πωγωνίου είναι η δημιουργία της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), που αναμένεται να φέρει «ούριο επενδυτικό άνεμο» στην περιοχή, αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς νέους, που τώρα έχουν φύγει για να βρουν αλλού δουλειά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της σύνταξης της πρότασης. Περίπου στα μέσα Αυγούστου αυτή θα τεθεί σε διαβούλευση και στη συνέχεια θα σταλεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε.
«Είναι ένα κρίσιμο σημείο. Όμως, φαίνεται και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ότι η Κυβέρνηση το έχει στις πρώτες προτεραιότητές της» υπογράμμισε στον «Π.Λ.» ο κ. Καψάλης.

Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Καρναβάλι: 14η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού από 30 Ιουλίου 2012 μέχρι 12 Αυγούστου-Σταθμοί του, πόλεις των Βαλκανίων και της Ιταλίας

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει, ανανεώνοντας προορισμούς, διευρύνοντας προορισμούς, καλωσορίζοντας νέους συνταξιδιώτες!
Το Πολυφωνικό Καραβάνι που σμίγει στο διάβα του την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου, με την καρδιά των εκδηλώσεών του στην πολύφωνη Άπειρο Ήπειρο.
14η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού, από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου.
Ένα πολύτροπο ταξίδι.
Με συναυλίες, παρουσιάσεις, δρώμενα, προβολές, σεμινάρια, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, περιήγηση αλλά και με μια περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση για τους αποφασισμένους!
Μερικοί από τους σταθμούς του φετινού Καραβανιού:
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: Βώλακας Δράμας
ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: Τσαριτσάνη Ελασσόνας
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Αβδέλλα Γρεβενών, Καστάνιανη Κόνιτσας, Κεφαλοχώρι Γράμμου, Δολό Πωγωνίου
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Κοσοβίτσα, Σωτήρα, Σελιό Άνω Δερόπολης, Δερβιτσάνη, Αργυρόκαστρο, χωριό Andon Poci, Κτίσματα Πωγωνίου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Καρίτσα, Ραδοβίζι, Γκρίμποβο Ιωαννίνων
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Πηγές Λαγγάβιτσας, Βόθνες Μαλουνίου, Βαβούρι, Τσαμαντάς και Πόβλα Μουργκάνας
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Χειμάρρα Β. Ηπείρου
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Salento - Lecce, Sternatia, Corigliano d' Otranto
ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Kalimera, ταξίδι για Καλαβρία, Bova Marina
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ορεινή Bova, Bova Marina, Galliciano
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ροχούδι, Συρακούσες, θέατρο Greco
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Επιστροφή από Σικελία σε Bari και στις 8:00 μ.μ. πλοίο για Ηγουμενίτσα
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 7:00 π.μ. άφιξη στην Ηγουμενίτσα
Παλιά Σαγιάδα, Αρχαια Φανωτή
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Τελική εκδήλωση στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Το κόστος συμμετοχής στο ταξίδι στην Κάτω Ιταλία είναι 340 ευρώ το άτομο και συμπεριλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τη συμμετοχή στο πούλμαν της μετακίνησης.

Καταγγελία του Σωματείου λεμβούχων Νήσου

Ανακοίνωση
 Δελτίο τύπου

Στην επιχειρούμενη, τον τελευταίο καιρό, προσπάθεια, μερικών τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διαστρέβλωσης των θέσεων μας για τις 3-4 νέες άδειες πλωτών για εκτέλεση συγκοινωνιακών και τουριστικών πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα, κρίναμε επιβεβλημένη την δημόσια ανακοίνωση των παρακάτω θέσεων μας:
Από την αρχή υπήρξαμε αντίθετοι στη δρομολόγηση νέων πλωτών στη λίμνη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίκαιρη ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την προστασία της λίμνης που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα χορήγησης νέων αδειών, όταν μάλιστα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις δρομολογιακές γραμμές.
Από τη στιγμή όμως που το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει 3 νέες άδειες (απόφαση 13/53/27-7-11) στις ήδη υπάρχουσες, γνώμη μας ήταν οι νέες αυτές άδειες να δοθούν με απόλυτα διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, σε νέους ανθρώπους και προπαντός σε νέα (καινούργια) πλωτά.
Τι πιο λογικό....
Θυμίζουμε εδώ ότι όλα τα καραβάκια του Σωματείου λεμβούχων Νήσου ήρθαν καινούργια στη λίμνη και όχι μεταχειρισμένα.
Δυστυχώς όλοι αυτοί που τάχα κόπτονται για την προστασία της λίμνης (Επιτροπή Γνωμοδότησης, Περιφερειάρχης κ.α) μας χλεύασαν και απέρριψαν ασυζητητί την πρόταση μας.
Δυστυχώς, επίσης, επαληθεύτηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν από την πρώτη στιγμή (πριν ένα χρόνο) ότι η διαδικασία δεν θα ήταν αμερόληπτη.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι το πρόβλημα μας είναι ο αδιαφανής και μεροληπτικός τρόπος με τον οποίο αξιολογήθηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων και αποφασίστηκε η χορήγηση των αδειών και όχι οι άνθρωποι που θα τις πάρουν.
Θεωρούμε αδιανόητο και απίστευτο να αξιολογούν και να εγκρίνουν τη χορήγηση αδειών σε ελλιπέστατους, σχεδόν άδειους, φακέλους χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πληρέστατους φακέλους υποψηφίων που έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Θεωρούμε αδιανόητο και απίστευτο να δίνουν άδειες σε ηλικιωμένους (ένας γνωρίζουμε ότι είναι 84 ετών) με πλωτό μεταχειρισμένο (13 ετών) και όχι σε νέους ανθρώπους (25-30-35-40 ετών) με καινούργια πλωτά τελευταίας τεχνολογίας.
Θεωρούμε αδιανόητο και απίστευτο να τροποποιείται, χωρίς την τήρηση της νομιμότητας και της προβλεπόμενης διαδικασίας, η Κανονιστική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση για την χορήγηση των αδειών και αντί για τρεις να αποφασίζεται, τελευταία στιγμή, η χορήγηση τεσσάρων αδειών.
Καταγγέλλουμε τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς του Συμβούλους, για την απαράδεκτα μεροληπτική και κατευθυνόμενη στάση τους.
Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Σωματείου λεμβούχων Νήσου
Δημήτριος Γκαναβιάρης
6944141633

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο εκδηλώσεων κτηνοτροφίας και Δάσους, την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου

Διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου οργανώνεται στη Βήσσανη.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου θα γίνει η γιορτή κτηνοτροφίας, που περιλαμβάνει Εκκλησιασμό το πρωί στο Μοναστήρι, έκθεση φωτογραφίας και γεύμα με κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου στη Γιορτή του Δάσους, το πρωί θα γίνει περίπατος στο δάσος, θα ακολουθήσει καφές στην Αγία Παρασκευή, ενώ το βράδυ θα γίνει Πωγωνήσιο γλέντι με τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά, ενώ θα τραγουδήσουν και πολυφωνικά συγκροτήματα.

***

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «Στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα το μεγάλο μερίδιο των μέτρων»

Το μεγάλο μερίδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής θα το επωμιστούν οι υψηλού και μεσαίου εισοδήματος και όχι αδιακρίτως όλοι, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Real News», ο κ. Σταϊκούρας τονιζει ότι για τα ειδικά μισθολόγια επανέλαβε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να διατηρηθούν σε ειδικές κατηγορίες μέσω ισοδύναμων μέτρων, ενώ για τις ΔΕΚΟ που δεν απάντησαν στο θέμα των περικοπών, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση.
«Οι νόμοι θα εφαρμοστούν από όλους και από τότε που προβλέπεται. Εκπτώσεις δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση» τονίζει.
Τέλος, αναγνωρίζει ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι βαρύ, όποια και αν είναι η διάρθρωσή του, ιδιαίτερα για μια κοινωνία που έχει κάνει θυσίες για μεγάλο διάστημα.
«Το ζητούμενο όμως αναλογιζόμενοι την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και τους βαθμούς ελευθερίας που διαθέτουμε για την άσκηση οικονομικής πολιτικής, είναι πώς αυτό το βάρος θα καταμεριστεί όσο γίνεται πιο δίκαια».

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας: Φονική παρέμβαση στον καβγά ζευγαριού

Παραδόθηκε στις 10 περίπου το βράδυ στην αστυνομία ο άνδρας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο γαμπρό του. Το φονικό σημειώθηκε στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας σήμερα στις 7 περίπου το απόγευμα, όταν ο πατέρας της συζύγου του 47χρονου θέλησε να παρέμβει σε καβγά του ζευγαριού. Εμφανίστηκε με ένα κυνηγετικό όπλο και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πυροβόλησε δύο φορές το γαμπρό του, που έπεσε νεκρός, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μαζί με την κόρη του.
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες οι αστυνομικοί έπεισαν το δράστη να παραδοθεί.

Ερήμωση στο Πωγώνι … Κοιτάτε ποιος μιλάει

Διαβάσαμε στον <<Πρωινό Λόγο>> δηλώσεις του δημάρχου μας κ. Κ. Καψάλη για τον «Καλλικράτη» και την ερήμωση των χωριών. Τον ενόχλησε η έδρα των ταξί.  Υποκριτής χωρίς όρια. 
Λες και δεν ήταν αυτός που προεκλογικά είχε τάξει σε όλους τους ταξιτζήδες να τους πάει στο Καλπάκι.
Τότε δεν τον απασχολούσε τι θα γίνουν οι κάτοικοι των χωριών;
Ή δεν ήταν σίγουρος ότι θα  ΄βγαινε σύμβουλος ο αδελφός του χωριανού του ταξιτζή.
Λέει για κοινωνική συναίνεση ο Δήμαρχος για να μην αλλάξουν οι έδρες.
Αλήθεια για πόσα άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρότερα έκανε διαβούλευση και έψαξε κοινωνική συναίνεση;
Μήπως για το περσινό παζάρι; Μήπως για την Ε.Ο.Ζ., μήπως για τις τράπεζες;
Θυμήθηκε και τα τοπικά συμβούλια, τα οποία τα κατάντησε σφραγίδα, (αλήθεια τι λέγει για αυτά ο Καλλικράτης;) και άρχισαν οι παραιτήσεις;
Αλλά για ποια αποκέντρωση έχει το θράσος να μιλά.
Δεν είναι αυτός που αρνήθηκε πρόταση της αντιπολίτευσης να ορίσει ως έδρα υπηρεσιών του δήμου, έδρες πρώην δήμων, για να γίνει αποκέντρωση σε επίπεδο δήμου; Δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί υποκατάστημα των Ιωαννίνων για το Δήμο, ενώ έπρεπε όλες τις συναλλαγές να τις κάνει μετά υποκαταστήματα της ΑΤΕ και του Ταμιευτηρίου που υπάρχουν στο Δήμο;
Δεν είναι αυτός που καλεί τα παιδιά να γραφτούν για μάθηση χορών, αλλά που θα γίνεται στα Γιάννενα;
Να πούμε κι άλλα;
Μήπως τον άκουσε κανένας να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο των αστυνομικών σταθμών, την κατάργηση του δασαρχείου Δελβινακίου;
Όχι βέβαια για τον βόλευε.
Αστυνομία έχει το Καλπάκι, το Δασαρχείο μεταφέρθηκε στο Καλπάκι.
Μήπως τον άκουσε κανένας για την μεταφορά των συνοριακών στα Γιάννενα; (έβγαλε δύο ψηφίσματα αλλά ακούστηκαν από το Δημαρχείο μέχρι το άγαλμα του ΟΧΙ);
Μήπως δεν ήταν αυτός που έβαλε πλάτη για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ σε Δελβινάκι - Παρακάλαμο και όταν είδε τις αντιδράσεις άλλαξε τροπάριο και άρχισε τους ... «Ανένδοτους»; 
Μήπως δεν είναι αυτός που σπρώχνει τους κατοίκους των άλλων δημοτικών ενοτήτων για να πηγαίνουν στο Καλπάκι για ενίσχυση της τοπικής αγοράς;
Δεν είναι αυτός που την ιστορική έδρα του Δήμου, το Δελβινάκι, την μετέτρεψε σε αφανή έδρα; 
Τον πήρε ο «πόνος» για τις σχολές Λάτση στην Πωγωνιανή;
Αυτός δεν είχε φέρει ιερωμένους για να τη μετατρέψουν σε εκκλησιαστική σχολή;
Από τότε τον άκουσε να κάνει κάτι για να προχωρήσει η ιδέα;
Τι αλήθεια έκανε ο ίδιος για τη στήριξη και προβολή των άλλων χωριών, πλην του Καλπακίου, τα δύο χρόνια της θητείας του;
Απόλυτα τίποτε.
Το μόνο που κάνει, είναι με τη βοήθεια ομάδας των «κολλητών» του, να διοικεί αυταρχικά και σαν μονάρχης και να καταγγέλλει όλους τους άλλους, εκτός του εαυτού του.
Η συνταγή αυτή πέτυχε σαν δήμαρχος Καλπακίου, δεν μπορεί να περάσει ως Δήμαρχος Πωγωνίου.
Γιατί αλήθεια είναι ότι αδειάζουν τα χωριά μας, αλλά χειρότερο είναι ότι αυτός που -προεκλογικά - είχε αναλάβει την ευθύνη να μη γίνει αυτό, κάνει τον παρατηρητή.

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΩΓΩΝΙ"

ΡΑΓΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός για εισαγωγή και εμπορία κάνναβης

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, που υπερβαίνει τα (72) κιλά.

Συνελήφθη, χθες (28.07.2012) το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίσθηκε χθες το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών και κατασχέθηκαν  70  δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -72.192- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αυτοκίνητο ανήκει σε 31χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος αναζητείται.
Στην κατοχή του 26χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.