Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Pulse: Στο 9,5% το ΠΑΣΟΚ!

Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για την εφημερίδα "το Ποντίκι" καταγράφει χαμηλά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρκετά υψηλά είναι τα αθροιστικά ποσοστά της Αριστεράς.
Δεκακομματική βουλή θα έχουμε στις επόμενες εκλογές λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, με βάση την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου προκύπτουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 19%
ΠΑΣΟΚ 9,5%
ΚΚΕ 9%
ΣΥΡΙΖΑ 8,5%
Δημοκρατική Αριστερά 8%
ΛΑΟΣ 4%
Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%
Δημοκρατική Συμμαχία 2%
Άρμα Πολιτών 2%
Χρυσή Αυγή 2%
Άλλο 4%
Αποχή/λευκά 19,5%
Αναποφάσιστοι 10%.
Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή (αναγωγή χωρίς λευκό, αποχή, αναποφάσιστοι, δεν απαντώ), τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΝΔ: 27%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
ΚΚΕ: 12,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
Δημοκρατική Αριστερά: 11,5%
ΛΑΟΣ: 5,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 3,5%
Δημοκρατική Συμμαχία: 3%
Άρμα Πολιτών: 3%
Χρυσή Αυγή: 3%
Άλλο: 5,5%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: «Λευκό πέπλο» κάλυψε τα πάντα

Το ύψος του χιονιού μέσα στην πόλη ξεπερνά τα 20 εκατοστά!

Στα «λευκά» έχει ντυθεί και ο νομός Ιωαννίνων ενώ η συγκοινωνία ακόμη και μέσα στην πόλη, με εξαίρεση μερικούς κεντρικούς δρόμους, γίνεται μόνο με αλυσίδες.
Στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό, η συγκοινωνία γίνεται με αλυσίδες με τα μηχανήματα αποχιονισμού κινήθηκαν να απομακρύνουν όγκους χιονιού.
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη μερικά και κυρίως οικισμοί τους που οι εργασίες αποχιονισμού δεν ολοκληρώθηκαν.
Βλάβες καταγράφηκαν σε δίκτυα της ΔΕΗ στην περιφέρεια και κινήθηκαν συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών.
Το ύψος του χιονιού στην πόλη των Ιωαννίνων ξεπερνά τα είκοσι εκατοστά ενώ στα ορεινά τοπικά διαμερίσματα φτάνει τα πενήντα με εξήντα εκατοστά.
Ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι στην πόλη των Ιωαννίνων και οι κεντρικοί άξονες σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα και τις Δημοτικές Ενότητες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις προσβάσεις προς τα νοσοκομεία όπου αποχιονιστικά μηχανήματα δούλεψαν σε μόνιμη βάση.
Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και κυρίως στους δρόμους με μεγάλες κλίσεις, καθώς εκεί είναι δύσκολη -σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη- η επέμβαση των μηχανημάτων. Στο έργο του αποχιονισμού παίρνουν μέρος περισσότερα από είκοσι μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτικά.
Σε πολλά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων.
Την ίδια στιγμή δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.
Οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παραμένουν κλειστά.
Ο δήμος απευθύνει έκκληση προς όλους να μην κινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Πολλά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ δεν εκτελούνται, κυρίως εξ αιτίας της μη τοποθέτησης αλυσίδων σε συγκεκριμένους τύπους λεωφορείων.
Επίσης ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς χωριά του νομού.

Παρουσίαση της κίνησης Ε.ΛΑ.Δ.Α

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α), μια κίνηση που, όπως είπαν οι ίδιοι, αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου μέσα από την αντίσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών.
Εκπρόσωποι της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων έδωσαν το «παρόν» στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Όπως επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα, γιατί φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσο περισσότερο κόσμο, χωρίς τους διαχωρισμούς παρατάξεων.
Ο κ. Γλέζος κάλεσε τα κόμματα «να ενισχύσουν τον αγώνα, χωρίς όμως καθοδήγηση».
Η νέα αυτή κίνηση έχει στόχο την προβολή και την συσπείρωση των κινημάτων και των ομάδων αντίστασης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και την τρόικα, τονίζοντας ότι «ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σε απαιτήσεις τύπου ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε».
Δήλωσε ότι είναι «παιδιά που δεν το βάζουν κάτω και όπως αντιστάθηκαν στη δικτατορία θα αντισταθούν και τώρα, ενάντια στη βία που επιβάλει το καθεστώς με πολιτικές αλλά και πολιτιστικές μορφές αγώνα».

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Η εισφοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στο 30%


Πάνω από 10 δισ. ευρώ «χάνει» το ΙΚΑ εξ αιτίας της εισφοροδιαφυγής (6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση) που αυξήθηκε το 2011 στο 30% από 25% το 2010 και των μειώσεων των μισθών και των θέσεων εργασίας (επιπλέον 4,2 δισ. ευρώ στη διετία).
Τη διπλή απώλεια αποκάλυψαν χθες η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροαποφυγή, ξεπερνούν το 30% και φτάνουν ακόμη και το 38%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων στις επιχειρήσεις που έγιναν το 2011 και ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ ? ΕΤΑΜ, τουλάχιστον ένας στους τρεις εργαζόμενους απασχολείται χωρίς ασφάλιση, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα από εισφορές στο ΙΚΑ ύψους 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν βρέθηκε να απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό. Το 2011 ελέγχθηκαν συνολικά από την ΕΥΠΕΑ 21.063 επιχειρήσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι 1.313 (το 6%) δεν είχαν καν μητρώο εργοδότη στο ΙΚΑ.

Πάνω από 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος

Ξεπερνούν τους 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος με τέλος ακινήτων για τους οποίους έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών.
Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος (εκτός αν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται), σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ.
Η ΓΕΝΟΠ και υποστηρίζει ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αυξήσει σε 120 από 80 ημέρες την προθεσμία για την έκδοση εντολής διακοπής.
Καλεί παράλληλα τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής, ή τους έχει ήδη κοπεί το ρεύμα, να επικοινωνούν με τη ΓΕΝΟΠ.
Προειδοποιεί επίσης «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτεί να πιεστεί ή ακόμα χειρότερα να απειληθεί τεχνίτης που θα αρνηθεί να εκτελέσει εντολή διακοπής ρεύματος (λογαριασμών που περιλαμβάνουν το χαράτσι) σε σπίτια φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας». Τους οποίους, όπως υποστηρίζει, μπορεί να εντοπίσει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της (ύψος λογαριασμού, ιστορικό διακανονισμών).


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Το πρόγραμμα της ''Πίτας του Ηπειρώτη'' της Κυριακής 05 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση


Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων. Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο.
Μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας εντοπίστηκαν σε ορισμένα ορεινά χωρά, όπως Συρράκο, Αετομηλίτσα και Φούρκα.
Ακόμη σημειώθηκαν διακοπές μικρής διάρκειας της ηλεκτροδότησης σε ορισμένα χωριά, κυρίως των Δήμων Ζίτσας Πωγωνίου και Βόρειων Τζουμέρκων.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος σε δηλώσεις του, εξήρε τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. «Αναμέναμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ήμασταν σε ετοιμότητα. Από το απόγευμα της Τετάρτης συντονιστήκαμε με τους Δήμους και την Τροχαία με αποτέλεσμα να έχουμε λίγα σχετικά προβλήματα».
Τις επόμενες ώρες αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, και περιορισμός των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους για κατολισθητικά φαινόμενα.
Με αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Αστυνομικών Διευθύνσεων, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων μέχρι την 14.00΄ ώρα σήμερα (2-2-2012), στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας:
-Στην Εθνική Οδό Άρτας– Ιωαννίνων.
-Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.
-Στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως.
-Στην Εγνατία Οδό, από Ηγουμενίτσα μέχρι χ/θ 423+500 (Α/Κ Γαληψού έως όρια με Ν. Καβάλας.)
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης.
-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ντυμένος στα λευκά

 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2-02-2012

Το πυκνό χιόνι που έπεφτε από τις απογευματινές ώρες χτες σε όλη την περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού σήμερα το πρωί στον Παρακάλαμο έχει ξεπεράσει τα 50! εκατοστά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωρίου ήταν η μεγαλύτερη χιονόπτωση των τελευταίων 15 χρόνων
Η χιονόπτωση είναι πιο σφοδρή στα ορεινά του Δήμου Πωγωνίου.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και εθελοντών δίνουν μάχη από το πρωί για ανοίξουν και να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, καθώς και τους δρόμους που οδηγούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Από την Πολιτική Προστασία συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ η Άνω και η Κάτω Λάβδανη!

Μετά από καταπτώσεις στύλων της ΔΕΗ, χωρίς ρεύμα παραμένουν από χθες το βράδυ, τα χωριά Άνω και Κάτω Λάβδανη, του Δήμο Πωγωνίου.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ σε συνεργασία με συνεργεία του Δήμου Πωγωνίου προσπαθούν να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Σε 24 από 60 μειώνονται οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την παρέμβαση της τρόικας

Σε 24 από 60 αναμένεται να περιορισθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, έπειτα από παρέμβαση της τρόικας.

Στη διάταξη, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48 σε όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

«Καλλικράτης 2» με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους, όπου ενισχύεται ο πρόεδρος της νησιωτικής κοινότητας, ο οποίος στην ουσίαανάγεται σε αντιδήμαρχος (άρθρο 2) και στις περιφέρειες σε ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3), στις οποίες επικεφαλής είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, παρότι οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων παραμένουν οι ίδιες, μειώνεται ο αριθμός τους (βλ. σχετικό πίνακα στο τέλος του κειμένου), με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ο ρόλος τους να γίνεται πιο σημαντικός (άρθρο 1). Μ' αυτόν τον τρόπο ,ο νομοθέτης επιχειρεί να μειώσει πολλές από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε θεσμοθετήσει ο «Καλλικράτης» μέσω ενός συγκεντρωτικού συστήματος.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, θεσμοθετούνται το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14), τα κοινωνικά παντοπωλεία (άρθρο 15), ενώ στο Τρίτο Κεφάλαιο (άρθρα 16-21) γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της δημιουργίας των ΦΟΔΣΑ.
Επιπλέον, καθιερώνεται το κοινωνικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ(άρθρο 11), ενώ επιλύονται εργασιακά θέματα για εργαζόμενους στους δήμους (άρθρο 13) αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που κλείνουν (άρθρο 12).
Τέλος, στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής Οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό έργο.

Κοπή Πίτας και ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και από ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Το Αρχοντικό της Φωτεινής Νο 1»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ‘’ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ‘’ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 8
Τ.Κ 16451
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και από ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Το Αρχοντικό της Φωτεινής Νο 1» ,οδός Χαρ. Τρικούπη 23& Μαυρομιχάλη , Άνω Καλαμάκι – Άλιμος , τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ ( φαγητό , ποτά και ζωντανή μουσική ), τηλέφωνα επικοινωνίας ( κέντρου 2109962968) ( συλλόγου 6979917949) .


Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Προβλήματα με τις μετακινήσεις

Κλειστό είναι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων στην περιοχή, ενώ ακυρώθηκαν οι νυκτερινές πτήσεις της Olympic Air 808 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οδικά αν τελικά το επιτρέψουν οι χιονοπτώσεις που συνεχίζονται αμείωτες.
Αλλά και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ακύρωσε απογευματινά και βραδινά δρομολόγιά του προς Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια προς χωριά του Νομού.
Για την Αθήνα, προς το παρόν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.
Στο μεταξύ ο Δήμος Ιωαννιτών, σε ανακοίνωση του τονίζει ότι, σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κακοκαιρία.
Μηχανήματα παρεμβαίνουν στο κεντρικό οδικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων για να απομακρυνθούν τα χιόνια και να παραμείνουν ανοικτοί δρόμοι, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις προσβάσεις προς τα δύο νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις στο εσωτερικό και δευτερεύον οδικό δίκτυο της πόλης. Συνολικά από τον Δήμο κινούνται περισσότερα από είκοσι μηχανήματα, δικά του αλλά και ιδιωτικά που έχουν μισθωθεί.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής-Πεύκης κόβει την πίτα του, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Ηλιακού Χωριού Πεύκης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Ηλιακού Χωριού Πεύκης, να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Κύριλλου.
Θ' ακολουθήσει παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και θα προσφερθούν πίτες και κρασί.


                                Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου