Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά


Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν στη διάρκεια της ημέρας (Κυριακή 21 Ιουνίου) για τη διάγνωση ως θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, δύο αδελφών 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά, προστίθενται τα εξής:
Από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαπιστώθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.
Το γεγονός αυτό συνθέτει μια εξαιρετική ιδιάζουσα περίπτωση για την Ήπειρο και μετά από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.
Με οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μετά από συνεννόηση Δ/σης Πολιτικής Προστασίας και Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Ροδοτόπι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο μη νόμιμων αλλοδαπών


Συνελήφθησαν, χθες (20-06-2020) το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (περιοχή Ροδοτόπι Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπούς (άνδρα – γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των -1.400- ευρώ,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά,
τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε 250.000 συνταξιούχους


Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, «Στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο».
Ακόμη, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι, τον Σεπτέμβριο, προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη, που αφορά τους συνταξιούχους με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, η οποία προκύπτει, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης.
Επίσης, όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 10 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κανένας νέος θάνατος  σήμερα, 10 νέα κρούσματα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3266, εκ των οποίων το 55,0% άνδρες αφορά άνδρες.
720 (22,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1826 (55,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 100,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα.
60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε σήμερα το πρωί για την 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία διαγνώστηκε ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού, προστίθενται τα εξής:
Θετική-αλλά ασυμπτωματική- μέχρι στιγμής έχει βρεθεί η 59χρονη αδελφή της, η οποία τη συνόδευε και διέμενε μαζί της. Οι δύο αδελφές έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Με τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ινχηλάτηση των επαφών τους συνεχίζεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Ήδη έχουν ληφθεί άλλα έξι δείγματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τον περίγυρο των δύο αδελφών και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας ηλικιωμένης στην Πρέβεζα με κατηγορούμενο αλλοδαπό


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Τμήμα  Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας 83χρονης ηλικιωμένης ημεδαπής στην Πρέβεζα.
Χθες το απόγευμα η ηλικιωμένη βρέθηκε τραυματισμένη στο πρόσωπο και το σώμα εντός της οικίας της και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.
Ο συλληφθείς για την υπόθεση αλλοδαπός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από φορτηγό αυτοκίνητο σε περιοχή του Αμμότοπου Άρτας


Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή χρηματικού ποσού από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε σε περιοχή του Αμμότοπου Άρτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, πρωινές ώρες της 18-06-2020 στην παραπάνω περιοχή, αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


Θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας.
Από σήμερα το πρωί αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή του καιρού αναμένεται από Κυριακή 21 Ιουνίου από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Την  Κυριακή 21 Ιουνίου στα βόρεια αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα δυτικά και τα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά:
1. Την Κυριακή 21 Ιουνίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.
2. Τη Δευτέρα  22 Ιουνίου και την Τρίτη 23 Ιουνίου τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
3. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου η αστάθεια τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια
ηπειρωτικά.

Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις οφειλών στην Εφορία


Τον Ιούλιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που θα αφορά τη ρύθμιση των οφειλών στην Εφορία όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό.
Πρόκειται για σχέδιο 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων με επιτόκιο που θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 2,5%.
Στη νομοθετική διάταξη θα περιλαμβάνεται και το νέο πλαίσιο αυξημένων δόσεων για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ καθώς και η έκπτωση φόρου 2% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.
Η ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων μηνιαίων δόσεων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2021 και θα αφορά όλες τις οφειλές που ανεστάλησαν από τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοιού.
Πρόκειται για οφειλές που υπερβαίνουν συνολικά τα 3 δισ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη και το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που δεν πληρώθηκε, οι οποίες επίσης θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες δόσεις.
Οι οφειλές αυτές, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έχουν παγώσει έως και τον Οκτώβριο και αναμένεται να παραμείνουν παγωμένες μέχρι το τέλος του έτους πριν ξεκινήσει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την τακτοποίησή τους. Έτσι με βάση τη ρύθμιση οι "παγωμένες" οφειλές του κορονοϊού θα μπορούν να "απλωθούν" μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 ή του 2022 ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί από τους πληττόμενους.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών:

Σε ποιους αναμένεται να δοθεί η επιστροφή φόρου


Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να δοθούν σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους περίπου 350 με 400 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων εισοδήματος.
Η επιστροφή δεν αναμένεται να γίνει αυτόματα σε όλους τους φορολογούμενους, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, αυτές αναμένεται ακόμα και να μηδενίσουν την επιστροφή, ανάλογα με το ποσό.
Όσοι δεν έχουν οφειλές προς τα δημόσια ταμεία, ή την εφορία τότε αναμένεται να λάβουν αυτομάτως την επιστροφή φόρου, ενώ αν ανήκουν στα 4 από τα 9 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν ποσά στο Δημόσιο.
Η εγκύκλιος  της ΑΑΔΕ:
Συγκεκριμένα, με βάση όσα προκύπτουν ή περιέχονται στη νέα Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ (Α.1153/2020 Επιστροφή φόρου Εισοδήματος):
Εάν ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου, η Φορολογική Διοίκηση, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από τον φορολογούμενο φόρο με το ποσό προς επιστροφή, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς (αρθ.42 ν.4174).
Το επιστρεπτέο ποσό καταβάλλεται στον φορολογούμενο εντός ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή έγγραφου αιτήματος του φορολογουμένου, εκτός εάν προβλέπεται μικρότερο χρονικό διάστημα από άλλη διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας (αρθ.42 ν.4174).

Ρινοπλαστική: Πόσα χρόνια νεότερη θα δείχνω;


Αρκετά χρόνια νεότερες φαίνονται οι γυναίκες που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί με αντικειμενικό τρόπο. Αν και η διόρθωση των αισθητικών προβλημάτων μιας μύτης δεν θεωρείται αντιγηραντική θεραπεία, στην πραγματικότητα είναι. 
Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει ότι οι αισθητικές επεμβάσεις στη μύτη μπορούν να γυρίσουν πίσω το χρόνο, αλλά όλες στηρίζονταν σε υποκειμενικά, ανθρώπινα κριτήρια. 
Πρόσφατα βρέθηκε τρόπος που επιβεβαίωσε αντικειμενικά ότι η ρινοπλαστική αποτελεί μια αισθητική επέμβαση που αναστρέφει τα σημάδια της γήρανσης.
«Όπως και άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος, η μύτη υπόκειται φθορά με την πάροδο του χρόνου.
 Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι παρουσιάζουν πτώση του ακρορινίου, με εξασθένιση της στήριξής του, λόγω χαλάρωσης των συνδέσμων και μυών που επέρχεται με την ηλικία καθώς και μειωμένης στήριξης της μύτης, εφόσον με την πάροδο των ετών, οι χόνδροι γίνονται πιο μαλακοί και εύκαμπτοι. Όλα αυτά οδηγούν σε μια εικόνα επιμήκυνσης της μύτης με το κάτω μέρος της να καλύπτει σιγά-σιγά το άνω χείλος με αποτέλεσμα η ρινοχειλική γωνία να εμφανίζεται ιδιαίτερα μικρή (οξεία) σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.