Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Πρόκριση παρά την ήττα

Ο Παναθηναϊκός, έστω και με... καρδιοχτύπι στο τελευταίο δίλεπτο, πήρε την πρόκριση για τα προημελικά του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στα εκτός έδρας γκολ.
Ο Φερφελής με κεφαλιά στο 93'  κάνει το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα!
Στο 94' ευκαιρία για τον ΠΑΣ! 
Ο Ακόστα εκτέλεσε το φάουλ, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κοτσόλη!

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Βέμερ, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ (68' Λαγός), Καλτσάς, Κλωναρίδης (68' Πέτριτς), Μπεργκ (80' Μπουμάλ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (71' Φερφελής), Τζημόπουλος, Ίλιτς (60' Νικολιάς), Ακόστα, Ηλιάδης (52' Γιάκος), Καρανίκας, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Μανιάς, Σκόνδρας

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, έκοψε την Πίτα του, στο νεοκλασικό κτίριο του, Φίλωνος 11, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Παρουσία πολλών μελών του, ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, έκοψε την Πίτα του, στο νεοκλασικό κτίριο του, Φίλωνος 11, στο κέντρο του Πειραιά, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, το βράδυ.
Ιερέας από παρακείμενο Ναό, ευλόγησε την Πίτα και ο Πρέδρος του Συλλόγου Δημήτρης Λένης στην συνέχεια, πατροπαράδο πρέβει στην κοπή της Πίτας και διανομή της στους παρερισκόμενους.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Λιάγκος.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, ''Ηπειρώτικο πολυθέαμα 2016'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ταε κβοντό, στο Φαληρικό Δέλτα, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016.
Στους παρευρισκόμενους μετά την κοπή της Πίτας, προσφέρθηκαν ηπειρώτικα γλυκά και εδέσματα, αλλά και ηπειρώτικο τσίπουρο.
Και επειδή ήταν γιορτινή μέρα, ακολούθησε, έτσι όπως ξέρουν να κάνουν οι Ηπειρώτες, γλέντι και χορός. Το κέφι και η διάθεση όλων ανέβηκε, έτσι ώστε όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Και του χρόνου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ώρα 18:00


Άρτα: Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 71χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, απάτη σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 10-12-2015 το πρωί, στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 60χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 71χρονο και προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου να μην υποστεί οικονομική ζημία από το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Πινακίδες για λίγους μήνες έναντι ποσοστού των τελών μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης σκέφτεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δεχθεί εισηγήσεις για κατάθεση νομοθετικής διάταξης η οποία θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για ορισμένους μόνο μήνες του 2016, για ένα τρίμηνο για παράδειγμα, με την καταβολή του ενός τετάρτου των ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων. 
Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης ΙΧ επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.000 ευρώ και κατέθεσε τις πινακίδες, θα μπορεί να τις ανακτήσει τους τρεις μήνες του καλοκαιριού καταβάλλοντας 500 ευρώ.
Συνεργάτες του υπουργού επισημαίνουν ότι με τη διάταξη αυτή, μπορεί να δοθεί ανάσα τόσο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όσο και στα δημόσια έσοδα.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Μύτικας Άρτας: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θηροφύλακα

Συνελήφθη χθες (13.01.2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 42χρονου ημεδαπού θηροφύλακα.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος προχθές (12.01.2016) το απόγευμα, στο εθνικό πάρκο στο Μύτικα Άρτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου για παράνομη θήρα, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά του θηροφύλακα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, χωρίς να τον τραυματίσει και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθησαν εντατικές αστυνομικές έρευνες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, να εντοπιστεί χθες (13-01-2016) το μεσημέρι και να συλληφθεί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο 40χρονος δράστης.
Το κυνηγετικό όπλο του δράστη, η άδεια κατοχής τους οποίου ήταν ληγμένη, κατασχέθηκε.
Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Συνελήφθησαν δύο άτομα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, χθες (13.01.2016), σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο Λούρο και στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης καπνού, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους (1.831) γραμμαρίων, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας αντίστοιχα. 

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (13-01-2016) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (13) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Βόλου, ώρα 9.30' και στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE, ώρα 11:30

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων με την καθιερωμένη αρτοκλασία στον προστάτη της Άγιο, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Βόλου, στις 9.30', πρωινή.
Στη συνέχεια στις 11.30', θα ακολουθήσει η κοπή της Πίτας στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE και ομιλία από τον επίκουρο καθηγητή Δημήτριο Γιαννούλη, με θέμα ''Ανώτατη Ακαδημίας Ιεράς Μονής Βελλάς''.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, θα ακολουθήσει μικρό ηπειρώτικο γλέντι και προσφορά ηπειρώτικων εδεσμάτων και τσίπουρου και φυσικά χορός για όλους.


Το Δ.Σ. της Ηπειρώτικης Αδελφότητας Μαγνησίας

Κοπή πίτας και ετήσια χοροεσπερίδα Αδελφότητας Κουκλιωτών Πωγωνίου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ., στην αίθουσα «Νεφέλη», Λ. Πάρνηθος 402

Πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τα έσοδα που προήλθαν από τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 τα οποία ξεπέρασαν το 1,071 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που έχει το Enikonomia στη διάθεσή του φέτος καταβλήθηκαν 5.412.900 Τέλη Κυκλοφορίας που αφορούσαν σε αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες τα οποία είναι αυξημένα κατά 100.578 «σήματα» σε σχέση με πέρσι.
Τα συνολικά έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανήλθαν σε 1.071.892.465 ευρώ τα οποία είναι αυξημένα κατά 8,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.
Όσον αφορά στις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου ξεπέρασαν τις 110.000 φέτος.
Πάνω από 800.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατάβαλαν Τέλη Κυκλοφορίας το 2016 οι οποίοι έχουν εισέλθει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia το αμέσως επόμενο διάστημα η ΓΓΠΣ αναμένεται να αποστείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας τόσο του 2016 όσο και παλαιότερων ετών για να τα εξοφλήσουν.

Γιάννενα: Τριήμερες εκδηλώσεις για τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

Με τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις θα γιορτάσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου των Ιωαννίνων.
Αναλυτικά, οι εορτασμοί ξεκινούν το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, ώρα 4:00 μ.μ. με δέηση στον Οίκο του Αγίου και μεταφορά της Εικόνας του στο εικονοστάσι της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου. Θα γίνει κι εκεί δέηση και στη συνέχεια η Εικόνα θα μεταφερθεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, όπου στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Εσπερινός θα τελεστεί ώρα 5:00 μ.μ. στο Παρεκκλήσι του Τάφου του Νεομάρτυρα στη Μητρόπολη.
Στις 9:00 μ.μ. θα ξεκινήσει Αγρυπνία.
Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστούν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον Οίκο του και στη Μητρόπολη Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Στις 10:30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση των Λειψάνων του και εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Στις 5:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6:00 μ.μ. θα ακολουθήσουν Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα στην Μητρόπολη.
Την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στις 5:00 μ.μ. θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Έπειτα θα γίνει η επιστροφή των Λειψάνων στο Ναό του Πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης ''Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων'' κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20.30', στο ξενοδοχείο CHRIS & EVE Κομοτινής

Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με laser;

"Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", λέει η λαϊκή σοφία. 
Τώρα, το χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει μια γυναίκα ή ένας άντρας τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser. 
Δυστυχώς οι περισσότεροι θυμούνται την αποτρίχωση όταν ο καιρός αρχίζει να τους θυμίζει τις "καλοκαιρινές υποχρεώσεις" τους. 
Όμως η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με laser είναι μια ιατρική διαδικασία που χρειάζεται επαναληπτικές εφαρμογές. 
Δεν είναι διαδικασία "της μιας φοράς", όπως δυστυχώς διαδίδεται για λόγους μάρκετινγκ από εταιρείες ή ανθρώπους, που έχουν, με αυτόν τον τρόπο, δυσφημίσει το χώρο της αποτρίχωσης με laser.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων εγκαινιάζει τη νέα στέγη του, στη Λεωφόρο Φυλής και Πύλου 6, στα Άνω Λιόσια, κόβει την πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και παράλληλα τα εγκαίνια του νέου, όμορφου χώρου που έχει δημιουργήσει στη Λεωφόρο Φυλής και Πύλου 6, στα Άνω Λιόσια, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.30', ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.

Φίλοι και μέλη του συλλόγου θα ανταμώσουν, για άλλη μια φορά, να ανταλλάξουν ευχές και να συμμετέχουν σε ένα αυθεντικό Ηπειρώτικο γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.