Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, έκοψε την Πίτα του, στο νεοκλασικό κτίριο του, Φίλωνος 11, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Παρουσία πολλών μελών του, ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, έκοψε την Πίτα του, στο νεοκλασικό κτίριο του, Φίλωνος 11, στο κέντρο του Πειραιά, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, το βράδυ.
Ιερέας από παρακείμενο Ναό, ευλόγησε την Πίτα και ο Πρέδρος του Συλλόγου Δημήτρης Λένης στην συνέχεια, πατροπαράδο πρέβει στην κοπή της Πίτας και διανομή της στους παρερισκόμενους.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Λιάγκος.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, ''Ηπειρώτικο πολυθέαμα 2016'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ταε κβοντό, στο Φαληρικό Δέλτα, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016.
Στους παρευρισκόμενους μετά την κοπή της Πίτας, προσφέρθηκαν ηπειρώτικα γλυκά και εδέσματα, αλλά και ηπειρώτικο τσίπουρο.
Και επειδή ήταν γιορτινή μέρα, ακολούθησε, έτσι όπως ξέρουν να κάνουν οι Ηπειρώτες, γλέντι και χορός. Το κέφι και η διάθεση όλων ανέβηκε, έτσι ώστε όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Και του χρόνου