Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«Παγώνει» η αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, «παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Στην εγκύκλιο, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, το υπουργείο ζητά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Τετελεσμένες αποφάσεις για τη Μεταλλουργική

Αναπάντητα τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον της μονάδας του Κεφαλόβρυσου

Ειλημμένη είναι η απόφαση για την εκκαθάριση σε λειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, που παρά τις διαβεβαιώσεις ή και τις προσπάθειες ακόμη που καταβάλλονται από τους εργαζόμενους, αλλά και από εκπροσώπους των πολιτικών φορέων και οργανισμών, δεν πρόκειται να έχει μπροστά της μεγάλο μέλλον.
 Από την πρώτη στιγμή άλλωστε που η Μεταλλουργική εντάχθηκε στο πολιτικό σκέλος των ΕΑΣ και όχι στο στρατιωτικό, η πορεία της ήταν προδιαγεγραμμένη.

Ασφάκα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 47χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (20-01-2014) αργά το βράδυ, στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 47χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ .Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 31 ετών και μία 53χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

«Έφυγε» από κοντά μας ο Θανάσης Μπάκος

«Έφυγε» ξαφνικά σήμερα το πρωί σε ηλικία 59 ετών, ο συνδημότης καταγόμενος από το Μαζαράκι Πωγωνίου συνταξιούχος δάσκαλος, Μπάκος Αθανάσιος.
Το άκουσμα της είδησης σκόρπισε την θλίψη στην μικρή κοινωνία του χωρίου και στους αμέτρητους φίλους και γνωστούς.

Ο Θανάσης είχε υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη θέση Σχολικού Συμβούλου της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Θεσπρωτίας.

*Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

Η Κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής, συνοδεύτηκε με ηπειρώτικο γλέντι, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην κατάμεστη από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου Μεταμόρφωσης, δίπλα ακριβώς από τα γραφεία του Συλλόγου, που ευγενώς παραχώρησε και φέτος ο Δήμος Μεταμόρφωσης, του οποίου Αντιδήμαρχος είναι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Γαρούφος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πρόεδρο ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα και τους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση  τους στον Σύλλογο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο του Βόρειου Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής Κώστα Κανελλάκη, που εκπροσωπούσε τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας Κώστα Μανιάτη, για την βοήθεια και συμπαράσταση στα προβλήματα του Συλλόγου και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, στην αποδημία.

Μπάφρα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Προέβαιναν σε αποσυναρμολογήσεις οχημάτων και επεξεργασία μετάλλων, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες, προκαλώντας μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος


Συνελήφθησαν χθες (20-01-2014) το πρωί, στη Μπάφρα Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 43 και 42 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε αίθριο χώρο που είχαν νοικιάσει οι δράστες στη Μπάφρα Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων και συλλογή μετάλλων ( scrap ), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προέβαιναν σε τεμαχισμό Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και σε αποθήκευση και επεξεργασία μετάλλων και μπαταριών αυτοκινήτων, προκαλώντας με τη συγκεκριμένη παράνομη διαχείριση, ρύπανση και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.
Στο χώρο βρέθηκαν παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, μπαταρίες και διάφορα άλλα μέταλλα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο εκλήθη και υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου, για διενέργεια περιβαλλοντολογικής έρευνας και αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. 

Παρακάλαμος: Κλοπή σε κατάστημα τροφίμων

Άγνωστοι διέρρηξαν την περασμένη νύχτα, την είσοδο καταστήματος τροφίμων στον Παρακάλαμο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (σε ψιλά) από το ταμείο, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας από την Αλβανία ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Η οργάνωση προωθούσε τα ναρκωτικά σε άλλες χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τη Χώρα μας σαν διαμετακομιστικό κέντρο
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.135 κιλών και 50 γραμμαρίων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας, από την Αλβανία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τη χώρα μας σαν διαμετακομιστικό κέντρο.

Απογευματινές ώρες της 18-1-2014, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας (1) ομογενής εξ Αλβανίας, ένας (1) υπήκοος Πακιστάν και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 22, 54, 47 και 52 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών διερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από αλλοδαπούς και ημεδαπούς, εισάγει στη Χώρα μας ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Μετά από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, μία (1) αποθήκη και ένα (1) συνεργείο οχημάτων, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Απογευματινές ώρες της 18-1-2014, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν τα παραπάνω πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω χώροι (αποθήκη και συνεργείο) χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη και επανασυσκευασία των ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε επίσης, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένων θαλάμων - ψυγείων, η μετασκευή των οποίων γινόταν στους προαναφερόμενους χώρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους 1.135 κιλών και 50 γραμμαρίων.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. διεθνών μεταφορών.
  • Δύο (2) επισυρόμενοι θάλαμοι - ψυγεία.
  • Το χρηματικό ποσό των -12.450- ευρώ.
  • Οκτώ (8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου (60) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (19-01-2014) το πρωί στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν ομοεθνή συνεργό του 24χρονου, που αναζητείται από τις αρχές, ενώ τα πλήρη στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στον κόμβο Ψάκας Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, έκαναν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου αλλοδαπού, ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πενήντα πέντε (55) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -59,904- γραμμαρίων.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ανωτέρω 24χρονος, έναντι χρηματικού ποσού, είχε παραχωρήσει το εν λόγω όχημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών, σε ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, εκδήλωση για τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού κινηματογραφικού θεάτρου ''Μελίνα Μερκούρη'' στην Άνω Γλυφάδα, τη Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, από πολίτες που απήλαυσαν μια υψηλής ποιότητας πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος''.


Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η μοναδική προσφορά των Ηπειρωτών Ευεργετών στη χώρας μας.
 Ο Πρόεδρος Ηπειρωτών Γλυφάδας Γρηγόρης Ζιάκας, στον σύντομο χαιρετισμό-ομιλία του εξήρε το έργο των ευεργετών με καταγωγή προερχόμενη από την Ήπειρο, στη στήριξη και την ανάπτυξη της χώρας και τόνισε, μεταξύ άλλων: 

ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη αγριεύει ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια, κυρίως στα ορεινά και Δυτικά. Πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.
Αναλυτικά για την Ήπειρο, Νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ βαθμιαία χιονιά θα πέσουν στα ορεινά.
Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ιδία ένταση.
Η Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Με νομοθετική ρύθμιση η ημερομηνία των ευρωεκλογών

Αντιμέτωπη με πολλαπλά διλήμματα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα καθιστούν εξόχως προβληματική για την ίδια τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία όπως επιθυμούν Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Την ίδια ώρα το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο με τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ο Πρωθυπουργός προτάσσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ωστόσο όπως παραδέχονται συνεργάτες του δεν είναι βέβαιο ότι στην προσπάθειά του αυτή θα έχει αρωγό τους δανειστές μας.
Σε αυτήν την περίπτωση, το Μαξίμου διαμηνύει ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι.
Ήδη πάντως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών, να προχωρήσει στην αλλαγή της ημερομηνίας των ευρωεκλογών και την ταυτόχρονη διεξαγωγή τους την δεύτερη Κυριακή μαζί με τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών.