Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μπάφρα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Προέβαιναν σε αποσυναρμολογήσεις οχημάτων και επεξεργασία μετάλλων, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες, προκαλώντας μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος


Συνελήφθησαν χθες (20-01-2014) το πρωί, στη Μπάφρα Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 43 και 42 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε αίθριο χώρο που είχαν νοικιάσει οι δράστες στη Μπάφρα Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων και συλλογή μετάλλων ( scrap ), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προέβαιναν σε τεμαχισμό Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και σε αποθήκευση και επεξεργασία μετάλλων και μπαταριών αυτοκινήτων, προκαλώντας με τη συγκεκριμένη παράνομη διαχείριση, ρύπανση και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.
Στο χώρο βρέθηκαν παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, μπαταρίες και διάφορα άλλα μέταλλα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο εκλήθη και υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου, για διενέργεια περιβαλλοντολογικής έρευνας και αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.