Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σύμφωνα με το ΣτΕ συνταγματικό το «κούρεμα» στα εφάπαξ

Ψαλίδι πάνω από 35%!!!

«Κουτσουρεμένα» εφάπαξ θα εισπράξουν οριστικά εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (και όχι μόνο), καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικά ανεκτό το γενναίο «κούρεμα» (πάνω από 35%) που επέφεραν οι νόμοι 4024/11 και 4093/12, αλλά και την αναδρομική εφαρμογή τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος», αυτό σημαίνει ότι το «ψαλίδισμα» του εφάπαξ ισχύει και για όσους μετά τη συνταξιοδότησή τους λόγω της καθυστέρησης καταβολής για 2-3 χρόνια, τους πρόλαβαν οι νομοθετικές περικοπές.

Η συνταγματική ανοχή του ΣτΕ απέναντι στις μειώσεις των εφάπαξ στηρίζεται σε λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξαιτίας της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης, των τεράστιων ελλειμμάτων των Ταμείων, της ανάγκης να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητας τους, αλλά και να εξορθολογιστεί η δαπάνη στη λογική της ανταποδοτικότητας, καθώς τις περισσότερες φορές το ύψος του εφάπαξ ήταν σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που αναλογεί στις καταβληθείσες εισφορές.

Alco: Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός Βουλής ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι

Σε δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο ΘΕΜΑ», η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  φτάνει στο 3,8%.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
ΚΚΕ: 5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 3,6%
Ένωση Κεντρώων: 2,6%
ΑΝΕΛ: 2,2%
Λαϊκή Ενότητα: 2,2%
Ποτάμι: 1,8%

Το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση, ενώ το 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Δ. Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με το ψηφοδέλτιο «Ενότητα για την Ήπειρο» στις εκλογές της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016

Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Δ. Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με το ψηφοδέλτιο «Ενότητα για την Ήπειρο» στις εκλογές της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016.

Ο τραγουδιστής και δικηγόρος Μάκης Κιάμος, υποψήφιος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με το ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την 'Ηπειρο'', τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο  τραγουδιστής και δικηγόρος Μάκης Κιάμος, υποψήφιος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με το ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την 'Ήπειρο'', τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα σε Καλπάκι και Κτίσματα Πωγωνίου

Συνελήφθησαν, χθες (18-03-2016) το απόγευμα, στα Κτίσματα και στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (9.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Χθες το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, για διακίνηση ναρκωτικών και αποπλάνηση ανηλίκου

Συνελήφθη, χθες (18-3-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, ο 26χρονος, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν:
ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καρδίτσας για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών.
καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών για αποπλάνηση ανηλίκου, πράξεις που τελέστηκαν στην Καρδίτσα το 2009.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών

Συνελήφθησαν, χθες (18-03-2016) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 38χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλοπιμαίων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι

Συνελήφθη, σήμερα (19-3-2016) τα ξημερώματα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα του 31χρονου, βρήκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικές βολίδες και τρεις προωθητικές αμπούλες.
Το αεροβόλο πιστόλι κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εθελοντική αιμοδοσία Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου την Τρίτη 29 Μαρτίου από 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στο Ιατρείο.

Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 29 Μαρτίου, από 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στο Ιατρείο.

Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, υποψήφιος για το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με το ψηφοδέλτιο «Ενότητα για την Ήπειρο», στις εκλογές της 4 Απριλίου 2016

Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, υποψήφιος για το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με το ψηφοδέλτιο «Ενότητα για την Ήπειρο», στις εκλογές της 4 Απριλίου 2016.

Παρατείνεται ως το τέλος του 2016 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν προκύπτει κάποιο  πρόβλημα με το προσωπικό των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και αναφέρονταν «στη δήθεν διακοπή της λειτουργίας και της απασχόλησης του προσωπικού των ΚΗΦΗ, που λειτουργούν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας».
Παράλληλα, το υπουργείο γνωστοποίησε ότι για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι έχει προβλεφθεί παράταση της λειτουργίας του έως το τέλος του 2016 και πρόκειται να ενταχθεί και αυτό στο νέο ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας ηλικιωμένων.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, «τα ΚΗΦΗ είναι μία από τις δομές-δράσεις κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης των διακρίσεων που εντάχθηκαν στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ με ΠΝΠ ρυθμίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας τους με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, μέχρι τις 31-06-2015.

Έρχονται αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και ΕΝΦΙΑ

Νέα φοροεισπρακτικά μέτρα άνω του 1,4 δισ. ευρώ προετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές. Εκτός από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων, στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας ακόμη δε και στον ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  εκτός από την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δηλώνουν ετησίως άνω των 8.888 ευρώ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν:
1) Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων. Εξετάζεται η αύξηση του Ε.Φ.Κ. της αμόλυβδης βενζίνης κατά 0,10 ευρώ ή 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ώστε να φθάσει στα 0,77 ευρώ ανά λίτρο, από 0,67 ευρώ σήμερα.
Η αύξηση αυτή θα πυροδοτήσει ανατιμήσεις άνω των 0,12 ευρώ στις λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου, οι οποίες αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Επίσης εξετάζεται η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά το λίτρο ώστε να φθάσει στο ίδιο επίπεδο με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.
Η εξομοίωση των συντελεστών των δύο καυσίμων θα τεθεί όμως σε ισχύ από την επόμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τις 15-10-2016.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (22-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (23-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (24-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.

Σάββατο (26-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι. 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα

Περισσότερους από  14,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σκοτώνουν κάθε χρόνο τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό τόνισε ο ομότιμος  Καθηγητής  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος  Σαρόγλου, κατά την διάρκεια  της ομιλίας του, σε διάλεξη του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού  Κολεγίου  Ελλάδας με θέμα «Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαρόγλου τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου  σε παγκόσμιο επίπεδο μετά  τις καρδιολογικές παθήσεις που σκοτώνουν 16,7 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πεθαίνουν από λοιμώξεις προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής και λιγότερο από τις ανεπτυγμένες χώρες. «Όσο πιο φτωχή η χώρα τόσο πιο πολλοί θάνατοι από λοιμώξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τρίτη (22-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τετάρτη (23-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (24-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Κυριακή (27-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός-Μαρκινιάδα-Διάσελλο-Άνω Πέτρα-Δημαριό-Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά.