Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στο τραπέζι η αύξηση της θητείας

Επανέρχεται από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η www.zougla.gr.
Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, «υπάρχει εισήγηση στο τραπέζι για αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και θα την εξετάσουμε με σοβαρότητα».
«Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα πάντα θα γίνονται με διαφάνεια και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα, με δεδομένο μάλιστα ότι εδώ αρκετό καιρό ανακαινίζεται συνεχώς το θέμα, χωρίς ωστόσο κάποια αλλαγή.
Η υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, ίσως επιταχύνει τις αποφάσεις, με αύξηση κατά 3 μήνες όπως κυκλοφορεί παρασκηνιακά.

Παράταση ηλεκτροδότησης για πρώην πελάτες Energa και Hellas Power

Παράταση στην ηλεκτροδότηση των πρώην πελατών των Energa και Hellas Power δίδεται από τη ΔΕΗ, καθώς τη Δευτέρα έληξε η πεντάμηνη προθεσμία για όσους από αυτούς δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή της επιλογής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το www.protothema.gr από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η παράταση δίδεται για 3-4 μήνες, μέχρι να βρεθεί νέος προμηθευτής υπηρεσιών τελευταίου καταφυγίου και καθολικής υπηρεσίας.
Τις υπηρεσίες αυτές καλύπτει σήμερα η ΔΕΗ. Έτσι, οι πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς πολλοί πρώην πελάτες των δύο προαναφερόμενων εταιρειών, αν και έχουν εξοφλήσει το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), εντούτοις αδυνατούν να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με νέο προμηθευτή, αφού οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν χορηγούν βεβαίωση εξόφλησης του τέλους.
Και αυτό, διότι το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για τις καταβολές των πολιτών αυτών, καθώς οι παραπάνω εταιρείες έχουν καθυστερήσει να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις.

Κανονικά θα πληρωθεί και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων

Αποσυνδέεται το «χαράτσι» από τη ΔΕΗ

Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να συμφωνηθεί, να ψηφισθεί και να εισπραχθεί ένας νέος φόρος με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν Τα Νέα. Το «χαράτσι» απέδωσε έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2011.
Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους μέχρι το το τέλος του έτους και τώρα το υπουργεί Οικονομικών πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πληρωθεί για το 2012, πριν αυτό αντικατασταθεί από ένα ενιαίο φόρο το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προβλέπει «αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο».
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι από το 2013 το «χαράτσι» να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο θα ενσωματωθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.
Από το νέο φόρο δεν θα γλιτώσουν ούτε τα αγροτεμάχια, με εξαίρεση την αγροτική γη που χρησιμοποιείται για παραγωγή από αγρότες.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Το ΚΑΠΗ Παρακαλάμου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Πωγώνι την Τετάρτη 27 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΑΠΗ Παρακαλάμου καλεί τα μέλη του, στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει στο Πωγώνι, την Τετάρτη 27 Ιουνίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Πωγωνιανή (Συνεδριακό Κέντρο- Λαογραφικό Μουσείο)
Μερόπη (Λαογραφικό Μουσείο)
Ωραιόκαστρο (Πηγές Γορμού, Άγιος Αθανάσιος)
Κεφαλόβρυσο (Εργοστάσιο Μεταλουργικής)
Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ.
Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6946676777

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές σε κτηνοτρόφους

Σε πληρωμές κτηνοτρόφων για διάφορα προγράμματα προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, στις 22/06 έγινε η πληρωμή ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΣΥΜΠΛ.ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΟΣΧΙΔΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2011 σε 1.029 δικαιούχους και ποσό 652.100,04 €, ενώ δυο μέρες πριν έγινε η πληρωμή ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΘΗΛΑΖΟΥΣΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ 2011 σε 3.959 δικαιούχους και ποσό 12.585.406,13 €.

«Πάγωμα» πληρωμών και επιστροφής φόρου

Το «πάγωμα» πληρωμών και επιστροφής φόρου, με εξαίρεση την καταβολή μισθών και συντάξεων, προωθεί το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην... εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. Τα ταμεία του κράτους βρίσκονται στο «κόκκινο» και μέχρι να έρθει η Τρόικα, να γίνει η αξιολόγηση και να ληφθούν αποφάσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες για την εξασφάλιση εσόδων, η ανάγκη για την εξασφάλιση ρευστότητας θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Η αδυναμία των αρμόδιων οργάνων να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία που εμφανίζεται στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, έχει δημιουργήσει μια «μαύρη» τρύπα στα ταμεία, με την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα να φθάνει τα 661 εκατ. ευρώ στο 5μηνο Ιανουαρίου.
Παράλληλα, η ανάγκη για μια «ένεση» ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν ήδη απορροφήσει σχεδόν το 60% της ετήσιας χρηματοδότησης, συνθέτουν την κατάσταση «ασφυξίας» η οποία έχει διαμορφωθεί.
Κύριο μέλημα είναι η επάρκεια των κρατικών διαθεσίμων, με την ελπίδα πως οι δανειστές θα ανάψουν τελικά το «πράσινο» φως για την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης κατά δύο τουλάχιστον έτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον απαιτούμενο χρόνο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει λιγότερο σκληρά μέτρα στους φορολογούμενους και να βελτιώσει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο πεντάμηνο σε 10,87 δισ. ευρώ (έναντι 12,89 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος) και το πρωτογενές έλλειμμα σε 2,34 δισ. ευρώ (έναντι 4,23 δισ. ευρώ).

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για άλλη μία φορά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ και στο Τουρνουά Κανάλι Πρέβεζας

 Από 18-22/6/2012 διεξήχθη στο Κανάλι Πρέβεζας (Hotel Canali) Τουρνουά Τζούνιορ (ηλικίας 11-12 ετών). Συμμετείχαν οι ομάδες ΕΛΠΙΔΕΣ Ιωαννίνων, ΠΑΣ Πρέβεζα, Άρης Πρέβεζας, ΟΛΥΜΠΟΣ Κερκύρας, Ατρόμητος Ιωαννίνων, Ένωση Πάργας, Αστέρας Άρτας, Αστακός Αιτωλοακαρνανίας.
Οι μικροί συνδύασαν ποδόσφαιρο και μίνι διακοπές στις άριστες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου.
Στον μεγάλο τελικό οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» Ιωαννίνων πήραν την …κούπα νικώντας με σκορ: 2-0 τον Ατρόμητο Ιωαννίνων, με σκόρερ τον  Εμβραΐζογλου από ένα σε κάθε ημίχρονο, ικανοποιώντας πλήρως τόσο τον προπονητή τους Κώτσια Δημήτριο όσο και τους γονείς τους.
Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν:
Θεμελής Παύλ., Στράτης Απ., Γιώτης Αγγ., Καράσσας Σταύρος, Δήμας Αγγ., Δήμας Δημ., Κολέμπας Φιλ., Εμβραΐζογλου Νικ., Τσάλης Παν., Λάππας Παύλ. Επίσης αγωνίστηκε και άλλη ομάδα των «ΕΛΠΙΔΩΝ» στο Τουρνουά με παίκτες που πολλοί από αυτούς ήταν μικρότερης ηλικίας με προπονητή τον Λώλο Αλεξ., και ήταν οι εξής; Τσιούτσιος Θεοφάνης, Ρίζος Γεώργιος, Παπαχρήστος Νικ., Παππάς Χρ., Πατούνας Δημ., Λαμπράκης Χρ., Τζοβάρας Μιλτιάδης, Σταμάτης Παν., Λιάπης Κων. 

Ηπειρώτικο πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Αττικής, στις 29 και 30 Ιουνίου 2012, στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Ηλιούπολη